Ads 468x60px

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Μείωση μαθητών σε τμήματα με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                Θεσσαλονίκη   6 -9- 2017
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143
e-mail: gelmeth3@gmail.com 
http://3elmethess.blogspot.gr/ 

Μείωση μαθητών σε τμήματα με παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες
 Στα πλαίσια του βασικού οδηγού της εκπαιδευτικής πολιτικής για τον περιορισμό των αναγκών εκπαιδευτικού προσωπικού, καταργήθηκε ουσιαστικά η διάταξη που προέβλεπε μείωση του αριθμού των μαθητών ενός τμήματος στην περίπτωση ύπαρξης μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

 Οι προϋποθέσεις που θέτει η υπουργική ρύθμιση (Παρ. 1α του άρθρου 11 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17/Α/15-2-2017) είναι απαγορευτικές με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να παρουσιάζεται μείωση των τμημάτων, κατάργηση θέσεων υποδιευθυντών, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και ως εκ τούτου «πλεονασμάτων» εκπαιδευτικού προσωπικού.

 Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είναι σε βάρος τόσο της εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όσο και των υπόλοιπων παιδιών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης (παράγραφος 15 του άρθρου 28 του νόμου 4186/13) και εφαρμογή της με τέτοιο τρόπο ώστε το ανώτατο όριο μαθητών στην περίπτωση ύπαρξης παιδιών με Ε.Μ.Δ. να καθορίζεται το 24.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων να προτείνουν και να διεκδικήσουν τη μείωση του αριθμού των παιδιών χωρίς τις ασφυκτικές προϋποθέσεις που θέτει η ρύθμιση.

Καλούμε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να κάνουν αποδεκτά τα αιτήματα των Σχολείων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιάννης Λαθήρας                                       Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR