Ads 468x60px

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Για τα Δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων



Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                               Θεσσαλονίκη 3/11/ 2016

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622

Τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com


Για τα Δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων

Το πρόβλημα των δανείων που έχουν ληφθεί τόσο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όσο και από Ιδιωτικές Τράπεζες, έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες οικογένειες Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η ραγδαία μείωση των εισοδημάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων του Δημοσίου, καθιστούν πλέον δύσκολη έως αδύνατη την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων δανείων. Δάνεια τα οποία συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να επιβαρύνονται με τα τοκογλυφικά επιτόκια της τάξεως του 4,9 έως 6%, τη στιγμή που τα αντίστοιχα επιτόκια της αγοράς, είναι κάτω του 2%!!!

Δάνεια τα οποία χορηγήθηκαν στους Δημοσίους Υπαλλήλους, συναρτήσει του ύψους των αποδοχών του κάθε υπαλλήλου. Αποδοχές όμως τις οποίες το δημόσιο μείωσε μονομερώς την τελευταία 5ετία, παραβλέποντας ταυτόχρονα να προβεί και σε αντίστοιχη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων των δανειοληπτών.

Τα δάνεια αυτά είναι πλέον φανερό ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Η πολιτεία δεν μπορεί να θεωρεί απαιτητό το σύνολο του κεφαλαίου, απ’ τη στιγμή που η ίδια ακύρωσε έναν απ’ τους βασικούς όρους της δανειακής σύμβασης, που είναι το ύψος των αποδοχών του δανειολήπτη. Τα δάνεια αυτά δεν μπορούν να εξοφληθούν, γιατί είναι αναντίστοιχα τόσο των εισοδημάτων των δανειοληπτών, όσο και της αξίας πλέον των ακινήτων με τα οποία είναι συνδεδεμένα.

Οι περίφημες «ρυθμίσεις» δε, που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια ως μέσο ανακούφισης των δανειακών υποχρεώσεων, όχι μόνο δεν έλυσαν το πρόβλημα, αλλά αντίθετα οδήγησαν σε όξυνσή του, μέσω της απαράδεκτης, παράνομης και αντισυνταγματικής διαδικασίας της κεφαλαιοποίησης των τόκων και ανατοκισμού τους στο διηνεκές!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Αναπροσαρμογή των δανείων με βάση τα σημερινά εισοδήματα των υπαλλήλων, αλλά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σημερινή αξία των ακινήτων. 
  • Μηδένιση στα τοκογλυφικά επιτόκια, τα οποία φτάνουν ακόμα και στο 6%. 
  • Απαγόρευση της πώλησης από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών. Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια τη στέγη μας.
  • Επαναφορά των  δανείων που τιτλοποιήθηκαν και πουλήθηκαν, χωρίς μάλιστα την συγκατάθεση του δανειολήπτη. 
  • Όχι στον παράνομο ανατοκισμό.
  • Να σταματήσει η ολέθρια πορεία διάλυσης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (που ευνοεί μόνο τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Τραπεζών) και να προχωρήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση και αναβάθμισή του. 
  •  Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους. 



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                      ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR