Ads 468x60px

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

"Λαϊκοί Αποχαιρετισμοί" τραγουδοποιητική βραδιά



Την Τρίτη 25 Ιουνίου η πολιτιστική ομάδα και το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ αποχαιρέτισαν τη φετινή σχολική χρονιά στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Συκεών με μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο λαϊκό τραγούδι αλλά και στον απερχόμενο πρόεδρο του σωματείου Γιάννη  Λαθήρα.












Την εκδήλωση άνοιξε η Εύη Κουτρουμπάκη   που μίλησε για την καταγωγή και την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού, καθώς και για τη θεματολογία του και φυσικά αναφέρθηκε στους εκπροσώπους του, που τραγούδησαν τα βάσανα και τις χαρές, τους έρωτες και τις λύπες του λαού.


Στη συνέχεια σε ζεστό, φιλικό και «βροχερό» κλίμα , φορτισμένο συγκινησιακά, αποχαιρέτισαν τον πρόεδρο της Γ΄ΕΛΜΕ Γιάννη Λαθήρα φίλοι, συνάδελφοι και συναγωνιστές του στο χώρο της εκπαίδευσης. 
Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ η πρόεδρος Γ. Λαθήρα  αναφέρθηκε στην πολύχρονη διαδρομή του στον κλάδο και το κίνημα, στους αγώνες του για την εκπαίδευση και την κοινωνία.
Το λόγο πήραν επίσης οι συνάδελφοι/ισσες Ε. Κουτρουμπάκη, Ε. Μπέντση και Σ. Ηλιόπουλος (μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ), που αναφέρθηκαν στην παρουσία του στην ΕΛΜΕ και στο σχολείο, τονίζοντας την αγωνιστική παρακαταθήκη που αφήνει στο σωματείο.
Πολύ τιμητική και συγκινητική ήταν η παρουσία και παρέμβαση του Χ. Παρασκευά, συνταξιούχου διευθυντή του, που ήρθε από το Κιλκίς για να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Τέλος αποχαιρέτισε ο προϊστάμενος β/θμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης Π. Ματζιάρης με σεβασμό το συνδικαλιστή Γιάννη, που αν και οι ρόλοι τους συγκρούονταν, αναγνώρισε το ήθος και την αγωνιστικότητά του.
         



Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με το σχήμα «Λαϊκή ΣυνΩδεία»







                                                                                     
 με τραγούδι και χορό!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR