Ads 468x60px

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ

 Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                       Θεσσαλονίκη 30 /11/ 2021

Πρ. Κορομηλά 51 τκ 54622                                   

 e-mail:  gelmeth3@gmail.com

τηλ. Επικοινωνίας 6979850143 


http://3elmethess.blogspot.gr/

 

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΥΠΑΙΘ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Το υπουργείο Παιδείας για πρώτη φορά για πάνω από 40 χρόνια κόβει την άδεια για τη συνδικαλιστική διευκόλυνση που είναι νομικά κατοχυρωμένη. Οι ΔΔΕ ΔΥΤΙΚΉΣ και ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ,  όπως και όλοι οι Δ/ντές εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα , σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Υπ. Παιδείας, αρνήθηκαν να χορηγήσουν άδεια για  την τακτική Γ. Σ. και τις εκλογές ανάδειξης νέου Δ. Σ. για Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  που ζητήθηκε με αίτημα μας, στα πλαίσια του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την παραπάνω ενέργεια του ΥΠΑΙΘ,  καθώς αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ενάντια στα συνδικάτα και τις συλλογικές εκφράσεις αντίστασης και αγώνα των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση ότι η λειτουργία των σωματείων μας δεν πρόκειται να ανασταλεί ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθούν αυτά ,όσα προσκόμματα και εμπόδια κι αν μας βάλουν. Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αμφισβητώντας έμπρακτα την προσπάθεια να μπουν οι συλλογικές διαδικασίες «στον γύψο»!

Με βάση αυτή την εξέλιξη η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 13-12-2021 στις 6μμ στο 23ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και οι εκλογές  την Τρίτη 14-12-2021 από τις 13.30-7.30μμ . 

Η μαζική συμμετοχή μας  στην συνέλευση και τις εκλογές του σωματείου μας  είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια  κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ  χτυπήσουν το δικαίωμα της διεκδίκησης και της εκπροσώπησης μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR