Ads 468x60px

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ, 1-6, ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 7μ.μ.

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                           Θεσσαλονίκη 31/5/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, 1-6, ΆΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 7μ.μ.

C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ-Θ απο 1 2020\kinitopoisi_thessaloniki.jpg
ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
ΔΕ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ-ΔΕ ΘΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!

Η κυβέρνηση κατέθεσε την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση , προχωρώντας  με αλαζονεία στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αντιδραστικής πολιτικής της .

 Η μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια (8/5, 13/5 και 19/5) στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα , οδήγησαν την κυβέρνηση στην αναπροσαρμογή την τακτική της, υποχωρώντας σε επιμέρους ρυθμίσεις για να προωθήσει άμεσα το συνολικό της σχέδιο για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 

Στο πολυνομοσχέδιο διατηρούνται σχεδόν όλες οι αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές διατάξεις που υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο :
  • αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής 10 για όλες τις τάξεις, τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου –μέτρα που κάνουν το σχολείο εξεταστικό κέντρο , μετατρέπουν σε σχολική γνώση τα SOS θέματα και  εντείνουν τους  ταξικούς φραγμούς .
  • επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές,
  • νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων» προωθώντας  τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης . 
  • αξιολόγηση σχολικής μονάδας με άξονες και σχέδια δράσης «εσωτερική και εξωτερική» από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού
  • αύξηση του αριθμού των προτύπων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία. 
  • ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές!
  • άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ.
  •  ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα -πιο εκτεταμένη και βαθιά ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων, που σκοπεύει να το ολοκληρώσει με τα νομοσχέδια για την ΤΕΕ και τις δομές και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Κατευθύνσεις που προωθούνται για το σχολείο με το -υπό ψήφιση -αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο όπως η πειθάρχηση, ο πανοπτικός έλεγχος, η τυποποίηση, η μετρισιμότητα του μαθήματος, η  αξιολόγηση, η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού  εξυπηρετούνται και  με την τροπολογία και Υ.Α. για  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, με σκοπό να διαμορφώσουν τα δεδομένα και το κατάλληλο έδαφος για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου . Με την την τροπολογία και Υ.Α. μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή - θεσπίζει ως κανονική εκπαιδευτική διαδικασία την εξ αποστάσεως “εκπαίδευση , μετατρέπει τη διδασκαλία σε reality show ακυρώνοντας το περιεχόμενο της, καταπατά  τα  δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών.
C:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ-Θ απο 1 2020\Kandinsky1927Weiches-Hartm-265x198.jpgΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ  
ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

https://www.prologos.gr/wp-content/uploads/%CE%9F%CE%9B%CE%9C%CE%95-1-1.jpg
Με τη μαζική, μαχητική παρουσία όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις,  με πανεκπαιδευτικό αγώνα, με απεργιακές αποφάσεις και κινητοποιήσεις να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν! 


-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.

 -ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR