Ads 468x60px

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 11-8

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                            Θεσσαλονίκη 9/8/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ  ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 11-8


Για άλλη μια φορά η διοίκηση και ο αιρετός της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας την αρνητική παράδοση της πλήρους ευθυγράμμισης και υλοποίησης   των εκάστοτε αντιεκπαιδευτικών  ρυθμίσεων και πολιτικών καθώς και των αδιαφανών διαδικασιών, προχωρά στην υλοποίηση της πρόσφατης  εγκυκλίου του υπουργείου  για τις υπηρεσιακές μεταβολές.

 Με τηλεδιασκέψεις fast-track , που τις βαφτίζει συνεδριάσεις(5-8), αποφάσισε και ανακοίνωσε κενά και πλεονάσματα( 6-8), τα οποία στη συνέχεια μαγείρεψε και προέβη σε ανακοινοποίηση ( 7-8) και συνέχισε τις διαδικασίες  καλώντας τους συναδέλφους να κάνουν  αιτήσεις για απόσπαση εντός του ΠΥΣΔΕ ως τις 11-8! 


Διοίκηση και αιρετός της ΔΑΚΕ γνωρίζουν πολύ καλά πως :


 • βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού, με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς σε θερινή άδεια, με ασφυκτικές   ημερομηνίες και   πλήρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας. 

 • είναι σε εκκρεμότητα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις τοποθετήσεις ( Β΄ φάση αποσπάσεων, αποσπάσεις σε φορείς – ΑΕΙ, αριθμός τμημάτων, εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων, αναθέσεις μαθημάτων, κ.ά.)

 • η εφαρμογή της εγκυκλίου θα επιφέρει μόνο ανακατατάξεις με λάθη και αδικίες, σοβαρή ανισοτιμία στην έγκαιρη ενημέρωση όλων, συνεχείς επανατοποθετήσεις και αναστάτωση της ζωής των συναδέλφων ,ενίσχυση της  ανασφάλειας με την παρατεταμένη εκκρεμότητα και μεταβλητότητα των σχολικών μονάδων ,

 • εκ των πραγμάτων  στις αρχές του Σεπτέμβρη τα Υ/Σ θα κληθούν να επαναλάβουν τις διαδικασίες αυτές

Περιφρονώντας   προκλητικά:

 • την καθολική αντίδραση του κλάδου απέναντι στη συγκεκριμένη εγκύκλιο και το κάλεσμα για μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των ΠΥΣΔΕ( αποφάσεις ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ)  

 •  το χαρακτηρισμό της ως  ανεφάρμοστης από την πλειοψηφία των ΠΥΣΔΕ και από διευθυντές εκπαίδευσης

 • την καταγγελία της εγκυκλίου και της διαδικασίας  και την  αποχώρηση -σύμφωνα με της θέσεις του κλάδου- του άλλου  αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ

επέλεξαν  να  μετρηθεί το ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ στα ελάχιστα ΠΥΣΔΕ στη χώρα που προχώρησαν στην εφαρμογή της εγκυκλίου ,καταπατώντας   τα εργασιακά  δικαιώματα και τα εργασιακά κεκτημένα των εκπαιδευτικών! και  εξυπηρετώντας τις κυβερνητικές στοχεύσεις.


Με τις υπηρεσιακές μεταβολές-εξπρές , ένα ακόμα δείγμα γραφής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής ,κυβέρνηση και  Υπουργείο επιδιώκουν :

 •  να εμφανίσουν λίγα κενά, πολλές υπεραριθμίες, πολύ λιγότερες προσλήψεις  αναπληρωτών

 • να επιβάλουν περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών

 • να κρύψουν την συνεχιζόμενη απουσία μόνιμων διορισμών στη γενική παιδεία 

 • να αποφύγουν κάθε μορφή συλλογικής αντίδρασης των ΕΛΜΕ και του εκπαιδευτικού κινήματος

 •  να καταργήσουν κάθε δυνατότητα αποτύπωσης όλων των αναγκών των σχολικών μονάδων μέσα από τις διαδικασίες των Συλλόγων Διδασκόντων και  κάθε έλεγχο στις τοποθετήσεις και στα πραγματικά κενά.

Καταγγέλλουμε  την αντιεκπαιδευτική στάση της διοίκησης και του αιρετού της ΔΑΚΕ στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης 

Η ΔΔΕ και τα διορισμένα μέλη της διοίκησης, παρόλο που  σε λίγες ημέρες πρόκειται να αντικατασταθούν, με τη συγκεκριμένη στάση τους , επέλεξαν να  συγκαταλέγονται στους προθύμους της υλοποίησης της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής  σε βάρος των συναδέλφων και των δικαιωμάτων τους. 

Ο αιρετός της ΔΑΚΕ και πρόεδρος ΕΛΜΕ=Θ , ο οποίος όφειλε θεσμικά να συνταχθεί με τις θέσεις και αποφάσεις του κλάδου, όχι μόνο δεν συνέβαλε στο να μην προχωρήσει η εφαρμογή της εγκυκλίου , όχι μόνο δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση ,αλλά έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της και στο προχώρημα των σχετικών διαδικασιών! Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε  το ρόλο του ως κυβερνητικού εκπρόσωπου και όχι ως εκπροσώπου του κλάδου.


Καλούμε,  έστω και τώρα, όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ  σταματήσουν κάθε διαδικασία στα πλαίσια της εφαρμογής της απαράδεκτης  εγκυκλίου. 


Καλούμε για άλλη μια φορά τον αιρετό της ΔΑΚΕ να συνταχθεί με τις θέσεις και αποφάσεις του κλάδου και  να μην συνεχίσει τη νομιμοποίηση  με την παρουσία του αυτής  της διαδικασίας.


Καλούμε τις ΕΛΜΕ-Θ που εμπλέκονται στις αρμοδιότητες του ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ΄ΝΙΚΗΣ να προχωρήσουμε από κοινού σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ την Τρίτη, 11-8, απαιτώντας τη μη εφαρμογή της εγκυκλίου και το άμεσο σταμάτημα των σχετικών  διαδικασιών του ΠΥΣΔΕ.


Να αποσυρθεί τώρα- να μην εφαρμοστεί  η απαράδεκτη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας!

Είναι προκλητικό υπουργείο και διοίκηση να επικαλούνται την  ορθή λειτουργία των σχολείων , όταν, με το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος πανδημίας, δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους  το Σεπτέμβρη .

 Απαιτούμε διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τα λειτουργικά κενά, διαδικασία που προϋποθέτει το άνοιγμα των σχολείων, αναλήψεις υπηρεσίας, ολοκλήρωση εγγραφών – μετεγγραφών, συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για οριστικοποίηση τμημάτων ,μαθητών, κατανομή μαθημάτων , καθορισμού των υπεραριθμιών ,καταγραφή των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς


 

 • Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν με κριτήρια τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, τη διαφάνεια , αντικειμενικότητα και  ισοτιμία για όλους, την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

 • Κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει! Όχι στις κατασκευασμένες υπεραριθμίες και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών. 

 • Όχι στα πολυπληθή τμήματα 25  μαθητών. Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ

 • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


α

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR