Ads 468x60px

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς -Όλοι στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη στις 3.30μμ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                       Θεσσαλονίκη   10 -10- 2017

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                 

e-mail: gelmeth3@gmail.com




ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

KANENA ΣΠITI ΣTA XEΡIA KΡATOYΣ – TΡAΠEZITH



Όλοι στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη στις 3.30μμ.


Κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία της χώρας συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί και ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί για να γίνεται πιο εύκολα και μακριά από κοινωνικές  αντιδράσεις η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

 Το δικαίωμα στην κατοικία χιλιάδων ελλήνων παραβιάζεται στο όνομα της ευρωστίας των τραπεζικού Λεβιάθαν. Το τέρας των τραπεζιτών ζητά αίμα για να συνεχίσει το φαγοπότι και την κυριαρχία του στην ελληνική κοινωνία. Η Εurobank προσφάτως πούλησε σε εταιρεία «γύπα»Intrum  χαρτοφυλάκια «κόκκινων» δανείων αξίας 45 δις στην εξευτελιστική τιμή των 1,5 δις  δηλαδή μόλις στο 3% της αξίας τους !

Οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο. Φτωχοί εργαζόμενοι, που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα αλλά έχουν τουλάχιστο ένα σπίτι για να μπορούν να επιβιώνουν στοιχειωδώς ανθρώπινα θα χάσουν το σπίτι τους.



Το ανθρώπινο δικαίωμα στην κατοικία είναι θεμελιώδες και δεν μπαίνει στην ζυγαριά ικανοποίησης των οποιωνδήποτε οικονομικών σκοπιμοτήτων του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος, της ΕΕ και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Η  τεράστια πτώση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων οφειλετών είναι η αιτία μη εξυπηρέτησης των δανείων. Η λογική λύση είναι να μειωθούν τα υπόλοιπα των δανείων σε ανάλογα επίπεδα με τα εισοδήματα του οφειλέτη.

Μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες πήραν 300 δις ευρώ κεφάλαια και εγγυήσεις ανακεφαλαιοποιήθηκαν 3 φορές! από το ελληνικό δημόσιο μετά το 2009 κατ’ απαίτηση της τρόικας. Δεν ελέγχθηκαν ποτέ για το πώς χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια αυτά. Ο κοινωνικός τους ρόλος όχι μόνο είναι ανύπαρκτος, αλλά είναι ανταγωνιστικός προς τις κοινωνικές δυνάμεις της παραγωγής και της εργασίας.



Μόνο ένα συντονισμένο κίνημα εργαζομένων και μικρομεσαίων θα ανατρέψει την αρπαγή περιουσιών που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση -E.E. -ΔNT

Υπάρχει ήδη η εμπειρία από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που το προηγούμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις του στα ειρηνοδικεία απέτρεψε πλειστηριασμούς σπιτιών. 



Απαιτούμε!

*   Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους. 

*   Προστασία της λαϊκής περιουσίας και της αγροτικής γης από την επίθεση ληστείας δανειστών – τραπεζών – funds.

*   Απαγόρευση της πώλησης από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών. Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν τα κοράκια τη στέγη μας.

*   Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Να καθορίζεται η δυνατότητα αποπληρωμής με βάση το πραγματικό εισόδημα του οφειλέτη (νόμος Κατσέλη, υπάρχουσες ήδη ευνοϊκές αποφάσεις δικαστηρίων) και όχι με τα κριτήρια του νέου νόμου.

*    Να μειωθούν τα χρέη των υπαλλήλων και τα επιτόκια  σε ποσοστό ανάλογο της μείωσης των μισθών.

*   Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες.

*   Κάτω οι αντιλαϊκοί φόροι.  Να πληρώσει το κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

*   Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές. Λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες.

*   Διαγραφή του Χρέους ΤΩΡΑ! Δεν θα πληρώσουμε το χρέος τους με τις ζωές μας και το μέλλον της νέας γενιάς.

*   Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να λειτουργούν κάτω από κοινωνικό έλεγχο προς όφελος της κοινωνίας. Να ελεγχθούν για τις πρακτικές τους στις επενδύσεις, για τα θαλασσοδάνεια προς ομίλους και ολιγάρχες του πλούτου.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                   ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR