Ads 468x60px

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ -ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10/19

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                      ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 27/9/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 

Μαχητική συνέχεια για να μην περάσουν οι νέες αντεργατικές, αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις! C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ ΑΠΟ  6-2019\thumbnail (1).jpg

ΟΛΟΙ -ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10/19
ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΙΣ 11π.μ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η  ΑΔΕΔΥ
 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 π.μ, ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 

Πρώτη απεργιακή απάντηση έδωσαν  οι εργαζόμενοι με την 24ωρη απεργία στις 24/9 και τις διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας κόντρα στα αντεργατικά – αντισυνδικαλιστικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» κυβέρνησης- ΣΕΒ. Η απεργία στις 24/09 αποτέλεσε, μετά τις εργατικές κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ, την πρώτη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή πολιτική της. Όσο κι αν πόνταρε η κυβέρνηση σε «περίοδο χάριτος», όσο κι αν η απεργία δέχτηκε τον πόλεμο των δικαστηρίων, των εφοπλιστών και των αφεντικών και  ΜΜΕ, όσο κι αν υπονομεύτηκε από την ηγεσία της ΓΣΣΕ, οι εργαζόμενοι με την απεργία τους και  τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις  απαίτησαν να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που τα δίνει όλα στους «επενδυτές» και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και περιλαμβάνει πλήθος αντεργατικών διατάξεων, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.
Με το «Αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο  επιχειρείται εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και φακέλωμα των Σωματείων και των εργαζομένων, κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπονόμευση των ΣΣΕ και κυρίως των κλαδικών, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και πλήρης ασυδοσία στη λειτουργία των επιχειρήσεων απέναντι στους εργαζόμενους και χωρίς τήρηση στοιχειωδών περιβαλλοντικών κανόνων.  
Αυτοί παίρνουν τα «μέτρα» τους να πάρουμε και μεις τα δικά μας

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ 
ΠΟΥ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!

Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη έγινε ένα σημαντικό βήμα. Τώρα υπάρχει ανάγκη συνέχειας και κλιμάκωσης. Το επιβάλει η επιμονή της κυβέρνησης να φέρει άμεσα για ψήφιση τον αναπτυξιακό, αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Το επιβάλλει η συνέχιση της αντεργατικής επίθεσης και η διατήρηση των μνημονιακών νόμων. Το επιβάλλουν οι ανάγκες μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα. 
Συνεχίζουμε μαχητικά με ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση στα σωματεία μας τον  αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ – Εργοδοσίας. 
  • Συμμετέχουμε στην  απεργιακή κινητοποίηση ,που οργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία, την Τετάρτη 2-10,  με στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ από 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου. Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις ,στην Καμάρα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11π.μ.
  • Νέα απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή .

  • Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Με μαζικούς αγώνες και απεργίες θα ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές!

Η Γ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR