Ads 468x60px

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 Γ ΄ΕΛΜΕ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                             Θεσσαλονίκη 29/10/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης 


  Τη Δευτέρα 25-10-2021  πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ-Θ στη διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις αναθέσεις υποχρεωτικών υπερωριών. 

Στην παράσταση διαμαρτυρίας η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, παρά το θεσμικό της ρόλο ,δεν δέχτηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ ( πρόεδρο και γραμματέα). Καταγγέλλουμε την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ζωή Βαζούρα για την αυταρχική και αντιθεσμική στάση της απέναντι στη  Γ ΕΛΜΕ –Θ  και την άρνηση της να απαντήσει στα επείγοντα ερωτήματα και αιτήματα μας. 

Προχώρησε η  ΔΔΕ Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης:

  •  σε συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της  περιοχής της και σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα , ξεπερνώντας ακόμη και το όριο των 27 μαθητών ,και μάλιστα με προφορικές εντολές( ! );

  • σε ανάθεση από το νόθο ΠΥΣΔΕ υποχρεωτικών υπερωριών , που δόθηκαν μάλιστα στα  σχολεία διάθεσης των συναδέλφων; 

  • σε απόκρυψη των κενών που υπάρχουν στη ΔΔΕ Ανατολικής, τόσο από τα σωματεία όσο και από τους  άμεσα ενδιαφερόμενους  αναπληρωτές; 

«έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

Και παλαιότερα η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης επέδειξε παρόμοια στάση, εγκαινιάζοντας νέα ήθη και πρακτικές, προκειμένου να προωθεί πάση θυσία την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης . 

Με αυταρχικό τρόπο και πρωτοφανείς διαδικασίες ΔΔΕ και  νόθο ΠΥΣΔΕ  υπηρετούν  με απόλυτη  προσήλωση την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών για το δημόσιο σχολείο σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και την καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων .

Δύο μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , αδιαφορώντας για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και  για τις δυσμενείς μορφωτικές και εργασιακές συνέπειες ,δίνουν εντολές προφορικές(!) για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία. Άμεσο αποτέλεσμα: η δημιουργία  τμημάτων  με 26-28 μαθητές/τριες και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, η  τεχνητή δημιουργία πλεονασματικού εκπαιδευτικού προσωπικού για να  καλυφθούν τα κενά και άρα  μεγάλες περικοπές σε προσλήψεις αναπληρωτών.

 Εφαρμόζουν την απαράδεκτη ρύθμιση για την ανάθεση υποχρεωτικών υπερωριών, εξαναγκάζουν  συναδέλφους να αναλάβουν υποχρεωτικές υπερωρίες, αντί να απαιτήσουν προσλήψεις αναπληρωτών. 

Σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων ακολουθούν  πρωτοφανείς διαδικασίες. Κανείς δεν γνωρίζει όλα τα κενά, ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναπληρωτές, ούτε τα σωματεία, για να μη μπορούν να κάνουν έλεγχο. Τα κενά είναι σε γνώση μόνο της Διεύθυνσης που τα προσδιορίζει κάθε φορά μετά από επιλογή της.


Η Γ ΕΛΜΕ-Θ θα δυναμώσει τον αγώνα της για να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης ενάντια σε ΥΠΑΙΘ και ΔΔΕ που τα προωθούν,  για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής αυταρχικής πολιτικής.

Απαιτούμε άμεσα: 

  • Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί.

  • Μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων. Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα και σε όλες τις δομές εκπαίδευσης, να τηρηθούν κριτήρια διαφάνειας στις τοποθετήσεις.

  • Καμία συγχώνευση- Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα – να ανακληθούν οι αποφάσεις συγχώνευσης τμημάτων. 

  • 15 μαθητές στο τμήμα 

  • Κανένας συνάδελφος να μην αναλάβει υποχρεωτικές υπερωρίες. Κανένας Διευθυντής δεν είναι υποχρεωμένος τις αναθέσει. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR