Ads 468x60px

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η εγκύκλιος για τις υπηρεσιακές μεταβολές εντός του καλοκαιριού

Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                           Θεσσαλονίκη 5/8/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ ΘεσσαλονίκηςΣτον «αέρα» οι υπηρεσιακές μεταβολές μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου;

Εν μέσω καλοκαιριού, με κλειστά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς σε θερινή άδεια, σε ασφυκτικές ημερομηνίες και σε πλήρη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας , το Υπουργείο με εγκύκλιο  102027/ΓΔ5 -30/7/2020 , ζητά από τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν και να ολοκληρώσουν έως της 14/08 τις υπηρεσιακές μεταβολές όλων των εκπ/κών!

Ενώ είναι σε εκκρεμότητα όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις τοποθετήσεις ( Β΄ φάση αποσπάσεων, αποσπάσεις σε φορείς – ΑΕΙ, αριθμός τμημάτων, εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών, συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων, αναθέσεις μαθημάτων, κ.ά.) ,κυβέρνηση και  Υπουργείο επιδιώκουν υπηρεσιακές μεταβολές-εξπρές 

  • για να εμφανίσουν λίγα κενά, πολλές υπεραριθμίες, πολύ λιγότερες προσλήψεις  αναπληρωτών

  • να επιβάλουν περικοπές τμημάτων και θέσεων εκπαιδευτικών

  • να κρύψουν την συνεχιζόμενη απουσία μόνιμων διορισμών στη γενική αγωγή 

  • να αποφύγουν κάθε μορφή συλλογικής αντίδρασης των ΕΛΜΕ και του εκπαιδευτικού κινήματος

  •  να καταργήσουν κάθε δυνατότητα αποτύπωσης όλων των αναγκών των σχολικών μονάδων μέσα από τις διαδικασίες των Συλλόγων Διδασκόντων και  κάθε έλεγχο στις τοποθετήσεις και στα πραγματικά κενά.

 Η απόφαση αυτή μόνο ανακατατάξεις με λάθη και αδικίες θα επιφέρει. Σοβαρή ανισοτιμία στην έγκαιρη ενημέρωση όλων, συνεχείς επανατοποθετήσεις και αναστάτωση της ζωής των συναδέλφων ,ενίσχυση της  ανασφάλειας με την παρατεταμένη εκκρεμότητα και μεταβλητότητα των σχολικών μονάδων , ενώ εκ των πραγμάτων  στις αρχές του Σεπτέμβρη τα Υ/Σ θα κληθούν να επαναλάβουν τις διαδικασίες αυτές.

Υποκριτικά το υπουργείο επικαλείται την «αποφυγή συγχρωτισμού στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης»,  για να παρακάμψει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να ανατρέψει όσα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Είναι προκλητικό να μιλάει για ορθή λειτουργία των σχολείων , όταν, με το ενδεχόμενο δεύτερου κύματος πανδημίας, δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη και διατηρεί τα  απαράδεκτα υψηλά όρια μαθητών ανά τμήμα σε Γυμνάσια και Λύκεια (27 + 10% με απόφαση προϊσταμένου), πράγμα που οδηγεί σε αυξημένο συγχρωτισμό, καταπατώντας κάθε επιστημονική σύσταση.

Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα γραφής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Μετά την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου και το πρόσφατο τσάκισμα των όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει για τους εκπαιδευτικούς στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, μετά την κατάργηση Διευθυντών Εκπαίδευσης, για να τοποθετήσει στις θέσεις  τους τα «δικά της παιδιά», το υπουργείο Παιδείας καταπατά  τα εργασιακά μας δικαιώματα και δεν διστάζει να ανατρέψει τα εργασιακά κεκτημένα των εκπαιδευτικών. 

Ανάλογες προσπάθειες είχαν προωθηθεί και από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου παιδείας και απέτυχαν, επειδή συνάντησαν την αποφασιστικότητα και την αντίδραση των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών. Μπορούν να ανατραπούν και τώρα.

Καταγγέλλουμε  την απαράδεκτη εγκύκλιο και τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας και απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της. Θα προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις  για να μην προχωρήσουν αυτές οι διαδικασίες που παραβιάζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Καλούμε τους αιρετούς να απαιτήσουν να μην πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις των ΠΥΣΔΕ και σε κάθε περίπτωση να μην νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους αυτή τη διαδικασία.

 Καλούμε  όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ  να μη νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους τη συνεδρίαση και να μην υλοποιήσουν την απόφαση του Υπουργείου.


Απαιτούμε διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τα λειτουργικά κενά, διαδικασία που προϋποθέτει το άνοιγμα των σχολείων, αναλήψεις υπηρεσίας, ολοκλήρωση εγγραφών – μετεγγραφών, συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων για οριστικοποίηση τμημάτων ,μαθητών, κατανομή μαθημάτων , καθορισμού των υπεραριθμιών ,καταγραφή των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς.


Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας!


  • Οι υπηρεσιακές μεταβολές να γίνουν με κριτήρια τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, τη διαφάνεια , αντικειμενικότητα και  ισοτιμία για όλους, την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

  • Κανείς εκπαιδευτικός δε περισσεύει! Όχι στις κατασκευασμένες υπεραριθμίες και στις μετακινήσεις εκπαιδευτικών. 

  • Όχι στα πολυπληθή τμήματα 25  μαθητών. Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ

  • Κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ           ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR