Ads 468x60px

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Διεκδικούμε συλλογικά και αποφασιστικά τα αναδρομικά. Συγκέντρωση Τρίτη 5 Μαρτίου 1μμ. στο Υ.ΜΑ.Θ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ     Θεσσαλονίκη 3-3-2019        Πρ. Κορομηλά 51
τηλ. επικοινωνίας 6979850143                                  
Διεκδικούμε συλλογικά και αποφασιστικά τα αναδρομικά, όλα όσα μας έκλεψαν, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις !
Συγκέντρωση Τρίτη 5 Μαρτίου 1μμ. στο Υ.ΜΑ.Θ.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων κατάφεραν να επιβάλλουν φτώχεια διάρκειας για το σύνολο των εκπαιδευτικών όπως και όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα στους νέους και στους αναπληρωτές που βρίσκονται σε απόγνωση.
Με τα μισθολόγια 4024/11 και 4354/15 μείωσαν τους μισθούς μας, ιδιαίτερα αυτών με λίγα χρόνια υπηρεσίας που κατακρεουργήθηκαν, κατήργησαν από 1/1/2013  με βάση τον ν.4093/2012 τελείως τα δώρα, κατήργησαν επιδόματα, αύξησαν τις κρατήσεις κάθε είδους και επέβαλλαν νέες, πάγωσαν για πολλά χρόνια τα ΜΚ, μείωσαν τα αφορολόγητα όρια, αύξησαν την φορολογική  μας επιβάρυνση. Παράλληλα αύξησαν το διδακτικό μας ωράριο, που ισοδυναμεί με μείωση μισθού, φόρτωσαν τον εκπαιδευτικό με απίστευτο όγκο γραφειοκρατικών εργασιών, ενώ εξαφάνισαν το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης! Οι μικτές ετήσιες αποδοχές των Ελλήνων εκπαιδευτικών, βρίσκονται στο μισό περίπου των μισθών των εκπαιδευτικών των χωρών της Ευρωζώνης, ξεπερνώντας μόνον τους μισθούς των εκπαιδευτικών της Εσθονίας, Σλοβακίας, Λεττονίας, Λιθουανίας.
Μόνο οι απώλειες-κλοπή  από την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού όλα αυτά τα χρόνια κυμαίνεται κατά μέσο όρο στις 18 χιλιάδες ευρώ (!) και αν συνεχιστεί, η κλοπή αυτή εισοδήματος θα φτάσει σε αστρονομικά νούμερα για όλη τη διάρκεια  όλου του εργάσιμου βίου (!)
Την περίοδο αυτή οι εκπαιδευτικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούμε με δικαστικές προσφυγές την επιστροφή ενός μικρού μόνο μέρους αυτών των απωλειών, που κρίνονται αντισυνταγματικές, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι όλα αυτά τα χρήματα διοχετεύτηκαν αποκλειστικά στην διάσωση των ληστρικών τραπεζικών επιχειρήσεων και την εξυπηρέτηση του παράνομου και ειδεχθούς δημοσίου χρέους που ουδόλως δημιουργήθηκε από αυτούς.
φερτε πίσω τα κλεμμένα.jpgΗ Κυβέρνηση μέσω των νομικών εκπροσώπων του υπουργείου οικονομικών στη σχετική εκδίκαση στην ολομέλεια του Σ.τ.Ε ( 1/2/2019) όχι μόνο αρνείται μέχρι στιγμής να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Δ.Υ. αλλά χρησιμοποίησε όλα τα αντεργατικά επιχειρήματα των μνημονιακών κυβερνήσεων που προχώρησαν στις περικοπές: «έχασαν τον 13ο και 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό».
Καλλιέργησαν παράλληλα τον κοινωνικό αυτοματισμό.  «Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν σταθερή εργασία, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μεγάλης ανεργίας, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες τους και ο μισθός τους είναι 580 ευρώ, δηλαδή κατά 1/3 χαμηλότερος από αυτό των δημοσίων υπαλλήλων… μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει φύγει στο εξωτερικό για να βρει εργασία, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αλλάζουν χώρα.
Τέλος αποκαλύφθηκε η απάτη περί «τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας» καθώς οι νομικοί του ΓΛΚ υποστήριξαν ότι: «…δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος."
Η κυβέρνηση βέβαια δεν μας εξηγεί γιατί ενώ δίνονται με τη δική της πολιτική απόφαση αναδρομικά και αυξήσεις μόνο στους ένστολους και στους δικαστικούς, τα αρνείται στους εκπαιδευτικούς και στους άλλους εργαζόμενους.
Ωμό και θρασύ εκβιασμό  αποτελεί έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που συνέταξε, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που απαιτεί ότι  εφόσον κριθούν παράνομες οι περικοπές των δώρων στο Δημόσιο, τότε η όποια δημοσιονομική επιβάρυνση προκύψει θα πρέπει να καλυφθεί μέσα από περικοπές στο μισθολόγιο του Δημοσίου (!)
Θεωρούμε ότι η διεκδίκηση όλων αυτών των απωλειών, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, τα κλεμμένα του «παγώματος» του μισθολογίου, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις σε συνδυασμό με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, είναι υπερώριμα και καθόλα δίκαια αιτήματα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε όχι μόνο βέβαια από τις δικαστικές προσφυγές και «κατά μόνας» αλλά αποφασιστικά και συλλογικά με μαχητικές κινητοποιήσεις.
Ήδη η κυβέρνηση προσπαθεί να διαρροές στον τύπο που υπόσχονται «λίγα και στο χέρι» να επιβάλλει την αδράνεια του κλάδου και να πάει ανενόχλητη στις εκλογές.
τεατσερ.jpgΣε πολλές χώρες της Ευρώπης (Γαλλία,  Ιταλία, Ολλανδία κ.α.) και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ  οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας ανάμεσα στα άλλα αξιοπρεπείς αμοιβές.


Να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν!
  • Όχι στο μισθολόγιο - φτωχολόγιο και τους δημοσιονομικούς «κόφτες». Ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις  εφ όλης της ύλης.
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας. Κανένας εργαζόμενος με λιγότερα από 1000€.
  • Κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα της περιόδου 2010-2018.Αναδρομική επιστροφή τους με πολιτική απόφαση.
  • Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στα επίπεδα του 2009.
  • Αναδρομικός επανυπολογισμός των μισθολογικών κλιμακίων από 1/1/2016 χωρίς εξαφάνιση του μισθολογικού χρόνου του 2016 και 2017.
  • Άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο μισθό. Κανένας συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με τα μισθολογικά κλιμάκια.
  • Φραγμός στην ανελέητη φοροληστεία και τη λεηλασία του εισοδήματός μας! Καμία νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Να επανέλθει στα 12.000€ . Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • Μείωση των ληστρικών επιτοκίων των στεγαστικών δανείων
  • Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών κι όχι κάθε 3 χρόνια, που νομοθέτησε η κυβέρνηση, με τον 4354/2015.
  • Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου. Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές συναδέλφους.
  • Καμιά σύνδεση μισθού με την λεγόμενη αποδοτικότητα και την «αξιολόγηση».
    Κατάργηση των νόμων : 4354/2015  μισθολόγιο 4488/2017.
  • Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου.  Αξιοπρεπή Σύνταξη με 30 χρόνια δουλειάς ή στα 60. Άμεση απόδοση  του συνόλου των συντάξιμων αποδοχών και του εφάπαξ στους δικαιούχους
  • Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές.
Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε στις ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ να συντονίσουμε τις δράσεις μας.
Καλούμε σε  μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο ΥΜΑΘ και παράσταση στο Υπουργείο την Τρίτη  5 Μαρτίου στις 1 μμ. για την άμεση απόδοση όλων των αναδρομικών σε όλους/ες με πολιτική απόφαση.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει διευκολυντική 3ωρη στάση εργασίας (από 11.00-14.00 και 14.00-17.00) για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις συγκεντρώσεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των ΕΛΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ               ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR