Ads 468x60px

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                            ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 20/10/2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ 
ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ!

Τη Δευτέρα 21/10/2019 μια  αναπληρώτρια εκπαιδευτικός δικάζεται, γιατί την περσινή σχολική χρονιά στο Βαθύ της Σάμου ο σύλλογος γονέων κατέθεσε μήνυση εναντίον της, επειδή υπερασπίστηκε της είσοδο των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο!
Ως  εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς. Για την ουσιαστική  ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στην πρωινή σχολική ζώνη, σε συνθήκες ουσιαστικής συνύπαρξης και συνεκπαίδευσης .Είμαστε απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι το δικαίωμα στη μόρφωση στους σχολικούς χώρους είναι υπόθεση σχετική με τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα ή τη θρησκεία των παιδιών.
 Ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικών είναι να διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μαθαίνουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.
Γι΄αυτό,  καταδικάζουμε  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κατάθεση αγωγής  εναντίον μιας δασκάλας που υπερασπίστηκε το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, δεν πρόταξε φυλετικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς διαχωρισμούς στο εκπαιδευτικό έργο της. και ζητάμε την άμεση απόσυρση της δίωξης.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στη συνάδελφο που διώκεται ποινικά (με απαίτηση για αποζημίωση 50.000 ευρώ) ,γιατί υπερασπίστηκε το σχολείο που υποστηρίζει τα μορφωτικά δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών!
Η δίκη της γίνεται σε μια περίοδο που  εντείνονται οι αντιπροσφυγικές πολιτικές κυβερνήσεων,  Ε.Ε και ΝΑΤΟ. 
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικές επεμβάσεις  προκαλούν νέα κύματα προσφύγων, η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης , στα βήματα της προηγούμενης και των δολοφονικών συμφωνιών της Ε.Έ- Τουρκίας εγκλωβίζει  τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες της ζωής τους, απαγορεύει ουσιαστικά την ελεύθερη πρόσβαση τους σε δωρεάν υγεία  και υπονομεύει το δικαίωμα τους στην παιδεία .
Σε αυτές τις συνθήκες ως εκπαιδευτικοί χρειάζεται να εντείνουμε τον αγώνα μας για γίνουν τα σχολειά μας  αγκαλιά ελπίδας για όλα τα παιδιά . Υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας όταν διώκονται για τα αυτονόητα που απορρέουν από τον ίδιο τους τον ρόλο: υπεράσπιση μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, την αντίσταση σε ξενοφοβία και ρατσισμό
Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους όλους όσους υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.
         
  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών - θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή.
  • Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού, αλλά και τα εκπαιδευτικά σωματεία όλης της χώρας, να στηρίξουν τη συναδέλφισσα, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους. 
  • Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν σαφή θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
  • Τασσόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που ενδεχομένως βρεθεί στη θέση της, και καλούμε το ίδιο να πράξει και η ΟΛΜΕ με συνδικαλιστική, νομική και οικονομική κάλυψη!

Για το Δ.Σ.
   Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ   ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR