Ads 468x60px

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ & ΓΕΛ

Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ & ΓΕΛ !
Παράσταση διαμαρτυρίας των  Α΄,Γ΄Δ΄Ε΄ΕΛΜΕ-Θ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 14/9 στις 1.30μμ.

Στις 12/9 το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ οργάνωσε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, με το αίτημα της έγκρισης όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων μεταφέροντας τα αιτήματα των σχολείων από όλη τη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΛΜΕ.  Ενώ ο  υπεύθυνος του υπουργείου για την ΤΕΕ κος Μουστάκας υποσχόταν ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στον υπουργό,  στάλθηκε στα ΕΠΑΛ επείγουσα ενημέρωση ότι:
« Από τις 12-09-2018 και ώρα 13:00 έως τις 14-09-2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι οι Διευθυντές/τριες ΕΠΑ.Λ. έχουν τη δυνατότητα διαγραφής ηλεκτρονικών αιτήσεων από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-eggrafes στις περιπτώσεις … των Ολιγομελών μη εγκεκριμένων τμημάτων, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν εκ νέου ηλεκτρονικές αιτήσεις, σε λειτουργούντα τμήματα».
Η συγκεκριμένη οδηγία –πριν από την νέα έγκριση ολιγομελών τμημάτων που  αποτελεί έναν σαφή εκβιασμό προς τους διευθυντές των ΕΠΑΛ, να διαγράψουν μη εγκεκριμένα ολιγομελή τμήματα, πείθοντας τους μαθητές τους να προτιμήσουν κάποιο από τα ήδη εγκεκριμένα, αν θέλουν να τους κρατήσουν εντός της σχολικής μονάδας. 
Μετά από νέα παρέμβαση της ΟΛΜΕ ο κ. Μουστάκας είπε ότι θα ανακοινώσει έγκριση  για 70 ακόμη ολιγομελή και δίνει παράταση για την δυνατότητα διαγραφής και επανεγγραφής μαθητών στα μη εγκεκριμένα μέχρι Δευτέρα.
Το  Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί σε  κινητοποίηση  τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ αύριο  Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας με διευκολυντική στάση για όσους τη χρειάζονται.  
Οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών-μαθητών των ΕΠΑΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις 1.30μμ.

  • Κανείς Διευθυντής να μην εφαρμόσει οδηγίες,  να παρθεί πίσω το τελεσίγραφο του υπουργείου που διαλύει τα ολιγομελή.
  • Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή !


Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR