Ads 468x60px

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                     Θεσσαλονίκη 16/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΜΑΖΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ
 ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Δε θα πληρώσουμε άλλη μια φορά την κρίση τους!
 Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης,  η  ‘’κανονικότητα’’ στην μετά καραντίνας  εποχή  μεταφράζεται  σε   νέο γύρο επίθεσης σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας: καθολική επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων, αύξηση της ανεργίας, ανασφάλεια, μισή δουλειά, μισή ζωή, μισά δικαιώματα , δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής.  Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των συμφερόντων ΕΕ - κεφαλαίου χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την πανδημία για να επιταχύνει και να γενικεύσει την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική της , φορτώνοντας και πάλι την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.
Ο κόσμος της εκπαίδευσης μπροστά σε μια νέα κατάσταση. 
Μέσα στο κλίμα αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε στη Βουλή το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και τις μεγάλες μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις. Χιλιάδες συνάδελφοι  σε όλη την Ελλάδα έδωσαν και δίνουν τη μάχη ενάντια στις αντιδραστικές εξελίξεις, απέργησαν, διαδήλωσαν, διαμαρτυρηθήκαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ωστόσο η κυβέρνηση σε νέα επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού, παρά τους ελιγμούς της το προηγούμενο διάστημα λόγω της μαζικής αντίθεσης στην αντιεκπαιδευτική-αντιδραστική πολιτική της, διαμορφώνει όρους τετελεσμένων, για ένα σχολείο πιο αποτελεσματικά  προσαρμοσμένο στους νόμους της αγοράς. με ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας. Με εκπαιδευτικούς  χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με τους μαθητές  να χάνουν στοιχειώδη μορφωτικά δικαιώματα.
  Δεν πρόκειται για αποσπασματικά μέτρα, αλλά για ένα ένα ακόμα σοβαρό βήμα στην αλυσίδα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων των πολιτικών προηγούμενων κυβερνήσεων ,στα πλαίσια των κατευθύνσεων ΕΕ-ΟΟΣΑ .
Η νέα δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τον νόμο Κεραμέως ,4692/2020  διαμορφώνει ένα σχολείο, όπου θα κυριαρχεί η ταξική επιλογή, οι πολλαπλοί μηχανισμοί μορφωτικού αποκλεισμού των παιδιών των ασθενέστερων τάξεων και στρωμάτων και των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, η  κατηγοριοποίηση των σχολείων και εκπαιδευτικών μέσω της αξιολόγησης,  η «εισβολή» των δεξιοτήτων  και η  παραπέρα αλλοίωση του περιεχομένου της γνώσης, η μονιμοποίηση της ελαστικής εργασίας η αποδυνάμωση του εκπαιδευτικού/παιδαγωγικού μας ρόλου.
 Ένα φτηνό, ευέλικτο πειθαρχημένο και με πανοπτικό σύστημα ελέγχου,  σχολείο της αγοράς, υποταγμένο στις αρχές της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, με την τηλεκπαίδευση σε περίοπτη θέση. ..και έπεται συνέχεια. 
 Έχει εξαγγείλει ήδη την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέσω Εθνικού Απολυτηρίου με την προσμέτρηση των  βαθμών των τριών τάξεων του Λυκείου. Ετοιμάζει  νέες αλλαγές στην πολύπαθη Τεχνική Εκπαίδευση, με  νόμο μέσα στο καλοκαίρι. Προωθεί την «αυτονομία της σχολικής μονάδας» και αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω διαρροών από τα ΜΜΕ για τη μεταφορά των σχολείων συνολικά στους δήμους,  μέρος της πολυπόθητης για τις κυβερνήσεις αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού.
  
Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για το δημόσιο σχολείο. Θα επιτρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης , το παραπέρα πλήγμα στα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας;
Πιο μαζικά και αποφασιστικά,
 με ενότητα,  αλληλεγγύη  
και συσπείρωση στα σωματεία μας 
συνεχίζουμε τον αγώνα
 για τη μη εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου 
και την απόκρουση του συνόλου των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ήρθαν και θα έρθουν.
 Ο αγώνας των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων μπορεί να ακυρώσει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο στην πράξη, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν, με έναν πολύμορφο πανεκπαιδευτικό  μέτωπο  αντίστασης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, με  συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων ,σε  συνδυασμό  με τα αιτήματα όλου του λαού για  κοινωνικά αγαθά για όλους, για σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. 
Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις, πολύμορφες δράσεις και οι κινητοποιήσεις  ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης .
  • Οργανώνουμε από τώρα τη μάχη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, που ανήγγειλε η κυβέρνηση  με την προώθηση του προγραμματισμού και της αποτίμησης από το Σεπτέμβρη  και την ατομική αξιολόγηση που θα ακολουθήσει. Αξιοποιούμε τη μεγάλη εμπειρία του κλάδου το 2014 στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και του συνόλου των εργαζομένων στο δημόσιο. Προχωράμε τις επόμενες μέρες σε :
  • Καμπάνια ενημέρωσης:  ανακοίνωση, αφίσα , ppt κλπ
  • προτείνουμε κοινή ανακοίνωση και αφίσα των ΕΛΜΕ της Θεσ/νίκης ενάντια στην προωθούμενη αξιολόγηση 
  • οργάνωση απεργίας –αποχής από κάθε είδους αξιολόγηση με την κοινοποίηση εξώδικου στις αρμόδιες αρχές  και νομική υποστήριξη.
  • Απαιτούμε από τώρα να ληφθούν από το Υπουργείο όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων το Σεπτέμβρη με την πιθανότητα νέου επιδημικού κύματος. Να διατεθούν τα κονδύλια που χρειάζονται για την κάλυψη  των σχολείων με τα υλικά που απαιτούνται. Μαζικές  προσλήψεις  εκπαιδευτικών  για να λειτουργήσουν τμήματα με μειωμένο αριθμό μαθητών. Μονιμοποίηση των   καθαριστριών και νέες προσλήψεις.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να αποφασίσει νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ και ΓΣ προέδρων 4 Ιούλη που, με το χαρακτήρα μετασυνεδριακής, μπορεί να καθορίσει τα αγωνιστικά απεργιακά βήματα του κλάδου και πολύμορφες κινητοποιήσεις με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, για νέες διεκδικήσεις, την κατάργηση και μη εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού ν. Κεραμέως. Απεργία – Aποχή από κάθε μορφή αξιολόγησης. Καμία ενέργεια για έναρξη της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών. Για τμήματα με 15 μαθητές, υποστηρικτές δομές, υγειονομικά μέτρα προστασίας, μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών τώρα.
  • Συντονίζουμε τις δράσεις μας με τα πρωτοβάθμια σωματεία για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και του δημόσιου χαρακτήρα τους , για να καταργηθούν όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ,για  σταθερή εργασία για όλους, ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων , για μια αξιοβίωτη ζωή
 Συμμετέχουμε και καλούμε στην Εργατική Διαδήλωση Αντίστασης και Διεκδίκησης την Τρίτη 23 Ιουνίου ,7μμ στην Καμάρα  για εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ανεργία. Δίνουμε χαρακτήρα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς άμεσα, αλλά και προσλήψεις αναπληρωτών τώρα. Καλούμε τις ΕΛΜΕ, να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR