Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1:30μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                          ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 21/10/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

 ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ!
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1:30μμ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
  Προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 1:00 με 2:00 μμ. για όσους συναδέλφους ανήκουν στη δύναμη των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

          Με μαζική και δυναμική συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα 21-10,   ΕΛΜΕ, μαθητές  και γονείς απαίτησαν για άλλη μια φορά από το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την έγκριση όλων των τμημάτων Προσανατολισμού ΓΕΛ  στο νομό Θεσσαλονίκης. 
Στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας αυτή τη στιγμή υπάρχουν 41 τμήματα Ο.Π. που αναμένουν έγκριση για τη λειτουργία τους. Απ’ αυτά, 29 σε σχολεία της Δυτικής Θεσ\νίκης. Τα περισσότερα βρίσκονται σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών , και αν δεν προχωρήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το υπουργείο στην έγκρισή τους, τινάζεται στον αέρα όλη η Γ΄τάξη και υπονομεύεται η λειτουργία των σχολείων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ΓΕΛ Αδένδρου, Καλοχωρίου, καθώς και Αγ.Γεωργίου (Ασπροβάλτα), Μαδύτου, Σταυρού, Καλλινδοίων, Κολχικού, Σοχού, 2ο ΓΕΛ Κουφαλίων(Πρόχωμα) (Β΄και Γ΄τάξη).
Στην παράσταση συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. της Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε’  ΕΛΜΕ, πλήθος μαθητών με τους γονείς τους, οι Διευθυντές και οι καθηγητές των  σχολείων για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπαιγμό του Υπουργείου που ολιγωρεί στην συμπληρωματική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ενώ έχουμε φτάσει ήδη στα μέσα του Οκτώβρη!!
             Ιδιαίτερα ηχηρή ήταν η παρουσία κατοίκων από το Καλοχώρι όπου εκκρεμεί η έγκριση του τμήματος προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου Οικονομίας και Πληροφορικής και από το Άδενδρο όπου εκκρεμεί η έγκριση της Γ΄ Λυκείου του τομέα Υγείας. Πρέπει να αναφερθεί ότι χτες Κυριακή είχε προηγηθεί μαζική συνέλευση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών και κατοίκων στο Καλοχώρι και στο Άδενδρο όπου αποφασίστηκαν σειρά κινητοποιήσεων. Σε πρωτοβουλίες και δράσεις προχώρησαν και άλλα σχολεία, όπως το ΓΕΛ Προχώματος (αποφάσεις των συλλόγων καθηγητών, των συλλόγων γονέων, των μαθητών και παρεμβάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο της περιοχής), το ΓΕΛ Ασπροβάλτας κ.α. 
                          Σήμερα το πρωί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κάτοικοι του Αδένδρου έκαναν συμβολικό αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής και στη συνέχεια προσήλθαν στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Κεντρ. Μακεδονίας. Εκτός από τους συναδέλφους, διευθυντές, μαθητές και γονείς από το Καλοχώρι και το Άδενδρο, στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από το Πρόχωμα όπου και εκεί πραγματοποιήθηκαν  συνελεύσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας από συλλόγους γονέων, καθηγητών και από μαθητές. 
             Καταγγέλλουμε την προκλητική απουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση, ο οποίος, ενώ από την προηγούμενη Τετάρτη ήταν ενήμερος για την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, προσχηματικά προφασίστηκε υπηρεσιακή υποχρέωση.  Σήμερα το πρωί οι ΕΛΜΕΘ Θεσσαλονίκης τηλεφωνικά του διεμήνυσαν ότι η θέση του είναι στην Περιφέρεια για να δώσει απαντήσεις και να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι σε όλον αυτό τον κόσμο που αγωνιά να κάνουν επιτέλους μάθημα τα παιδιά τους. 
             Καταγγέλλουμε την παρουσία αστυνομικών Δυνάμεων οι οποίες δεν άφηναν τον κόσμο να ανέβει στην Περιφέρεια και επίμονα απαιτούσαν μόνο την παρουσία μίας αντιπροσωπείας!!  Με παρέμβαση των ΕΛΜΕΘ οι οποίες τόνισαν ότι καμία αντιπροσωπεία δεν θα δεχτεί να συναντηθεί με παρουσία και συνοδεία αστυνομικών Δυνάμεων, οι αστυνομικές Δυνάμεις αποχώρησαν από την είσοδο του κτιρίου. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία ακόμα μία φορά δεν δόθηκαν απαντήσεις αφού ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης είχε ορίσει να τον εκπροσωπήσει υπάλληλος της Περιφέρειας ο οποίος προφανώς ούτε πολιτική ευθύνη έχει, ούτε τις απαντήσεις μπορεί να δώσει. 
          Η σιωπή του υπουργείου είναι προκλητική!!  Ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα πολύ καλά κι ενώ εδώ και δύο μήνες οι ΕΛΜΕΘ έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις για τα ολιγομελή απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα καμία!!! Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή παίρνουν  καθηγητές από κει που θα πρέπει να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα και τους μεταφέρουν σε άλλα σχολεία!!! 
                                                                                                                                                                           
                  Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται απ’ όλες τις κυβερνήσεις και τη σημερινή, μια πολιτική που με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, τη σύνδεση με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, την υλοποίηση οδηγιών της ΕΕ, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης στην Παιδεία. Η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα. 

         Μετά την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να δεσμευτεί για την έγκριση των τμημάτων, προχωρήσαμε σε κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Αφού δεν δόθηκε πάλι καμία απάντηση προχωρήσαμε σε συμβολικό κλείσιμο της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής εναλλάξ από τα δύο ρεύματα για 30 περίπου λεπτά. 
Δεν θα σταματήσουμε εδώ!!!
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα! 
Αύριο στη 1:30 μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης!

         Καλούμε όλα τα σχολεία που δεν έχουν έγκριση για τα ολιγομελή τμήματα να συμμετάσχουν γιατί ταυτόχρονα υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα των κενών!!! 

         Αυτή η πολιτική καταδικάζει σε κλείσιμο τα τμήματα και τα σχολεία να δουλεύουν χωρίς καθηγητές και με πλήθος αναπληρωτών! 
Καταδικάζει τους αναπληρωτές σε ομηρία και τους μαθητές χωρίς μορφωτικά και αργότερα χωρίς εργασιακά δικαιώματα!

Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο, όλους τους μαθητές, τους γονείς, τους συλλόγους γονέων 
να συμμετάσχουν αύριο στην συγκέντρωση μαζί με τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης!
 Τα σχολεία από αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύπαρξης!

                Χαιρετίζουμε τους κατοίκους του Καλοχωρίου και του Αδένδρου, όλους τους συναδέλφους, τους διευθυντές των σχολείων, τους μαθητές μας  που με την παρουσία τους, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά τους δεν αφήνουν τα σχολεία τους να καταδικαστούν σε μαρασμό και τελικά σε κλείσιμο!!! 
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην έγκριση των ολιγομελών τμημάτων στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη και στην κάλυψη όλων των ελλείψεων, ώστε να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και οι μαθητές όλων των παραπάνω σχολείων να κάνουν επιτέλους μάθημα.
Δεν δεχόμαστε επιλεκτική έγκριση τμημάτων με κριτήριο το χαμηλό κόστος κάλυψης εκπαιδευτικού προσωπικού!
Θα  συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος στην μόρφωση των μαθητών μας.
ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ!



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1:30μμ 
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                 ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR