Ads 468x60px

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                      Θεσσαλονίκη 20/11/ 2018
                                                       
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                                  
e-mail:  gelmeth3@gmail.com                      

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ


Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε αυτές τις μέρες, 2,5 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής, τόσο στα τμήματα ένταξης, όσο και στην παράλληλη στήριξη, καταδεικνύοντας τα πολυάριθμα κενά και τις ανάγκες που δε έχουν μέχρι τώρα καλυφθεί, παρά τις διακηρύξεις του για προτεραιότητα στην ειδική αγωγή και την υποτιθέμενη ευαισθησία του στην κάλυψη των αναγκών των μαθητών αυτών.
Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες αναπληρωτές/τριες της παράλληλης στήριξης και της ειδικής αγωγής ζουν για ακόμη μια φορά τον εμπαιγμό της πρόσληψης τους ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, οι οποίοι στη συνέχεια μετατρέπονται σε πλήρους ωραρίου.
Το αποτέλεσμα :όχι μόνο η μείωση του πενιχρού μισθού που δεν φτάνει για την κάλυψη βασικών αναγκών, αλλά και η τοποθέτησή τους σε πολλά σχολεία που αυξάνει την ταλαιπωρία τους, μετατρέποντας τους σε πρωταθλητές δρόμου, ενώ παράλληλα, λειτουργεί σε βάρος της εκπαίδευσης των μαθητών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.
  • Απαιτούμε την κάλυψη όλων των κενών στην εδική αγωγή εδώ και τώρα και την πρόσληψη όλων των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ως πλήρους ωραρίου.
  • Απαιτούμε να αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι με ισότιμο τρόπο και δικαιώματα, όπως και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
  • Δεν ανεχόμαστε καμία αυθαιρεσία και αλλαγή τοποθέτησης συναδέλφων αναπληρωτών με αποφάσεις Διοίκησης ή των συμβούλων- συντονιστών ειδικής αγωγής.
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                                             Ο γραμματέας
Λαθήρας Γιάννης                                 Παλάντζας Νίκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR