Ads 468x60px

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Α΄, Γ΄,Δ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ-Θ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11, ΣΤΙΣ 1.00 μ.μ. ΣΤΟ Υ.Μ.Θ.

Μεταξύ των διεκδικήσεων του κλάδου για τους συναδέλφους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως το 2015 ήταν και η επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας. 
Το αίτημα αυτό προβλήθηκε από τον κλάδο καθ’ όλη την περίοδο των αγώνων που στόχευαν ενάντια στις  απολύσεις και απαιτούσαν την επιστροφή των συναδέλφων στα σχολεία. Σύσσωμος ο κλάδος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος  με το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ένα καθεστώς, που υπονόμευε τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, άνοιγε την πόρτα στην άλωση της τεχνικής εκπαίδευσης  από τα ιδιωτικοοικονομικά συμφέροντα, ακύρωνε κάθε έννοια εργασιακών δικαιωμάτων και οδηγούσε τους συναδέλφους στο να βιώνουν την εξαθλίωση.

Οι ΕΛΜΕ-Θ και οι εκπαιδευτικοί της πρώην διαθεσιμότητας, που βιώσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας – απόλυσης με δραματικές συνέπειες για το δημόσιο σχολείο και τη ζωή τους, δεν έχουν σταματήσει τον αγώνα, τόσο για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων, όσο και για την αποκατάσταση των συνεπειών της για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν την περσινή χρονιά με αποφάσεις της ΟΛΜΕ, των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας έφεραν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις  για επιστροφή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όσων βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Τα αιτήματα αυτά , παρά τις κατά καιρούς θετικές δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υλοποιήθηκαν. 
Η σημερινή κυβέρνηση, που με δική της ευθύνη, όταν ήταν  στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους  σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» ,την οποία επέβαλλε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και  εκτίουν ακόμη. 

Διεκδικούμε:

  • Την επιστροφή των χρημάτων (25% των αποδοχών) που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας. 
  • Τον υπολογισμό του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές όλων των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας-απόλυσης.

Ο δρόμος του αγώνα προβάλλει ξανά ως μοναδική αναγκαιότητα για τη δικαίωση των διεκδικήσεων των αιτημάτων μας. 
Σε μια τέτοια κατεύθυνση αποφασίζουμε:

  • Οι  ΕΛΜΕ-Θ μαζί με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας να προχωρήσουν σε πολύμορφες δράσεις (ενημερώσεις, έκδοση ανακοινώσεων και αφίσας, συνέντευξη τύπου, κινητοποιήσεις σε Διευθύνσεις, Περιφέρειες, Υπουργεία, κ.ά.)
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ και των  γύρω νομών μαζί με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας  στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, την Παρασκευή 15/11, στις 1.00 μ.μ.  
  • Πανελλαδική κινητοποίηση ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ(ενδεικτική ημερομηνία Παρασκευή 29/11) στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή των συναδέλφων από όλους τους νομούς με κήρυξη τρίωρων στάσεων. Η ΟΛΜΕ να πάρει απόφαση ουσιαστικής στήριξης του αγώνα και κάλυψης των εξόδων της μετακίνησης των συναδέλφων.
  • Συντονισμός με τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας σε άλλους χώρους εργασίας (διοικητικοί ΑΕΙ, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες) για να δοθεί από κοινού ο αγώνας.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, όλες τις ΕΛΜΕ και όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR