Ads 468x60px

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ενημερωτικό σχετικά με την αιμοδοσία και την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ            Θεσσαλονίκη, 30/05/2017
Πρ. Κορομηλά 51, Θεσ/νίκη 54622
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/ 


Ενημερωτικό σχετικά με την αιμοδοσία και την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ



Τη Δευτέρα 29/5 έγινε η συνάντηση που καλέστηκε με πρωτοβουλία της Γ΄ΕΛΜΕ (είχαν αποπειραθεί άλλες 2) Δ΄και Ε΄ ΕΛΜΕ με το Σύλλογο αιμοδοτών. Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη από όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι του Συλλόγου αιμοδοτών, καθώς και συνάδελφοι. Συζητήθηκαν με δημιουργικό τρόπο όλα τα ζητήματα που αφορούν την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ και τη διαχείριση της τράπεζας αίματος.


Με βάση τη συζήτηση και τις κοινές προτάσεις που κατατέθηκαν από όλους, ως Δ.Σ. της  Γ΄ ΕΛΜΕ αποφασίζουμε και προτείνουμε :



1.  Η αιμοδοσία των ΕΛΜΕ να συνεχίσει να έχει, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, χαρακτηριστικά αλληλεγγύης και όχι ανταποδοτικό χαρακτήρα.

2. Οι αιμοδοσίες να πραγματοποιούνται με καλέσματα (αφίσα, ανακοινώσεις, ενημερώσεις, κ.ά.) των ΕΛΜΕ που θα απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους μας για να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες ώστε να καλύπτονται ανάγκες αίματος των αιμοδοτών, της εκπαιδευτικής  κοινότητας και άλλων συνανθρώπων μας. Η τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ να λειτουργεί με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. 

3.    Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ και της τράπεζας αίματος να συγκροτηθεί Επιτροπή Αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο από κάθε ΕΛΜΕ που θα οριστεί από τα Δ.Σ., από τα τέσσερα μέλη που έχουν εκλεγεί στο Σύλλογο αιμοδοτών, καθώς και άλλους συναδέλφους στους οποίους οι ΕΛΜΕ θα απευθυνθούν με ανοιχτό κάλεσμα για να συμμετέχουν στην Επιτροπή.  Η συνάντηση της Επιτροπής, μετά από κάλεσμα των ΕΛΜΕ να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

4.    Η Επιτροπή Αιμοδοσίας των ΕΛΜΕ να ανανεώνεται κάθε χρόνο με βάση αποφάσεις των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.


5.  Η Επιτροπή Αιμοδοσίας από κοινού με τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ θα συζητάνε, θα αποφασίζουν και θα υλοποιούν το σύνολο των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών για την αιμοδοσία και την τράπεζα αίματος.

6.    Οι συνάδελφοι, για ανάγκες αίματος, θα μπορούν να απευθύνονται σε όλα τα μέλη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, καθώς και στα μέλη της Επιτροπής Αιμοδοσίας.

7.    Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να ορίζουν κάθε χρόνο από ένα συνάδελφο και αυτοί θα είναι  οι υπεύθυνοι για να επικοινωνούν με το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και να προωθούν τα αιτήματα κάλυψης αναγκών αίματος.

8.    Τις επόμενες ημέρες τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να συζητήσουν το σύνολο των κανόνων και αρχών λειτουργίας της αιμοδοσίας, ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αιμοδοσία των ΕΛΜΕ και την τράπεζα αίματος των ΕΛΜΕ και το οποίο δεν θα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

9.    Τις επόμενες ημέρες οι ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουμε αιμοδοσία η οποία θα οργανωθεί από κοινού με την ΟΛΜΕ. Τα Δ.Σ. να συμβάλλουν με την έκδοση ανακοίνωσης, αφίσας και ενημερώσεις των συναδέλφων στη μαζικότερη συμμετοχή στην αιμοδοσία.




    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Γιάννης Λαθήρας                            Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR