Ads 468x60px

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 5. 30 ΜΜ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                              ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 12/11/2019
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483 


ΟΛΟΙ /ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 5. 30 ΜΜ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ..

ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, 
ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 
ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΖΩΗ.

   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,
ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ.

Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την ηρωική και «αγέραστη» εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην λαομίσητη, αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών και τα αιτήματά της, «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΈΞΩ ΟΙ ΗΠΑ» και «ΛΑΕ ΠΟΛΕΜΑ!» , παραμένουν επίκαιρα όσο  ποτέ !

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, η κοινωνική πλειοψηφία βιώνει την ανεργία, τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους , ως αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών κυβερνήσεων-κεφαλαίου και ΕΕ.
Με το εισόδημα και το επίπεδο ζωής της να βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΕΕ, μέσα στο αντιδραστικό μνημονιακό κεκτημένο.
 Με περαιτέρω χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διάλυση των εργασιακών σχέσεων .Με τον  ακραίο κρατικό αυταρχισμό σε βάρος του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. 
Με  βαθύτερη πρόσδεση στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση συνένοχο στη θύελλα πολέμου που σαρώνει τη Μ. Ανατολή και απειλεί την ευρύτερη περιοχή, με άμεση συνέπεια την προσφυγοποίηση των λαών.
Με την αντιπροσφυγική- αντιμεταναστευτική πολιτική των απελάσεων και του εγκλεισμού των θυμάτων της φτώχειας και του πολέμου, που θρέφει το ρατσισμό και την ξενοφοβία, λιπαίνει το έδαφος του φασισμού και του εθνικισμού.
Με το σχολείο των περικοπών και των κενών, της  ελαστικής εργασίας και της ομηρίας των αναπληρωτών, της αυτονομίας και της αξιολόγησης, των ταξικών φραγμών, και της  φθηνής κατάρτισης και μαθητείας, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας ,υποταγμένο στα συμφέροντα της αγοράς, όπως ζητούν ΕΕ και επιχειρήσεις.

Σήμερα λοιπόν, ο εξεγερτικός Νοέμβρης του 73 έχει να μας διδάξει πολλά.

Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας, λαϊκής αυτοπεποίθησης και θάρρους. 
Τη λάμψη του δεν τη σκιάζουν ούτε τα ξεπουλήματα των λίγων «επωνύμων», ούτε η ακροδεξιά προπαγάνδα του ψέματος, που θέλει να το απαξιώσει, ούτε η συνεχής προσπάθεια των κυρίαρχων  να το σβήσουν από τη συλλογική συνείδηση. Γιατί ο Νοέμβρης του ‘73 πλανιέται ακόμα πάνω από τους δρόμους του αγώνα. Ανάβει τη φλόγα της ανατροπής μέσα στις καρδιές χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Οι εξελίξεις στη χώρα μας  θέτουν επί τάπητος το δίλλημα: υποταγή στο δρόμο της λαϊκής εξαθλίωσης και της κοινωνικής βάρβαρης κανονικότητας ή ανασύνταξη και αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος για την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και την ανατροπή της;

Τα συστημικά ΜΜΕ,  οι πολιτικοί εκπρόσωποι του συστήματος εξουσίας πασχίζουν να μας πείσουν πως ο δρόμος των μνημονίων, της ΕΕ,  της αέναης λιτότητας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού,  της ταπεινωτικής εποπτείας, της «εξυπηρέτησης»  του ληστρικού χρέους και της υποταγής είναι μονόδρομος. Αλλά και τότε ένας αντίστοιχος «μονόδρομος» βάρυνε τον Ελληνικό λαό. Το κλίμα ήταν πολιτικά καταθλιπτικό, πολλοί μιλούσαν για «ανημποριά», «τίποτα δεν γίνεται» , «όλα είναι κανονισμένα», για οριστική ήττα του λαού που είχε μπει στο «γύψο».
 Τότε λοιπόν, που η χούντα φάνταζε ανίκητη και αιώνια, μπήκε ορμητικά στην ιστορία η κατάληψη του Πολυτεχνείου. Έσπασε το φόβο, την ηττοπάθεια, τη λογική του ευτελούς συμβιβασμού με τους βάρβαρους δικτάτορες, τη μάταιη αναμονή ενός σωτήρα και άλλαξε τη πραγματικότητα περιγελώντας τον χουντικό «μονόδρομο»!

Το μήνυμα της εξέγερσης εκείνου του Νοέμβρη έρχεται να μας υπενθυμίσει πως  στους απελπιστικούς μονόδρομους που μας προτάσσουν, θα υπάρχουν πάντα οι δρόμοι που ανοίγουν οι λαοί με τη πάλη τους.
Φυσάει κόντρα

Από τη Χιλή μέχρι το Ιράκ και από την Καταλονία μέχρι το Εκουαδόρ οι λαοί και η νεολαία εξεγείρονται για το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Το ξέσπασμα εκτεταμένων λαϊκών κινητοποιήσεων κι εξεγέρσεων γίνεται πηγή ανησυχίας για τις κυβερνήσεις και τα επιτελεία τους, αλλά και πηγή  ελπίδας για τους λαούς.

Στη χώρα μας, το εκπαιδευτικό αλλά και το εργατικό λαϊκό κίνημα έδωσε τις πρώτες μάχες ενάντια στην αντιεκπαιδευτική - αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου  για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση , για μια αξιοβίωτη ζωή .Το φοιτητικό κίνημα με  μαζικές συνελεύσεις και μεγάλες κινητοποιήσεις σηκώνει το γάντι και δεν τρομοκρατείται από την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Ο αγώνας ανοίγει πάντοτε δρόμους
 όπου συναντιέται το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Στο δρόμο του Νοέμβρη, με τις  αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και του αγώνα,
να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε όσα σηματοδοτεί σήμερα το ανεξίτηλο σύνθημα
 «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Με ένα αποφασιστικό, μαχητικό, συντονισμένο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα, να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης , ΕΕ, κεφαλαίου  σε εκπαίδευση και κοινωνία . Ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον εθνικισμό ,με τον οποίο οι νοσταλγοί της χούντας θέλουν να ποτίσουν την κοινωνία .Υψώνοντας τείχος αλληλεγγύης ,σε όσους πλήττονται, όσους αγωνίζονται, αλλά και τους πρόσφυγες, τα πιο χτυπημένα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών και των πολέμων .

Ο Νοέμβρης,για ακόμα μία φορά, έρχεται να θυμίσει πως ο τρόπος επιβολής κατακτήσεων είναι αυτός του εξεγερμένου λαού που οργανώνεται για να νικήσει.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                   ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR