Ads 468x60px

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                   ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 3/10/ 2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 

    
ΓΙΑ  ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 
Αποτέλεσμα εικόνας για εκκενωσεις καταλήψεων προσφυγων
«Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, 
γκρεμίζω ουρανούς»

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις τελευταίες βίαιες αστυνομικές επεμβάσεις, όπως κι όσες προηγήθηκαν, από την κυβέρνηση της ΝΔ, για την εκκένωση των καταλήψεων προσφύγων και μεταναστών στο πρώην Τοσίτσειο Γυμνάσιο στην Αχαρνών και στο πρώην 5Ο Λύκειο Αθήνας στα Εξάρχεια και τη σύλληψη, στο τελευταίο , φωτογράφου που κάλυπτε την επέμβαση και την παραπομπή του στο αυτόφωρο. 
Η 7η εκκένωση κατάληψης στο πρώην 5Ο Λύκειο από οικογένειες προσφύγων και μεταναστών έγινε στις 23/9 και ως συνήθως πολύ νωρίς το πρωί. Εισέβαλαν στο κτίριο ένοπλοι αστυνομικοί και έδιωξαν 143 άτομα ανάμεσα τους 56 παιδιά, τους οποίους μετέφεραν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και κατόπιν σε στρατόπεδα στην Κόρινθο, στο Κιλκίς κι αλλού. 
Ολόκληρες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων, που ζουν σε καθεστώς διαρκούς ομηρίας και ανασφάλειας, εκδιώχτηκαν από χώρους που βρήκαν καταφύγιο και προσπαθούσαν συλλογικά να επιβιώσουν. Για να ακολουθήσει  ο εγκλεισμός τους σε κάποιο κέντρο κράτησης, σε γκρίζες ζώνες εκτός κοινωνικού ιστού, με τις γνωστές άθλιες συνθήκες , με ανεπαρκή ιατρική περίθαλψη και σίτιση.
 Συνολικά περίπου 200 παιδιά έχουν εκδιωχθεί μαζί με τους γονείς τους με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο από αυτούς τους χώρους, όπου βρήκαν αναγκαστικό καταφύγιο λόγω της κρατικής αδυναμίας να τους παρασχεθούν τα στοιχειώδη!... Η μεγάλη πλειοψηφία από τα 200 αυτά παιδιά είχαν γραφτεί και πήγαιναν σε σχολεία της περιοχής. Τώρα που μεταφέρθηκαν αλλού και κυρίως εκτός του αστικού ιστού, εκτός των άλλων, χάνουν το σχολείο τους και δυσκολεύει κι άλλο η συμμετοχή τους στην εκπαίδευση και την κοινωνική ένταξη.
Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει στους πρόσφυγες και μετανάστες, που στην τεράστια πλειοψηφία τους είναι θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ιστού των πόλεων, με δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης στην υγεία και εκπαίδευση. Τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς έχουν δικαίωμα να εκπαιδεύονται στα δημόσια σχολεία. Είμαστε αντίθετοι στον μακροχρόνιο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τις χώρες τους, μέσα από την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, είμαστε αντίθετοι με τις εντελώς απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.
 Ο νόμος, η τάξη και η βία, που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, πατά πάνω σε ανθρώπινες ψυχές, καταπατά βασικά κοινωνικά, πολιτικά, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, βάζει στο στόχαστρο πανανθρώπινες αξίες και κατακτήσεις. 
Οι εκπαιδευτικοί θέλουμε να διδάσκουμε τους μαθητές μας την αλληλεγγύη, τον αγώνα και την ειρήνη και επομένως καταδικάζουμε αυτές τις αγριότητες. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως και σε κάθε κάτοικο της χώρας που υποφέρει.
 Απαιτούμε όλα τα προσφυγόπουλα να είναι ΤΩΡΑ στα δημόσια σχολεία της περιοχής όπου κατοικούν, σε ανθρώπινα σπίτια με τις οικογένειες τους .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                                     ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR