Ads 468x60px

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κάλεσμα για την Εργατική Πρωτομαγιά

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                   Θεσσαλονίκη 29 -4- 2018
Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά!
Καμάρα 11πμ.      Αγ. Βενιζέλου 10πμ.

!

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ και των δανειστών,  με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων. Με τον κίνδυνο του πολέμου όλο και πιο κοντά.
Σε μια εποχή ασύλληπτων δυνατοτήτων για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της φύσης, για  δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία  σε σύγχρονους δούλους, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί - χωρίς δικαιώματα. Οι δημιουργοί του πλούτου, της πιο απίστευτης γνώσης – τεχνολογίας είναι αποκλεισμένοι με σύγχρονους ψηφιακούς φράκτες και παραπετάσματα του χρήματος.  Με εκ περιτροπής εργασία, με τον «υποκατώτατο» μισθό των 300 ευρώ, με 12ωρα-14ωρα συνεχούς δουλειάς,  με κατάργηση ακόμα και της Κυριακάτικης αργίας. 
Κυβέρνηση  και «θεσμοί» κάνουν τα πάντα για   τα κέρδη των επιχειρηματικών ελίτ. Προωθούν την ιδιωτικοποίηση  και την εμπορευματοποίηση των πάντων, με το κεφάλαιο και την αγορά να χώνουν το βέβηλο χέρι τους σε κάθε πηγή κοινωνικού πλούτου, στα δημόσια αγαθά, στο περιβάλλον και σε κάθε ανάγκη του ανθρώπου. Έφτασαν  στο σημείο να επιλέξουν την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Τα «κοράκια» των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στους εργαζόμενους, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει σταθμό για την ταξική - αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Για να διεκδικήσουμε ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις παντού. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα. Για να διασφαλίσουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς. Για να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Για να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!
Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ, του ληστρικού χρέους και του ΔΝΤ.
Για να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο από την επίθεση που δέχεται από τις πολιτικές ΕΕ - ΔΝΤ – ΟΟΣΑ.
 Ζήτω η εργατική 1η Μάη - Μόνος δρόμος, ο δρόμος των αγώνων μας
Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής
κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – εργοδοσίας
Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε, τον κόσμο που μας ανήκει! Δεν μας ταιριάζει η απογοήτευση και η υποταγή στον κοινωνικό μεσαίωνα !
Μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των εργαζομένων που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, είναι η συνέχιση του αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών !


Για το Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας         Νίκος Παλάντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR