Ads 468x60px

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

9 και 10 ΙΟΥΝΗ: ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ- ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                             Θεσσαλονίκη 5/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

9 και 10 ΙΟΥΝΗ: 
ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ- ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΤΡΙΤΗ 9-6, 13.00μ.μ. , ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ , 10-6, 7μμ, ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Τετάρτη 10/6
 στο ωράριο των Εσπερινών για τη συμμετοχή των συναδέλφων στο συλλαλητήριο

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., την Τρίτη 9 Ιουνίου ,προωθεί για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση , προχωρώντας  με αλαζονεία στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής της, στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ. 
Η μεγάλη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και φοιτητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, οδήγησαν την κυβέρνηση στην αναπροσαρμογή της τακτικής της για να προωθήσει άμεσα το συνολικό της σχέδιο για ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, συνεχίζοντας να εμπαίζει με τη στάση της τους εκπαιδευτικούς.  

Το πολυνομοσχέδιο,  ίδιο σχεδόν κι απαράλλαχτο μ’ αυτό που 2 μήνες τώρα έχει ξεσηκώσει εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές κι όλη την κοινωνία, θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. 
Οι αντιδραστικές αντιεκπαιδευτικές διατάξεις του περιλαμβάνουν:
  • Αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων με βάση προαγωγής 10 για όλες τις τάξεις,
  • Τράπεζα θεμάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, μέτρα που μετατρέπουν το σχολείο σε απέραντο εξεταστικό κέντρο, εντείνουν τους  ταξικούς φραγμούς, ενισχύουν την παραπαιδεία.
  •  Επαναφορά της διαγωγής και αύξηση ποινών για τους μαθητές.
  •  Νέες θεματικές από το νηπιαγωγείο και εισαγωγή «εργαστηρίων δεξιοτήτων» σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης.
  • Αξιολόγηση σχολικής μονάδας «εσωτερική και εξωτερική» από τον Σεπτέμβρη του 2020, θεσμοθέτηση με ΠΔ της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού.
  • Αύξηση του αριθμού των προτύπων.
  • Αύξηση των μαθητών ανά τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
  •  Ποινές τουλάχιστον 2ετούς αποκλεισμού για τους αναπληρωτές, οι οποίοι αντί για μονιμοποίηση βλέπουν παράταση της εργασιακής ανασφάλειας.
  • Άμεση μείωση μετεγγραφών και εισακτέων από του χρόνου στα ΑΕΙ.
  • Ίδρυση ξενόγλωσσων τμημάτων με δίδακτρα, κ.ά. προχωρώντας σε πιο εκτεταμένη και βαθιά ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση στοχεύει σε μια εκπαίδευση με λιγότερη γνώση, λιγότερους μαθητές και εκπαιδευτικούς, λιγότερα σχολεία, με περισσότερες εξετάσεις ,με εκπαιδευτικούς υποταγμένους και μαθητές που καταπατούνται τα μορφωτικά τους δικαιώματα, διώχνονται από την «τυπική εκπαίδευση» και ωθούνται στην πρόωρη κατάρτιση. Εντείνει τους  ταξικούς φραγμούς με  νέα εξεταστικά φίλτρα, , προωθεί τις δεξιότητες σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης ,απολύει χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς,  προωθεί την αξιολόγηση των  σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης .
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα συνθλίψει μαζικά τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών και θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στο δημόσιο σχολείο. Είναι ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων ,στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ, που σκοπεύει να το ολοκληρώσει με τα νομοσχέδια για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση  και τη διοίκηση της  εκπαίδευσης.

Κατευθύνσεις που προωθούνται για το σχολείο με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όπως η πειθάρχηση, η τυποποίηση, η μετρισιμότητα του μαθήματος, η  αξιολόγηση, αυτονομία της σχολικής μονάδας, η εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού  εξυπηρετούνται και  με την τροπολογία και Υ.Α. για  την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, με σκοπό να διαμορφώσουν το κατάλληλο έδαφος για την προώθηση της αξιολόγησης και την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων του πολυνομοσχεδίου.  
Με την τροπολογία και την Υ.Α, μια βαθιά αντιπαιδαγωγική – αντισυνταγματική – αντιδημοκρατική τομή, θεσπίζει ως κανονική εκπαιδευτική διαδικασία την εξ αποστάσεως «εκπαίδευση», μετατρέπει τη διδασκαλία σε reality show ακυρώνοντας το περιεχόμενό της, προωθεί το τυποποιημένο μάθημα-διάλεξη, εύκολα μετρήσιμο και αξιολογήσιμο στα πλαίσια του σχολείου  της αξιολόγησης και καταπατά  τα  μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και  τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και το απεργιακό συλλαλητήριο την Τρίτη 9/6, στις 13.00 μ.μ. και την Τετάρτη στις 7μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Με τη μαζική, μαχητική συμμετοχή μας  να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα ούτε θα περάσουν, ούτε θα εφαρμοστούν, θα ανατραπούν! 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ  ΚΑΙ Υ.Α.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΉ ΑΝΑΜΕΤΆΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ. ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ.


ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΕ ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ-ΔΕ ΘΑ  ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ !


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR