Ads 468x60px

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Στηρίζουμε τη μαθητική συγκέντρωση την Τετάρτη 23 του Σεπτέμβρη στις 11.00 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                            Θεσσαλονίκη 22/9/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ!

ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ  ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.


https://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-grid-8/public/MediaV2/20200921/katalipseis-thessaloniki-02.jpg?itok=i4FLIesL

 Τις τελευταίες μέρες σε  εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα  και σε πολλά στην περιοχή μας οι μαθητές\τριες προχώρησαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις-καταλήψεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων και  υπερασπίζοντας τα  μορφωτικά  τους δικαιώματα.

Παρά την συστηματική προσπάθεια κυβέρνησης,  ΜΜΕ και διοικήσεων να τους συκοφαντήσουν παρουσιάζοντας τους  ως “αρνητές της μάσκας”, τα αιτήματα των μαθητών  τους διαψεύδουν.  Ολιγομελή τμήματα με ως 15 μαθητές, για να υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια  σε καιρό πανδημίας, η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι ανεπαρκές από μόνο του μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού, διορισμοί πρόσθετου προσωπικού εκπαιδευτικού και καθαριότητας, διανομή περισσοτέρων δωρεάν μασκών, δωρεάν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα, να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων και η βάση του 10 είναι αυτά που διατυπώνουν στα κείμενα και τις αποφάσεις τους, στα συνθήματα και τα πανό τους.

Στη συκοφάντηση του αγώνα τους ήρθε να προστεθεί και  η απειλή των δικαστικών διώξεων  από την εισαγγελέα ανηλίκων Θεσσαλονίκης, δίνοντας χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση που  επιχειρεί με εκβιασμούς και τρομοκράτηση  να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών. 

Ας ενημερώσει την  ελληνική και τοπική  κοινωνία   η συγκεκριμένη εισαγγελέας που  πήρε  αυτή την  απόφαση : σε  ποιες  ενέργειες  προχώρησε αυτές τις μέρες για τις απαράδεκτες συνθήκες  που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές  της πόλης μας μέσα σε  πολυπληθή τμήματα που φτάνουν ακόμη και τους   27-28-29 μαθητές, με το αναγκαστικό στοίβαγμα τους σε ακατάλληλες αίθουσες ελάχιστων τ.μ,  σε υπόγεια χωρίς εξαερισμό , σε προκάτ ακόμα και σε διαδρόμους;

Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες που έχουν στόχο  την ποινικοποίηση των μαθητών αγώνων και θέλουν να τρομοκρατήσουν και να  καταστείλουν με το φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική. 

Οι εισαγγελείς και η αστυνομία, δεν έχουν θέση στο σχολείο. Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου των εκπαιδευτικών δίνει την παιδαγωγική μάχη στην τάξη, στηρίζει πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζει ότι καθήκον της είναι να βρίσκεται δίπλα στους αγωνιζομένους μαθητές.

 Το εκπαιδευτικό κίνημα ,που πριν ακόμα την έναρξη της σχολικής χρονιάς διεκδικεί ανάλογα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, με κάθε σεβασμό στην αυτοτέλεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες του μαθητικού κινήματος, δεν μπορεί παρά να σταθεί δίπλα στον αγώνα των μαθητών και από κοινού εκπαιδευτικοί , μαθητές, γονείς  να  διεκδικήσουμε το αυτονόητο, επίκαιρο αλλά και αναγκαίο όσο ποτέ: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Συλλογικά και μαζικά ,συντονισμένα και αποφασιστικά εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ

ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΡΑ!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ, 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


  • Στηρίζουμε τη μαθητική συγκέντρωση την Τετάρτη  23 του Σεπτέμβρη στις 11.00 π.μ.  στο Άγαλμα Βενιζέλου Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-2.00 

  • Καλούμε όλους και όλες, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς   στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση την Πέμπτη 24/9, Υπ. Μακ.-Θρακ., 1.30μμ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR