Ads 468x60px

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΛΙΑΖΗΜ ΤΖΕΜΑΛΙ


Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                     Θεσσαλονίκη 16/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΗΛΙΑΖΗΜ ΤΖΕΜΑΛΙ
 Η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ & ΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε Δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής, μέλους του ΣΕΠΕ Ξάνθης με την μορφή της "Προκαταρκτικής Εξέτασης",  προκειμένου, όπως επικαλείται, να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα από αυτόν, εξαιτίας αναρτήσεων στο “facebook” με αντιρατσιστικό περιεχόμενο που έγιναν τον Μάρτιο. 
Η «κλήση για εξέταση» του Τζεμαλή Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιουργεί ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.
Μάλιστα στην προκαταρκτική εξέταση ο αναπληρωτής δεν ρωτήθηκε για την  ανάρτηση αλλά κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις του!, θυμίζοντας άλλες  εποχές.
Ο Τζεμαλή Μηλιαζίμ είναι ένας εκπαιδευτικός από τη μειονότητα που σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται μαζί με τους συναδέλφους του. Συμμετέχει σε όλους τους εκπαιδευτικούς αγώνες,  αλλά και σε όλες τις μεγάλες κινηματικές μάχες στο αντιπολεμικό και στο αντιφασιστικό κίνημα, και στο κίνημα υπεράσπισης προσφύγων και μεταναστών.  Είναι φανερό ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην πραγματικότητα δεν ενοχλήθηκε από μια ανάρτηση στο διαδίκτυο αλλά από την συνδικαλιστική και αντιφασιστική  δράση του  συναδέλφου.   Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και οι κατά τόπους διευθυντές ενοχλούνται από τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν ενεργά σε κινήματα, αγώνες και σωματεία διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους.
 Σε μια χρονική στιγμή που παγκοσμίως πραγματοποιούνται αντιρατσιστικές εκδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο, που στη χώρα μας το εκπαιδευτικό κίνημα με μαζικές πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις αγωνίζεται  ενάντια το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως  και την ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και το δημόσιο σχολείο, είναι πρόκληση να  επιχειρείται η φίμωση των αγωνιστών του εκπαιδευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος και  η στοχοποίηση της αντιφασιστικής- αντιρατσιστικής δράσης  .

  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τζεμαλή Μηλιαζήμ 
  • Να μην περάσει η στοχοποίηση της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής δράσης 
  • Καταδικάζουμε απερίφραστα την επιχείρηση φίμωσης του 
  • Απαιτούμε το σταμάτημα της δίωξης του.

Η λογοκρισία και η τρομοκρατία των εκπαιδευτικών και του συνδικαλιστικού κινήματος 
δεν θα περάσουν!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR