Ads 468x60px

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 12.00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                    ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 3/10/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


 http://pandiera.gr/uploads/uploads/2019/10/550-96x134.jpg
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ | 12.00 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

H Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο το Σάββατο, 5 Οκτώβρη 2019, ενάντια στη Νέα Συμφωνία, που έρχεται να υπογράψει στη χώρα μας ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών στη χώρα μας δεν είναι αποτελεί μια απλή επίσκεψη «διπλωματικού» χαρακτήρα. Έρχεται να υλοποιήσει μια σειρά επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για βαθύτερη πρόσδεση της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.
Συγκεκριμένα, η επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στα εξής:
·      Να επιβεβαιώσει την επέκταση των βάσεων του θανάτου στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία νέων (Αλεξανδρούπολη, Λάρισα αλλά και η αποθήκευση των πυρηνικών στον Άραξο), ενώ το Αιγαίο έχει παραδοθεί μόνιμα στο ΝΑΤΟϊκό στόλο. Στη νέα συμφωνία για τις βάσεις προβλέπεται δυνατότητα επ’ αόριστου επέκτασης, ενώ η πλευρά των ΗΠΑ αποκτά ουσιαστικά κυριαρχικά δικαιώματα, «συντομεύοντας» έτσι τις διαδικασίες απόφασης και το πολιτικό τους κόστος.
·      Να προωθήσει τα ΝΑΤΟΪκά Αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Μεσόγειο. Για να προωθηθούν οι θέσεις των ΗΠΑ έναντι των άλλων ιμπεριαλιστών (Κίνα, Ρωσία αλλά και ΕΕ σε κάποιες περιπτώσεις), να μετατραπεί η Ν.Α. Μεσόγειος σε «ΝΑΤΟΪκή λίμνη», και η Κύπρος σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Την επιδίωξη αυτή υπηρετεί τόσο η συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συγκρότηση «Οργανισμού Ασφάλειας της Ν.Α. Μεσογείου»  υπό τις ΗΠΑ και προσωπικά του Πομπέο, που στόχο έχει την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Μια πρωτοβουλία που συνδέεται με τον άξονα πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκδηλώνονται οι επικίνδυνες επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί του κεφαλαίου σε Ελλάδα-Τουρκία, δημιουργώντας μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για τους δύο λαούς. 
Η ελληνική άρχουσα τάξη επιδιώκει με αμερικάνικες πλάτες να αποκτήσει «ρόλο», αλλά και κέρδη από τα ψίχουλα των πολυεθνικών.
·      Να αρπάξει τον δημόσιο αλλά φυσικό πλούτο της χώρας, στα πλαίσια του νέου κύματος ιδιωτικοποιήσεων. Ήδη έχει συμφωνηθεί η πώληση ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Σύρο, η παραχώρηση κοιτασμάτων στην ExxonMobil, αλλά και η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ αξίας πολλών δις –τη στιγμή που ο λαός μας ζει στην εξαθλίωση.


Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όλους τους λαούς της περιοχής θα σημάνει απειλή πολέμου, υπερεκμετάλλευση, περιβαλλοντική καταστροφή και νέα κύματα προσφύγων. 
Στα επικίνδυνα για το λαό και τη νεολαία σχέδια τους, να αντιδράσουμε μαζικά, δυναμικά και οργανωμένα, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό, για την αντίσταση στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη με όλους τους λαούς της περιοχής.
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠ. ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ!
·         ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ!
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
·           ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                            ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR