Ads 468x60px

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ - ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                        ΘΕΣ\ΝΙΚΗ 6/2/ 2020
Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   
 e-mail:  gelmeth3@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας 6978300483  

ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ - ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣΗΣ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ»

Αποτέλεσμα εικόνας για σοσ χαλκιδικη"Αποτέλεσμα εικόνας για σοσ χαλκιδικη"
Είναι γνωστό απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα (και όχι μόνο), ότι το τοπωνύμιο “Σκουριές” στην Χαλκιδική έγινε τα τελευταία χρόνια συνώνυμο της περιβαλλοντικής καταστροφής και της ασύδοτης εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου από την   κερδοφορία των μεταλλευτικών εταιρειών, ντόπιων και ξένων.
Δεκάδες σοβαρές επιστημονικές μελέτες, εντός και εκτός Ελλάδας, που έθεσαν αμείλικτα τα ερωτήματα και απέδειξαν την επικινδυνότητα της “επένδυσης” για το περιβάλλον και την υγεία όχι μόνο των κατοίκων της γύρω περιοχής αλλά και ευρύτερα καθώς και τις μη αναστρέψιμες επιπτώσεις της. 
Δεκάδες καταγεγραμμένα παραδείγματα για τις ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων από ανάλογες μεταλλευτικές δραστηριότητες σε άλλα μέρη του κόσμου. 
Δεκάδες οι μεγαλειώδεις και μαζικές κινητοποιήσεις από απλούς ανθρώπους που έβλεπαν και βλέπουν ακόμα να διακυβεύεται η ποιότητα της ζωής τους και το μέλλον των παιδιών τους χάρη στην απληστία του κέρδους. Πέμπτη 10/5 – Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Δίκη Λάκκου Καρατζά
Δεκάδες οι συλλήψεις πολιτών, κατοίκων, διαδηλωτών, άγρια καταστολή, κατάφωρη καταπάτηση των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών, αλλά και μαφιόζικοι τραμπουκισμοί εναντίον αγωνιστών. 
     Δεκάδες ήδη τα περιστατικά με “ατυχήματα” και διαρροή θανατηφόρων υλικών στην περιοχή ! 

Τίποτα απ ́όλα αυτά δεν είχε ακούσει η διοίκηση του ΑΠΘ, όταν έστηνε την έκθεση «Τα ορυκτά κι ο άνθρωπος - χωρίς αυτά δεν ζούμε», στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με "μέγα χορηγό" την «Ελληνικός Χρυσός».

Έχει άραγε ένα πανεπιστήμιο σαν το ΑΠΘ τόση ανάγκη, από έναν τέτοιο χορηγό, για να στήσει μια μικρή έκθεση με πετρώματα; Στα πλαίσια της πολιτικής ενίσχυσης της λειτουργίας του πανεπιστημίου ως επιχείρηση, η διοίκηση του ΑΠΘ  δίνει τη δυνατότητα στην «Ελληνικός Χρυσός»
να  “ξεπλύνει” τις αμαρτίες του μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Με πληρωμένες διαφημίσεις και  χορηγίες προσπαθεί να επιχρυσώσει την ταφόπλακα της υγείας μας, για να μην  αντιδράσουμε στην καταστρεπτική, για τη φύση και τον άνθρωπο ,δραστηριότητα της εξόρυξης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να επιδείξουν την στοιχειώδη ευαισθησία και να λάβουν υπόψη τους όλα τα παραπάνω, πριν προβούν σε τυχόν αποφάσεις  για την εν λόγω έκθεση !

Δεν χρειαζόμαστε χορηγίες και ειδικά τις μολυσματικές !
Αύξηση των δαπανών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες χρειαζόμαστε, σε Α/βάθμια, Β/βάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ! 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                                             ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR