Ads 468x60px

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ψήφισμα της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει την επιχείρηση καταστολής του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ        Θεσσαλονίκη 8/06/2017  
Πρ. Κορομηλά 51
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
ΤΗΛ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail:  gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 


ΨΗΦΙΣΜΑ για την καταστολή σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών
H  Γ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ καταδικάζει την συνεχιζόμενη επιχείρηση καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Εδώ και ένα χρόνο εκατοντάδες πολίτες, εργαζόμενοι και νεολαία, συλλογικότητες και σωματεία της πόλης (μεταξύ των οποίων και η Γ΄ΕΛΜΕ-Θ) με την μαχητική τους παρουσία στα δικαστήρια ακυρώνουν πλειστηριασμούς σε όφελος κυρίως των τραπεζών,  της λαϊκής περιουσίας συμπολιτών μας, θυμάτων της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων.

Κυβέρνηση, Τράπεζες και μεγαλο-συμβολαιογράφοι αντιμετωπίζουν το κίνημα πότε με τη μέθοδο της συκοφάντησης και της διαστρέβλωσης των προθέσεων και των πρακτικών του, πότε με άγρια καταστολή με ΜΑΤ, συλλήψεις, ποινικές διώξεις κ.ο.κ.  Αποκορύφωμα της βάναυσης καταστολής ήταν τα γεγονότα της Τετάρτης 7 Ιούνη στα δικαστήρια και η πρωτοφανής αστυνομική απόπειρα σύλληψης των συναδέλφων εκπαιδευτικών Π.Ε, Η. Σμήλιου και Θ. Αγαπητού από τα σπίτια τους τις νυκτερινές ώρες (!) θυμίζοντας άλλες εποχές.

Αντί η κυβέρνηση να σταματήσει το αίσχος των πλειστηριασμών και κατασχέσεων, όπως άλλωστε είχε δεσμευθεί προεκλογικά, προχωρεί τώρα στα πλαίσια των 3ου και 4ου μνημονίων στην μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!!!

  • Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των αγωνιστών του κινήματος. 
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας 
  • Δραστική περικοπή του κεφαλαίου των στεγαστικών – επισκευαστικών δανείων, που να αντιστοιχεί στις δραματικές περικοπές των μισθών των εργαζομένων, τις εξοντωτικές αυξήσεις των φόρων, την ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής   και την σημερινή αξία των ακινήτων. Μηδενισμός των τοκογλυφικών επιτοκίων. 
  • Πλήρης κατάργηση των χρεών για τους ανέργους. 
  • Να σταματήσει η αδιαφανής μέθοδος της τιτλοποίησης (πώληση) στεγαστικών δανείων σε τράπεζες και funds του εξωτερικού και να επαναφέρει τα δάνεια που τιτλοποιήθηκαν και πουλήθηκαν, χωρίς μάλιστα την συγκατάθεση του δανειολήπτη.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Γιάννης Λαθήρας                            Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR