Ads 468x60px

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                               Θεσσαλονίκη 16/6/2020 
Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  
e-mail: gelmeth3@gmail.com
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 
Να γίνουν άμεσα αποδεκτά τα αιτήματα των απεργών πείνας στην Τουρκία
Το τελευταίο διάστημα τρεις Τούρκοι αγωνιστές, η Helin Bölek και ο İbrahim Gökçek , μέλη του συγκροτήματος Grup Yorum, και ο Mustafa Koçak μετά από πολυήμερη απεργία  πείνας δώσανε τη ζωή τους στον αγώνα για δικαιοσύνη και ελευθερία έκφρασης στους λαούς της Τουρκίας. Παλέψανε με τρομερή δύναμη ψυχής και ανιδιοτέλεια για τα δίκαια αιτήματα του συγκροτήματος Grup Yorum, να του επιτρέπεται να δίνει συναυλίες στην Τουρκία και για το σύνολο των αιτημάτων της απεργίας πείνας. Πέθαναν αντιστεκόμενοι ενάντια στην καταπίεση και τη φίμωση που έχει επιβάλλει το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν στους αγωνιστές και τους λαούς της Τουρκίας.
Την απεργία πείνας μέχρι θανάτου συνεχίζουν οι υπόλοιποι απεργοί, οι δύο δικηγόροι, η Ebru Timtik (162η μέρα) και ο Aytaç Ünsal (131η μέρα), καθώς και οι πολιτικοί κρατούμενοι, Didem Akman (115η μέρα) και Özgür Karakaya (115η μέρα), μέχρι να επιτευχθούν τα αιτήματά τους. 
Με τον αγώνα τους διεκδικούν:
-Να γίνουν άμεσα δεκτά τα αιτήματα του Grup Yorum.
-Να αφεθούν ελεύθεροι οι δικηγόροι του Λαού.
-Να αρθεί το καθεστώς αδικίας στις πολιτικές διώξεις.
-Να ακυρωθούν όλες οι άδικες ποινές που δόθηκαν ως αποτέλεσμα των εκδικητικών δικών.
-Να αρθούν τα εμπόδια που μπαίνουν στο δικαίωμα της δίκαιης εκδίκασης, όπως είναι οι κρυφοί μάρτυρες.

 Σε όλα τα μέρη του κόσμου και στη χώρα μας αναπτύχθηκε τεράστια διεθνιστική αλληλεγγύη με απαίτηση να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των απεργών πείνας. Ο αγώνας ενάντια στην αδικία, την καταπίεση, το φασισμό, την ταξική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση δε γνωρίζει σύνορα. Οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικήσουν.

Το Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ στηρίζει τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων απεργών  πείνας στην Τουρκία. Δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη των εκπαιδευτικών στα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας, στηρίζει τις αντίστοιχες διεκδικήσεις της Επιτροπής αλληλεγγύης  στους πολιτικούς κρατούμενους απ την Τουρκία και το Κουρδιστάν που έχει συγκροτηθεί στη χώρα μας. Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Επιτροπής, καθώς και τις κινητοποιήσεις και τις δραστηριότητες που οργανώνει για να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των απεργών πείνας. Αποφασίζει τη στήριξη του  αγώνα τους και με οικονομική ενίσχυση του συμβολικού ποσού των 50 Ευρώ. 

ΤΟ GRUP YORUM ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΘΕΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR