Ads 468x60px

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                 Θεσσαλονίκη 22/9/2020 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ


15 μαθητές στα τμήματα τώρα!

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών! Να καλυφθούν όλα τα κενά!

Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η υπουργός Παιδείας  Κεραμέως


ΌΛΟΙ –ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 24/09, ΥΜΑΘ, 1.30ΜΜ


Το ξεκίνημα της χρονιάς βρίσκει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς ανοχύρωτους απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία και αντιμέτωπους με την επιθετική προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. https://infolibre.gr/wpinfolibre/wp-content/uploads/2020/09/EKPAID-DIAMART-20200910-foto-1-348x215.jpg

Η εκπαίδευση  των χιλιάδων κενών σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των πολυπληθών τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές, των ακατάλληλων αιθουσών ( αίθουσες κλουβιά, υπόγεια, κοντέινερ), των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό καθαριότητας , των ανεπαρκειών σε μέσα ατομικής προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά κλπ)  , του φιάσκο με τις μάσκες, της  μη διενέργειας  τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα του κορωνοϊού διαψεύδει  την επίπλαστη «κανονικότητα» που παρουσιάζει το ΥΠΑΙΘ και τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ. 

Κυβέρνηση και  ΥΠΑΙΘ εκμεταλλεύονται τους λεγόμενους «αρνητές της μάσκας», ως πεδίο μιας «εύκολης» αντιπαράθεσης, για να αποδράσουν  από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την εκπαίδευση. Με εισαγγελικές διώξεις και συκοφαντία επιχειρεί να καταστείλειτις πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών , που διεκδικούν άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρωνασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Όλα τα μέτρα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα πλαίσια των κατευθύνσεων  ΕΕ,  ΟΟΣΑ έχουν ως κοινό παρονομαστή την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου . Την ίδια στιγμή   ξοδεύει αμέτρητα δισ ευρώ για νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αξιοποιώντας το σκηνικό της έντασης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα το ΥΠΑΙΘ προχωρά με γοργά βήματα στην υλοποίηση όλης της αντιεκπαιδευτικής ατζέντας. 

 • Χρησιμοποιεί την πανδημία ως όχημα για να θεσμοθετήσει νέες ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους περίφημους «προσωρινούς» αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας.

 • Μετά την τροπολογία, την ΠΝΠ και ΤΏΡΑ με  τη νέα Υ.Α αξιοποιεί την πανδημία για να  καθιερώσειτην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε μόνιμη βάση. Επιχειρεί να επιβάλλει με ρητό και υποχρεωτικό τρόπο τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και το εικονικό σχολείο τηλεκπαίδευσης. Μετατρέπει σε εργαλείο μόνιμης χρήσης τη λεγόμενη «εξ αποστάσεως» εκπαίδευση, μια μεθοδολογία που αντιστοιχεί σε σεμινάρια ενηλίκων, χωρίς παιδαγωγική τεκμηρίωση της μεθοδευόμενης υποκατάστασης του μαθήματος. Στην ουσία προωθούν μια εκπαίδευση δυο ταχυτήτων, ένα με την πραγματική τάξη και ένα «εικονικό σχολείο» β' κατηγορίας για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων. Επιχειρούν έτσι να καλύψουν τα κενά, όχι με διορισμούς, αλλά με το δήθεν μάθημα μέσω κάμερας που θα κάνει ένας εκπαιδευτικός για απροσδιόριστο αριθμό μαθητών και τμημάτων.

 • Καταστροφικός για την εκπαίδευση αποδεικνύεται ο διορισμός αναπληρωτών σε δόσεις, με ακάλυπτα κενά, αναπληρωτές σε αγωνία, το σχολείο σε υπολειτουργία. Το «προσοντολόγιο» του Γαβρόγλου που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, επιβεβαιώνει πως πρόκειται για ένα αντεργατικό μέτρο που καταδικάζει στην ανεργία και στο αέναο κυνήγι τίτλων χιλιάδες εκπαιδευτικούς. 

 • Δια στόματος Μητσοτάκη, από το βήμα της Θεσσαλονίκης, ξεκινά άμεσα η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί. 

 • Βάζει  σε εφαρμογή τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4692/2020 που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο και τις δεκάδες συνοδευτικές διατάξεις (τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις, βάση του «10», κλπ),

 • μεθοδεύει το νέο νομοσχέδιο για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπως υπαγορεύουν τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΕΕ – ΟΟΣΑ και οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου και των βιομηχάνων του ΣΕΒ.

Πρόκειται για μια πολιτική που αφήνει ανοχύρωτους εκπαιδευτικούς και μαθητές, αποδομεί το Δημόσιο Σχολείο, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση!

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει απότομα την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της. Πάνω στο έδαφος της πανδημίας βρίσκει τη «χρυσή» ευκαιρία για να επιβάλει πλήθος μέτρων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και της κατακτήσεις πολύχρονων αγώνων του εργατικού κινήματος. Οι δημοκρατικές ελευθερίες, η διαδήλωση και η απεργία μπαίνουν στο «γύψο».

 Για να συγκαλύψει τη γύμνια της πολιτικής της που καταβαράθρωσε τη Δημόσια Υγεία ενεργοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Στις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, από τη Θεσσαλονίκη, ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε «δώρα» και απαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ μοίρασε ψίχουλα και φτώχεια στον κόσμο της εργασίας. Ακόμα, οι «παρωχημένες» εργασιακές σχέσεις και η κοινωνική ασφάλιση ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει το νέο εργασιακό μεσαίωνα με τις πιο ελαστικές μορφές εργασίας και μισθούς – συντάξεις πείνας σύμφωνα με τις επιταγές του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Θέλει να φορτώσει ξανά στις πλάτες του λαού τις συνέπειες της νέας καπιταλιστικής κρίσης.


ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ  ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ


Τώρα είναι η ώρα να βγούμε ξανά στο δρόμο του αγώνα! Να αντιπαρατεθούμε με την κυβερνητική πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό απέναντι στην πανδημία, που φέρνει ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα συντρίβοντας όσες κατακτήσεις έχουν απομείνει, που βυθίζει σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια το λαό και τους εργαζόμενους, που ισοπεδώνει τη Δημόσια Υγεία – Παιδεία και τα Κοινωνικά Αγαθά!

Με τη συσπείρωση στα σωματεία μας, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις απεργιακές αποφάσεις των ΕΛΜΕ, με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων , ΕΛΜΕ- ΣΕΠΕ- γονείς, μαθητές , φοιτητές να προχωρήσουμε σε  ανυποχώρητο και πολύμορφο αγώνα  ενάντια στην κυβερνητική αντιεκπαιδευτική επέλαση .

Η ΟΛΜΕ να καταθέσει τώρα σχέδιο ανταπάντησης αποφασιστικού αγώνα , να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ. και ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ 

Με τον αγώνα μας να υπερασπίσουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά και να απαιτήσουμε άμεσα:

 • 15 μαθητές στα τμήματα!

 • Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών και αναγκών στα σχολεία!

 • Kαμία εφαρμογή της ΥΑ για την εξ αποστάσεως!Να καταργηθεί τώρα η νέα υπουργική απόφαση, η τροπολογία και η ΠΝΠ για  την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση» και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος  μέσα από τις σχολικές τάξεις.

 • Όχι κάμερα στην τάξη, όχι στη διάλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Υλοποίηση των αποφάσεων ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή.

 • Κάλυψη όλων των σχολείων με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα!

 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης!

 • Να καταργηθεί ο νόμος Κεραμέως (4692/2020) και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που τον συνοδεύουν.

 • Κάτω η αντιεκπαιδευτική – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης!

 • Να παραιτηθεί ΤΩΡΑ η υπουργός Παιδείας  Κεραμέως

Προχωράμε σε αγωνιστική κατεύθυνση για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής:

 • Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση Πέμπτη 24/10, 1.30μμ στο ΥΜΑΘ. Διευκολυντική στάση εργασίας 12-2μμ.

 • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ την Τετάρτη 30/10, στις 2 μμ

 • Γενικές συνελεύσεις, συντονισμός ΕΛΜΕ- Συλλόγων ΠΕ, απεργία στις 5/10 τη μέρα του εκπαιδευτικού. Η ΟΛΜΕ να οργανώσει άμεσα Γ.Σ. και  γενική συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ

 • Κλιμάκωση του αγώνα με πανεργατική απεργία στις 13/10, νέες γενικές συνελεύσεις για την οργάνωση της.

 • Συμμετοχή στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού των ΗΠΑ Πομπέο τη Δευτέρα 28/9


ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Σ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR