Ads 468x60px

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                           ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 18/10/2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

 Τα σωματεία και η ΕΔΟΘ δε θα πληρώσουν ούτε ευρώ για ένα χρέος που δεν οφείλουν! 

Την Δευτέρα 7/10 συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ με θέμα, για ακόμη μία φορά, την αγωγή του ΟΑΣΘ κατά της ΕΔΟΘ. Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και «Πρωτοπορία» (ΠΑΣΚΕ), παραβιάζοντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ΟΑΣΘ, για το χρέος ύψους 118.000 ευρώ, που δημιουργήθηκε από την διαχείριση των καρτών του ΟΑΣΘ τα περασμένα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι στις 3/10/2017 κοινοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ έγγραφο από τον ΟΑΣΘ για οφειλή 120.000 ευρώ που αφορούσαν χρήματα από τις εκπτωτικές κάρτες των συναδέλφων τα οποία, αν και αποδόθηκαν κανονικά από τα σωματεία, δεν δόθηκαν στη συνέχεια στον ΟΑΣΘ. Στην πορεία έγινε φανερό ότι καμία ευθύνη δεν έχουν τα σωματεία και οι εκπρόσωποί τους. Ευθύνη έχουν τα φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τα χρήματα αυτά και πολιτικά οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Πρωτοπορία/ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που είχαν την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) της ΕΔΟΘ. Ενδιάμεσα, οι εκπρόσωποι των δυνάμεων αυτών προσπάθησαν με κάθε τρόπο είτε να συγκαλύψουν το σκάνδαλο ,είτε να μετατοπιστεί στην ΕΔΟΘ η ευθύνη του.

Στις 24/1/2018 κοινοποιήθηκε εκ νέου στην ΕΔΟΘ, μέσω δικαστικού κλητήρα, εξώδικο του ΟΑΣΘ προς όλα τα μέλη της Ε.Ε. ξεκαθαρίζοντας πως ζητάει να αποδοθεί το ποσό των 118.173,80 ευρώ από την ΕΔΟΘ για τη μη καταβολή χρημάτων που δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΘ. Μετά από αυτό, η ΕΕ της ΕΔΟΘ προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά, μετά την απόφαση και του Γ.Σ., όπου περιγράφεται όλη η διαδικασία παραλαβής-παράδοσης των κουπονιών και φυσικά αναφέρονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονταν σε αυτή. 

Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΕΔΟΘ στις 7/10/2019, παραβιάζοντας την απόφαση του Γ.Σ.,  πρότεινε εκ νέου να προχωρήσει η ΕΔΟΘ σε διακανονισμό πληρωμής του χρέους με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, δηλαδή να πληρώσουν το χρέος τα σωματεία και η ΕΔΟΘ!!

  • Καμία απόφαση διακανονισμού για μηνιαία πληρωμή του χρέους προς τον ΟΑΣΘ.
δεν πρέπει να προχωρήσει, δημιουργώντας, εκτός των άλλων, και τετελεσμένα σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά που βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκαλυφθούν οι ευθύνες που έχουν τα  φυσικά πρόσωπα που διαχειρίζονταν τα χρήματα αυτά καθώς και οι πολιτικές ευθύνες  των εκπρόσωπων των παρατάξεων Πρωτοπορία/ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, που είχαν την  ευθύνη διαχείρισης των καρτών της ΕΔΟΘ και την πλειοψηφία στην ΕΔΟΘ 






Απαιτούμε:

-Να συγκληθεί άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ

-Να προχωρήσει η μηνυτήρια αναφορά με βάση και την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ στις 11/5/2018.

-Να μη προχωρήσει ο διακανονισμός για μηνιαία πληρωμή του χρέους προς τον ΟΑΣΘ.
-Να γίνει κοινή παρέμβαση των σωματείων στην ΕΕ της ΕΔΟΘ, ώστε να απαιτηθούν τα παραπάνω
-Το χρέος στον ΟΑΣΘ να το πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν και να μη συγκαλυφθούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ευθύνες.

Για το Δ.Σ. 
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                      ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR