Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΕ: κλείνουν τμήματα στα ΕΠΑΛ με …κλήρωση!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη  6 -9- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 

ΤΕΕ :κλείνουν τμήματα στα ΕΠΑΛ με …κλήρωση!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το υπουργείο διατείνονται ότι ενδιαφέρονται για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, προχωρώντας μάλιστα και σε ειδική διαφημιστική καμπάνια προσέλκυσης μαθητών, εφευρίσκουν συνέχεια τρόπους να περιορίσουν τον αριθμό των τμημάτων στα ΕΠΑΛ στοχεύοντας στην εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τελευταίο «επίτευγμα» είναι η εγκύκλιος του κ. Μουστάκα από 4/9/17 που ορίζει ότι Σε περίπτωση που μαθητές/τριές υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σε τάξη, τομέα και ειδικότητα που υπερβαίνει τον ανώτατο αριθμό μαθητών,οι Διευθυντές θα προβούν σε κλήρωση, μετά τη δεύτερη κατανομή ,για το ποιοι μαθητές θα εγγραφούν στο σχολείο, παρουσία εκπρόσωπου της διοίκησης. Οι μαθητές οι όποιοι δεν θα ενταθούν σε τμήμα, απευθύνονται στην οικεία Δ.Δ.Ε...." 
Δηλαδή στην περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο των  μαθητών δεν δημιουργείται νέο τμήμα και οι μαθητές δεν εγγράφονται στο ΕΠΑΛ της περιοχής τους αλλά με …..κλήρωση επιλέγονται οι «πλεονάζοντες» μαθητές και παραπέμπονται στην οικεία διεύθυνση για να διοχετευτούν προφανώς  σε άλλα ΕΠΑΛ ή σε άλλες ειδικότητες. 
Καταγγέλλουμε την παραπάνω πλήρως αντιπαιδαγωγική και κυνική διαδικασία. 
Επιμένουμε στη λειτουργία όλων των τμημάτων – ειδικοτήτων που επιλέγουν οι μαθητές στα ΕΠΑΛ, μείωση του ανώτατου ορίου των μαθητών, έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                     Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR