Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη, 8-4, 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ. και 2μμ-4μμ )

 Γ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                         Θεσσαλονίκη 7/4/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ-ΚΕΡΑΜΕΩΣ! Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΑ  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.


Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Πέμπτη, 8-4,  1μμ Άγαλμα Βενιζέλου

(δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ. και 2μμ-4μμ ).


Ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, αποδεικνύεται δραματικά ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική. Από τη μια, οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κι από την άλλη, κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης της δημόσιας υγείας δεν λαμβάνεται. Για τα σχολεία η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική του παρατεταμένου λουκέτου, γιατί αρνείται να πάρει μέτρα, για την ασφαλή λειτουργία τους, παρά τις κινητοποιήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. 


Αντί για αύξηση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω της πανδημίας, επιλέγει  να κάνει μια γενναία δωρεά ενίσχυσης  στις επιχειρήσεις καταδικάζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς στην τηλεκπαίδευση, με  τεράστιες οικονομικές και μορφωτικές συνέπειες. 

 Η συμφωνία της με τον αμερικανικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών Cisco όχι μόνο δεν αποτελεί δωρεά της επιχείρησης στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά σκανδαλώδη ενίσχυσή της από κρατικά κονδύλια,  πρόσβαση και δυνατότητα αξιοποίησης των προσωπικών δεδομένων 1,5 εκατομμυρίων μαθητών και εκπαιδευτικών για επιχειρηματικούς σκοπούς!

Παράλληλα αναγγέλλει το άνοιγμα των σχολείων και εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα με  εμβολιασμούς  όταν, αν κι εφόσον κάποια εμβόλια περισσεύουν ! και μεταθέτει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και την ιχνηλάτηση του ιού.

Είναι σαφές ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων αντανακλά και την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από την κούραση και αγανάκτηση γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για την τηλεκπαίδευση. Είναι, όμως ολοφάνερο επίσης, ότι οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες πιέζουν για να ανοίξει ο τουρισμός-ήδη τα πρώτα charter κατέφθασαν στα νησιά μας, αλλά και η πίεση  από τους σχολάρχες των ιδιωτικών σχολείων που κινδυνεύουν να χάσουν τα έσοδα του τετραμήνου. Φυσικά συνδέεται και με την πρόθεσή της να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές φέτος, παρόλο που 2 στους3 μαθητές δηλώνουν ότι δεν έχουν αφομοιώσει την ύλη.

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.  Επιλέγει να χαρίζει εκατομμύρια κρατικού χρήματος στο κεφάλαιο, να προωθεί την ιδιωτικοποίησή της και να τη βομβαρδίζει με αντιδραστικά μέτρα- λαιμητόμο για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών.

Για την προώθηση της πολιτικής της όλο αυτό το διάστημα επιδόθηκε σε μια πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Εξαπέλυσε ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα .Γελιέται η κυβέρνηση, αν πιστεύει πως η   απογείωση της καταστολής, του αυταρχισμού, των εκβιασμών και της τρομοκρατίας,  θα ανακόψει την αγωνιστική διεκδίκηση  της νεολαίας και των εκπαιδευτικών για άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών της δημόσιας εκπαίδευσης , για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης για όλους και των  δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Το εκπαιδευτικό κίνημα, μετά και από τη σημαντική επιτυχία στη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση της Κεραμέως, συμπορεύεται με τους φοιτητές και φοιτήτριες, με τους μαθητές και τους γονείς, την κοινωνία, στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ, την καταστολή και την αστυνομοκρατία, τη διεκδίκηση των  κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες είναι επιτακτική ανάγκη οι σχολικές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν, με τους μέγιστους όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

 

Διεκδικούμε: 

  • 15 μαθητές στην τάξη – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας! 

  •  διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας! Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.

  • Κατά προτεραιότητα εμβολιασμός εκπαιδευτικών! Να ξεκινήσει άμεσα και οργανωμένα ο μαζικός εμβολιασμός τους.

  • εξασφάλιση δωρεάν υλικοτεχνικής υποδομής, μέτρων ενίσχυσης της επιβίωσης των οικογενειών και της μαθησιακής διαδικασίας. 

  • γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για να καλύψουν τις ανάγκες τους

  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης! ΕΞΩ οι ιδιωτικές εταιρείες από τα σχολεία! Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ενίσχυση των δημόσιων υποδομών  ώστε να αποτελέσουν και πραγματικά εργαλεία για τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία !

  • Δραστική αναπροσαρμογή της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων που έχουν συσσωρευθεί!  Να μην γίνουν  προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Καμιά εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.! Να μην ισχύσει η ΕΒΕ και η μείωση των εισακτέων ! Αύξηση των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! 

  • Κατάργηση των  νόμων Κεραμέως για το σχολείο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πανεπιστημιακή αστυνομία!

  • ενίσχυση της δημόσιας υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!  Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό. Προσλήψεις στο ΕΣΥ, άνοιγμα νοσοκομείων και ΜΕΘ.

  •  Η αστυνομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν . 


Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς (με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας) μαζικά να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την παντελή απουσία μέτρων για την ασφαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 8 Απρίλη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου (δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12 μ. – 2.00 μ.μ. και 2μμ-4μμ ).


ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR