Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 6/2/2018


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                     Θεσσαλονίκη         7-2-2018 Πρ. Κορομηλά 51 ΤΚ.54622                                                 
Τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ 6/2/2018



Την Τρίτη 6-02-2018  συνεδρίασε το Δ.Σ της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
Αφού έκανε απολογισμό-εκτίμηση των προηγούμενων δράσεων του, πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Ωράριο
Συνεχίζουμε την ενημέρωση των συναδέλφων για τις αποφάσεις των ΟΛΜΕ –ΔΟΕ και της Γ΄ΕΛΜΕ  για μη εφαρμογή του υποχρεωτικού 30ωρου και των ευρύτερων στοχεύσεων που έχει για την αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων και την προώθηση της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης του σχολείου. Καταγγέλλουμε την εσκεμμένη ασάφεια της σχετικής εγκυκλίου με προφανή στόχο την μετακύλιση της ευθύνης στους διευθυντές. Άμεση παρέμβαση της ΕΛΜΕ όπου επιχειρηθεί η επιβολή  του.
Συγχωνεύσεις  
Δεν δεχόμαστε καμιά συγχώνευση, συστέγαση, μετακίνηση σχολείου. Επισκέψεις του Δ.Σ. στα σχολεία στα  οποία ενδέχεται αυτές να προχωρήσουν. Κινητοποίηση των συναδέλφων και της εκπαιδευτικής κοινότητας κάθε σχολείου
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο  Πεμπτη 15  Φλεβάρη Αγ. Βενιζέλου 6 μμ.
Συμμετοχή της ΕΛΜΕ μαζί με τις άλλες ΕΛΜΕ, Συλλόγους Π.Ε., Φοιτητές, μαθητές γονείς κλπ. Προετοιμασία για την επιτυχία του  με ανακοινώσεις, αφίσα, συνέντευξη τύπου κλπ,
Διορισμοί –Αναπληρωτές -αδιόριστοι
Εβδομάδα αγωνιστικής δράσης από 26/2 έως 3 Μάρτη  για προβολή των αιτημάτων :μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση- ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές, με πολύμορφες δράσεις  :αφίσα, spot, συνέντευξη τύπου, πανό στα σχολεία, συναυλίες, συζητήσεις, καμπάνια εγγραφών των αναπληρωτών στα σωματεία, δημιουργία επιτροπών αναπληρωτών κλπ σε συνεργασία με τις άλλες ΕΛΜΕ και τους αναπληρωτές. Συμμετοχή στις συναντήσεις των ΕΛΜΕ με τους αναπληρωτές Δυτικά :Τετάρτη 7/2 στις 7μμ και Ανατολικά τις επόμενες μέρες.
Στις 2 Μάρτη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη (με συμμετοχή από την βόρεια Ελλάδα) στις 12 μμ στο Αγ. Βενιζέλου. Στάση εργασίας.


Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών
Έκδοση ανακοίνωσης για τα μισθολογικά μας αιτήματα που πρέπει να επανέλθουν με ένταση στο προσκήνιο.
Εγγραφές στα ΕΠΑΛ
Προβολή του αιτήματος  να δοθεί η δυνατότητα εγγραφών στην Γ΄ τάξη μαθητών που φοιτούσαν την φετινή  χρονιά στα «ολιγομελή» τμήματα καθώς και στις ειδικότητες που έκλεισαν τον Ιούνη του 2017 με ανακοίνωση και παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή.
Τάξεις υποδοχής για τα προσφυγόπουλα
Απαιτούμε την άμεση ένταξη όλων των παιδιών σε τμήματα υποδοχής ή σε άλλες υποστηρικτικές δομές. Συλλογή στοιχείων, ανακοίνωση, παράσταση στον Περιφερειακό Διευθυντή.
Πλειστηριασμοί
Συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 21 Φλεβάρη ημέρα έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Συγκέντρωση 1.30 μμ. στο Αγ. Βενιζέλου.
Αναμοριοδότηση σχολείων
Αποδοχή του ψηφίσματος των συναδέλφων των Γυμνασίου –Λυκείου Προχώματος για την υποβάθμιση των σχολείων, προώθηση του στα ΜΜΕ.
Γενικές συνελεύσεις
Κάλεσμα στην ΟΛΜΕ  και στις άλλες ΕΛΜΕ για πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων με αγωνιστικό - απεργιακό πρόγραμμα   το 1ο 15θήμερο του Μάρτη
Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ Δευτέρα  5 Μάρτη
Σκάνδαλο ΕΔΟΘ
Έκδοση ανακοίνωσης με αιχμή την απόδοση ευθυνών στα συγκεκριμένα πρόσωπα που διαχειρίζονταν  τα χρήματα για τις κάρτες του ΟΑΣΘ.
Ψηφίσματα:
  1. Άμεση απελευθέρωση της  17χρονης παλαιστίνιας  αγωνίστριας Ahed  Tamimi
  2. Καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων και εμπρησμών σε κοινωνικούς χώρους και θέατρα καθώς και των δυνάμεων των ΜΑΤ στα γραφεία της πολιτικής οργάνωσης ΝΑΡ  μετά τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR