Ads 468x60px

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                 ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 27/9/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ
Η Γ.Σ. της ΓΈΛΜΕ-Θ , αφού συζήτησε για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τα προβλήματα στον κλάδο
( μόνιμοι διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, αλλαγές στο λύκειο, αξιολόγηση, υπηρεσιακές μεταβολές, μισθολογικά & συνταξιοδοτικά) καθώς και  για τις αντεργατικές- αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου αποφάσισε τα εξής:

  1. Με την απεργία στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια  στα αντεργατικά – αντισυνδικαλιστικά μέτρα του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» της κυβέρνησης  έγινε ένα σημαντικό βήμα, που όμως πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση για την ανατροπή των σχεδιασμών τους. Στη βάση αυτή αποφασίζει: α)συμμετοχή της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  στην απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 2-10,  με στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ από 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και κάλεσμα  στις απεργιακές συγκεντρώσεις ,στην Καμάρα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στις 11π.μ. β) το  εργατικό –λαϊκό κίνημα να προχωρήσει σε νέα απεργιακή κινητοποίηση με την κατάθεση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

  1. Πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 4 Οκτώβρη με προκήρυξη στάσεων εργασίας  απέναντι στη συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική και με κεντρικά αιτήματα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία, το διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, την κατάργηση του προσοντολογίου.

  1. Συνάντηση των ΔΣ των ΕΛΜΕ, Συλλόγων Π.Ε., μονίμων και αναπληρωτών την Τρίτη 1-10, στις 6μμ, στην ΕΔΟΘ για τη διοργάνωση και την προετοιμασία της πανεκπαιδευτικής  κινητοποίησης.

  1. Επιβεβαίωσε τη θέση του σωματείου για απεργία- αποχή από κάθε αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Κανένα σχολείο να μην προχωρήσει σε προγραμματισμό με βάση το νόμο 4547/18 ( θα σταλεί αναλυτική ανακοίνωση)

  1. Προβλήματα και αιτήματα- διεκδικήσεις σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. ( θα σταλεί αναλυτική ανακοίνωση)


  1. Καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα (ως τα μέσα Οκτώβρη) Γενικές Συνελεύσεις και Γ.Σ. προέδρων , ώστε ο κλάδος να οργανώσει πανελλαδικά την αγωνιστική του απάντηση για την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών μέτρων κυβερνήσεων-ΕΕ-ΟΟΣΑ. και την προώθηση των διεκδικήσεων μας.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες 
Η συμμετοχή και η δράση μας, η ακόμα μεγαλύτερη  συσπείρωση στο σωματείο μας και η ενίσχυση των διαδικασιών της βάσης( Γενικές Συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα),  η συλλογικότητα και ο μαζικός ενωτικός αγώνας είναι η δύναμη μας! Για να ακυρώσουμε τα σχέδια τους, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων,  ΕΕ και κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίξει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR