Ads 468x60px

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Αγώνας διαρκείας για μαζικούς διορισμούς και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές!


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                   Θεσσαλονίκη 25/3/2018
Πρ. Κορομηλά 51τηλ. 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης




Αγώνας διαρκείας για μαζικούς διορισμούς και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές!


 Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση  της 16ης Μάρτη χιλιάδων εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, από ολόκληρη την Ελλάδα, που έδωσαν για ακόμη μια φορά δυναμικό παρόν στο Υπ. Παιδείας, και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων .

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνησης επιμένουν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα μας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς την φετινή χρονιά .Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, ο Γαβρόγλου  μίλησε για μηδενικούς διορισμούς φέτος. Είπε μόνο και κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων μας ότι θα ανακοινώσει τον Οκτώβρη …τριετές πρόγραμμα διορισμών στην εκπαίδευση, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις που παραπέμπουν στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο αίτημα για εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στους αναπληρωτές υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση.  Αντίθετα επιμένουν στην εφαρμογή όλων των αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων του εκπαιδευτικού Μνημονίου. (Συγχωνεύσεις, νέες «δομές’, αυτοαξιολόγηση, Νέο λύκειο κλπ.) Επιδίδονται σε αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσουν χρόνο και συμμάχους , να καθησυχάσουν και να διασπάσουν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ενδεικτικό πάντως της απήχησης και της δυναμικής των αγώνων μας είναι και η κίνηση  50 κυβερνητικών βουλευτών να καταθέσουν ερώτηση στη βουλή για τις άδειες των αναπληρωτών.
Συνάδελφοι ο αγώνας που ξεκίνησε, μπορεί και πρέπει να συνεχισθεί με πιο αποφασιστικό τρόπο μέχρι την νίκη !
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση. με βάση το χρόνο λήψης του πτυχίου και την προϋπηρεσία.
  • Διορισμός, τώρα, όλων των αναπληρωτών.
  • Εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων -προς τα πάνω- μονίμων και αναπληρωτών.
  • Όχι στο προσοντολόγιο του ΟΟΣΑ για το σύστημα πρόσληψης. Όχι στο πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης.
  • Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 3848.
  • Κάλυψη όλων των κενών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
  • Πλήρης επαναλειτουργία της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την αρχή της χρονιάς και σε κάθε σχολείο.
  • Λειτουργία όλων των αναγκαίων τμημάτων ένταξης, 1 εκπ/κός παράλληλης στήριξης για κάθε μαθητή/τρια,
  • Πλήρης ένταξη των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σχολείο με τάξεις υποδοχής
  • Καμία συγχώνευση  σχολείου, τμήματος, ειδικότητας .
  • Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Επαναφορά του μειωμένου ωραρίου στους υπεύθυνους εργαστηρίων. Όχι στο 30ωρο .
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη (20, 15 στις κατευθύνσεις 10 στα εργαστήρια και στις Ξ.Γ)
  • Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  • Όχι στο «Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ»
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
 Παρασκευή 30 Μάρτη: Απεργιακή κινητοποίηση (3ωρες στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ) και πανελλαδικό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια  στις 1.30μμ , πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. (Δηλώνουμε συμμετοχή στις ΕΛΜΕ για την μετακίνηση στην Αθήνα.) Συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου 1.30μμ.
Καλούμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας την Τρίτη 27 Μάρτη στις 2μμ στο χώρο που διεξάγεται το αναπτυξιακό συνέδριο Grand Hotel  (Μοναστηρίου 305) και θα μιλήσει ο υπουργός κ. Γαβρόγλου.
Καλούμε σε συμμετοχή το απόγευμα της Τετάρτης  28 Μάρτη 6 μμ άγαλμα Βενιζέλου και στην Πλ. Δημοκρατίας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και  των φορέων της πόλης, για να προβάλλουμε τα αιτήματα μας με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο Κ. Μακεδονίας.
Επιβάλλεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να αποφασίσει τώρα νέες Γ.Σ. του κλάδου και ΓΣ προέδρων με εισήγηση για την συνέχιση του αγώνα..
Τέλος στην εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                                ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR