Ads 468x60px

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Παραστάσεις στις διευθύνσεις



Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ              Θεσσαλονίκη      2– 12- 2016
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 
e-mail: gelmeth3@gmail.com
Παραστάσεις στις διευθύνσεις
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ πραγματοποίησε νέες παραστάσεις στον διευθυντή εκπαίδευσης δυτικής Θες/νίκης κ. Ματζιάρη την Πέμπτη 24/11 και στον διευθυντή εκπαίδευσης ανατ. Θες/νίκης  κ. Αποστολίδη την Τετάρτη 30/11 προβάλλοντας διάφορα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα ζητήσαμε :

  • Να μην προτείνουν καμιά συγχώνευση σχολικής μονάδας. (Οι σχετικές προτάσεις υποβάλλονται αυτήν τη περίοδο). Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπέβαλλαν προτάσεις συγχώνευσης.
  • Μετακινήσεις για συμπλήρωση ωραρίου.  Εκθέσαμε τις απόψεις της ΕΛΜΕ  σχετικά με το θέμα όπως διατυπώθηκαν σε πρόσφατη ανακοίνωση μας , ζητήσαμε στοιχεία και προσλήψεις αναπληρωτών. Επιμένουμε ότι η διαδικασία (χωρίς κενά, δηλώσεις προτίμησης και μόρια) όπως γίνεται είναι αδιαφανής και δεν πρέπει να γίνεται σε περισσότερα από 2 σχολεία . Είναι σε βάρος των συναδέλφων που μετακινούνται σε πολλά σχολεία αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. 
  • Την άμεση πληρωμή των αναδρομικών των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας με βάση την επανακατάταξη τους στα νέα Μ.Κ. ύστερα από την νομοθετική αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας. Η καθυστέρηση αφορά πλέον μόνο την Ανατολική Θεσσαλονίκη  και την θεωρούμε αδικαιολόγητη. Ο κ. Αποστολίδης δεσμεύτηκε να διερευνήσει το θέμα με την οικονομική υπηρεσία και να αντιμετωπισθεί άμεσα. 
  • Να μη διατίθενται συνάδελφοι στην Ειδική Αγωγή χωρίς κανένα τυπικό προσόν, ενεργοποιώντας έτσι το πρόσφατο  νομοθέτημα (4415/2016, άρθρο 48)  (αίτημα που μας μετέφεραν οι αναπληρωτές Ε.Α.) Η διεύθυνση εκπ/σης Δυτικής Θες/νίκης δεσμεύτηκε σε αυτό.

Συνάδελφοι πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας την ΕΛΜΕ. Να ενημερώνεται η ΕΛΜΕ για κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται. Να δράσουμε συλλογικά , αγωνιστικά κι οργανωμένα  για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.
Για το Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ            ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR