Ads 468x60px

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 4/6: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                  Θεσσαλονίκη 2/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

C:\Users\matina\Desktop\20200602_155128.jpg
ΠΕΜΠΤΗ 4/6: ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
1.30Μ.Μ., ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 1-2μμ και 2-3μμ,
 για τον πρωινό και απογευματινό κύκλο αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά  στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής αντιδραστικής πολιτικής της με την είσοδο του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, παρά τους ελιγμούς της το προηγούμενο διάστημα  μπροστά στην καθολική αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου.

Το πολυνομοσχέδιο,  ίδιο σχεδόν κι απαράλλαχτο μ’ αυτό που 2 μήνες τώρα έχει ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές κι όλη την κοινωνία, θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. 
Στοχεύει σε μια εκπαίδευση με λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία, με περισσότερες εξετάσεις ,με εκπαιδευτικούς υποταγμένους και μαθητές που καταπατούνται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, διώχνονται από την «τυπική εκπαίδευση» και ωθούνται στην πρόωρη κατάρτιση.
Εντείνει τους  ταξικούς φραγμούς με  νέα εξεταστικά φίλτρα, , προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης ,απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς,  προωθεί την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης .

Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων ,στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ, που σκοπεύει να το ολοκληρώσει με τα νομοσχέδια για την ΤΕΕ και τις δομές και τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

 Την ίδια στιγμή με τη διαβόητη τροπολογία και Υ.Α .για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος  καταργεί κάθε έννοια εκπαιδευτικής διαδικασίας και του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα,  διαμορφώνει τα δεδομένα και το κατάλληλο έδαφος για την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου ,όπως η πειθάρχηση, ο πανοπτικός έλεγχος, η τυποποίηση, η μετρισιμότητα του μαθήματος, η  αξιολόγηση, η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού  .

Απέναντι στην  κυβερνητική επίθεση  στη δημόσια εκπαίδευση ,στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και των νέων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ,το εκπαιδευτικό  κίνημα οργανώνει την δική του απάντηση. https://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20200601/ekpaideytikoi-thessaloniki.jpg?itok=WJk-mwpq
Μετά από 8 κινητοποιήσεις και μαζικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη κι όλη τη χώρα το τελευταίο δίμηνο
τώρα κάνουμε ακόμη πιο δυναμική τη δράση μας με ένα σύνθημα να ενώνει εκπαιδευτικούς, φοιτητές, γονείς κι όλη την κοινωνία


ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΕ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ-ΔΕ ΘΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ !



Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
 ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ .

Προχωράμε σε  μέρα δράσης για την δημόσια παιδεία,  την Πέμπτη 4/6 και συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στη 1.30μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

 Καλούμε τα  εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, ενώσεις γιατρών και νοσοκομειακών, ενώσεις γονέων κ.ά. να συμμετέχουν μαζικά  στο συλλαλητήριο, να δώσουν   το δικό τους μαχητικό παρόν στον κοινό Αγώνα για το καθολικό δικαίωμα στη Μόρφωση, για   ένα σχολείο Δημόσιο και Δημοκρατικό, δωρεάν και ανοικτό σε όλους και όλες, το σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών, στη βάση των αναγκών και των δικαιωμάτων μαθητών, εκπαιδευτικών και της κοινωνικής πλειοψηφίας!

Με τη μαζική, μαχητική παρουσία όλων μας και την  αγωνιστικη κλιμακωση εναντια  στις αντιδραστικες κυβερνητικες επιλογες στην εκπαιδευση, να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν! 


-ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ – ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
 -ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR