Ads 468x60px

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ψήφισμα για απεργούς πείνας στην Τουρκία

Γ΄ ΕΛΜΕ - Θ      Θεσσαλονίκη 30/05/2017  
Πρ. Κορομηλά 51, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622  
Τηλ. επικοινωνίας:  6979850143  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com 
 http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Ψήφισμα για απεργούς πείνας στην Τουρκία

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και την εξαγγελία εφαρμογής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά την διάρκεια έξι μηνών, προφυλακίσθηκαν 41.326 άτομα και 121 δημοσιογράφοι, απολύθηκαν πάνω από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ των οποίων χιλιάδες εκπαιδευτικοί έκλεισαν 155 μέσα ενημέρωσης. Βομβαρδίστηκαν και συνεχίζουν να βομβαρδίζονται οι περιοχές του Κουρδιστάν.

Ο Κεμάλ Γκιουν (70 χρόνων) βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Φεβρουαρίου, ζητώντας να παραδοθούν στις οικογένειές τους οι σοροί 11 ανταρτών του DHKC (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) που δολοφονήθηκαν στις 7 Νοέμβρη του 2016.

Η καθηγήτρια πανεπιστήμιου Nuriye Gulmen και ο δάσκαλος Semih Özakca συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου, ζητώντας να επιστρέψουν στην εργασία τους οι ίδιοι, αλλά και οι δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα στην Τουρκία. Με την πολύμηνη απεργία πείνας έχουν ήδη γίνει σύμβολα της αντίστασης των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων κατά της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Πάνω από έξι μήνες βρίσκονται στην Πλατεία Yüksel της Αγκύρας.

Η αποφασιστικότητα και η αγωνιστικότητά τους δημιούργησε ήδη διεθνές κίνημα συμπαράστασης.

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους. Υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Γιάννης Λαθήρας                                 Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR