Ads 468x60px

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                           Θεσσαλονίκη 16/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στις 24 Απριλίου ενάντια στο ... Τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε ο  πίνακας κατάταξης, σύμφωνα με  το αντιεκπαιδευτικό προσοντολόγιο,  για περισσότερους από 30.000 εκπαιδευτικούς .
Με βάση τη σειρά κατάταξης θα καλυφθούν μόλις 3.459 θέσεις στην ειδική αγωγή, 1.642 στην Β/θμια  και 1.817 στην Α/θμια, τη στιγμή που οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή ξεπέρασαν τις 19.000 και οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων είναι πολύ περισσότερες.

Για όσους δε διοριστούν, δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία, η συνέχιση της εργασίας ,έστω ως αναπληρωτών, είναι αβέβαιη, καθώς :
-με το πολυνομοσχέδιο καθορίστηκε η κάλυψη πρώτα των κενών στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και άρα λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών, 
- η κάλυψη των κενών στα Τμήματα Ένταξης και στην Παράλληλη στήριξη δεν γίνεται για το σύνολο των ωρών που απαιτούνται, ούτε σε όλες τις ειδικότητες, αλλά ούτε και για όλους τους μαθητές που έχουν ιδιαίτερα προβλήματα.
- η αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα στην Α/θμια θα οδηγήσει σε λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών
-ο αποκλεισμός από διορισμό και πρόσληψη για 3 χρόνια για όσους υποβάλλουν την παραίτησή τους,  θα δημιουργήσει και νέες αδικίες.
-η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε από διαφορετικές ειδικότητες για τον ίδιο εκπαιδευτικό είναι σε βάρος της προϋπηρεσίας του.  
- επισημαίνουμε την αρνητική εξέλιξη που είχαμε για  όσους διορίστηκαν ως Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό με την ανακοίνωση από το υπουργείο τόσων κενών όσων και ο αριθμός των διορισμών, παρόλο που τα κενά είναι πολλαπλάσια, στερώντας έτσι τη δυνατότητα στους συναδέλφους να διοριστούν με βάση τις προτιμήσεις τους.

Την ίδια στιγμή Υπηρεσιακά Συμβούλια  (ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ), Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Περιφέρειες και υπουργείο παιδείας προβαίνουν σε συνεχή μείωση των κενών στην ειδική αγωγή . Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η μείωση των κενών που έγινε από την Περιφερειακή Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη και σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα κενά που εμφανίζουν είναι λιγότερα, τόσο σε σύγκριση με τις προσλήψεις των αναπληρωτών, όσο και με τον προσδιορισμό τους το Νοέμβριο του 2019 για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και κάθε ειδικότητα. 
Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Τα 168  κενά που καθορίστηκαν το Σεπτέμβρη του 2019 στο ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ μειώθηκαν το Μάρτιο του 2020 σε 110 και η ΠΔΕ τα μείωσε ακόμη περισσότερο, σε94, όταν το σύνολο των αναπληρωτών ειδικής αγωγής  που προσλήφθηκαν φέτος στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής ήταν 194!

Το υπουργείο δεν καθορίζει τους διορισμούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, ούτε με το δεδομένο της πρόσληψης αναπληρωτών. Δεν είναι στις προθέσεις του να γίνουν οι διορισμοί ούτε καν στη βάση των κενών που καθόρισε με την απαράδεκτη ρύθμιση του προσδιορισμού των κενών για τα  Τμήματα Ένταξης το Νοέμβριο του 2019. 
Στόχος του οι δημοσιονομικές περικοπές και  οι όλο  και λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών.



Διεκδικούμε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: Συμπαράσταση στους απορριφθέντες ...
  • Να δοθούν όλα τα κενά  για διορισμούς στην ειδική αγωγή.
  • Ο υπολογισμός των κενών να είναι σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες σχολείων και μαθητών, τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. 
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., τα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη στήριξη τώρα! 
  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί σε όλες τις ειδικότητες γενικής παιδείας.
  • Τα κενά να καθορίζονται με ουσιαστικές διαδικασίες από τους συλλόγους διδασκόντων.
  • Να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων για τη λειτουργία Τμημάτων Ένταξης στα σχολεία τους.
  • Να εγκριθούν όλες οι προτάσεις των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για τα «ολιγομελή» τμήματα. 
  • Να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός μαθητών στα τμήματα σύμφωνα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και για να τηρηθούν σε όλα τα σχολεία μέτρα ασφαλούς λειτουργίας.
  • Να μην ισχύσει και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως  και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές. 
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
Κατάργηση του νόμου 4589/19 (προσοντολόγιο ) -όχι στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
  • Πλήρη εργασιακά-ασφαλιστικά-συνδικαλιστικά  δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιώματα με τους μόνιμους.

Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και παραστάσεις την επόμενη βδομάδα :
Δευτέρα 22-3 ΔΔΕ Δυτικης ,2μμ
Τρίτη 23-6, 2μμ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
Τετάρτη 24-6,στις 2μμ στην ΠΔΕ.

Καλούμε τις άλλες ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR