Ads 468x60px

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

ΤΡΙΤΗ 16/6, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                    Θεσσαλονίκη 14/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                               
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!ΟΕΝΓΕ | Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδα

ΤΡΙΤΗ 16/6, ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ,  ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11Π.Μ. ΣΤΗΝ ΥΠΕ( ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ευλογίες ΕΕ και επιχειρηματιών, αντί να απαντήσει στην πανδημία με άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος και των κοινωνικών υποδομών, αξιοποιεί τη την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσει στους εργαζόμενους νέα βάρη, για να σαρώσει όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την "κανονικότητα" της ανάπτυξής τους των τελευταίων ετών.
Η επόμενη μέρα που ευαγγελίζονται βρίσκει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην ίδια τραγική κατάσταση, αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα.
 Ενδεικτικά, οι Δημόσιες μονάδες υγείας συνεχίζουν να λειτουργούν με χιλιάδες κενά εργαζομένων (οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν την προηγούμενη περίοδο που ήταν μάλιστα με ημερομηνία λήξης σε 2 χρόνια δεν μπορούν να καλύψουν τα 6500 κενά γιατρών όλων των βαθμίδων που υπήρχαν ήδη πριν την πανδημία). Ταυτόχρονα, αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό  η αναφορά της κυβέρνησης ότι όσοι υγειονομικοί προσλήφθηκαν την περίοδο της καραντίνας δεν χρειάστηκαν (!)στην αντιμετώπιση της πανδημίας και βρίσκονται τώρα  αντιμέτωποι με την ανασφάλεια της απόλυσης με το τέλος της σύμβασης.
Τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ συνεχίζουν να αποτελούν τεράστιο πρόβλημα (οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι έχουν αυξηθεί τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι χωρίς ουσιαστικές προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού που καθιστούν επισφαλή την λειτουργία τους), και είναι πολύ πίσω από τις  πραγματικές ανάγκες ,που σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΟΥ αντιστοιχούν σε 3500 κρεβάτια ΜΕΘ για τον πληθυσμό της χώρας. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στον χώρο της ΠΦΥ, που θα έπρεπε να παίζει καταλυτικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας.
Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το “Νέο ΕΣΥ” στοχεύουν στην ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τους ιδιώτες, με την ενίσχυση μέσω των ΣΔΙΤ της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης του προς όφελος των  επιχειρηματικών όμίλων.
 Πραγματική προστασία όμως της δημόσιας υγείας έχει αποδειχθεί περίτρανα στις μέρες της πανδημίας ότι θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, κόντρα στις πολιτικές  ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του, που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει να μειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Όλες οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημίας, αλλά και οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έδειξαν τον δρόμο του αγώνα. Τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά μας θα λυθούν με το δυνάμωμα της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στήριξε τις «μέρες πανελλαδικής δράσης για τη δημόσια υγεία» και συμμετείχε στις συγκεντρώσεις που κάλεσε η ΕΝΙΘ στις μέρες της καραντίνας και συνεχίζει να συμμετέχει και να στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών.
Την Τρίτη 16/6,μέρα πανελλαδική πανυγειονομικής απεργίας,  στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων υγειονομικών ,συμμετέχουμε στην συγκέντρωση 11π.μ. στην ΥΠΕ( Αριστοτελους)
Αγωνιζόμαστε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!
ΕΝΙΣΧΥΣΗ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!Πανελλαδική στάση της ΠΟΕΔΗΝ αύριο ΠέμπτηC:\Users\matina\Desktop\Γ ΕΛΜΕ-Θ απο 1 2020\92166028_1093723481005415_4505233944031002624_n.jpg
Διεκδικούμε μαζί με την ΟΕΝΓΕ και τα Νοσοκομειακά σωματεία:
-Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλων των δημόσιων δομών υγείας-Mονιμοποίηση των συμβασιούχων τώρα
-Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
-Ανάπτυξη του απαραίτητου αριθμού κλινών ΜΕΘ με άμεση πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναγκαίου εξοπλισμού.
-Άμεση επίταξη κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εργαστηρίων, εξοπλισμού και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους, ώστε να χρησιμοποιηθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των επιπλέον αναγκών που προκύπτουν λόγω πανδημίας.
-Άμεση και ανελλιπή χορήγηση των κατάλληλων Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας.
-Μόνιμο μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Διαγνωστικούς ελέγχους με επιστημονικά κριτήρια, με επίταξη των διαγνωστικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
-Να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό όλες οι δομές της ΠΦΥ για να παρέχουν τις αναγκαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες στο λαό.
-Ένταξη του προσωπικού στα ΒΑΕ
-Στελέχωση και εξοπλισμό του ΕΚΑΒ

NΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ 
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR