Ads 468x60px

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με κήρυξη νέας απεργίας- αποχής από την Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Απόφαση της Γ.Σ. (24/11/2021) : Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση

 με κήρυξη νέας απεργίας- αποχής από την Γ΄ΕΛΜΕ-Θ. 



Η ΕΛΜΕ μας με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (24/11/2021) ,όπως και προηγούμενης απόφασης Γενικής Συνέλευσης (20/10/2021), προχώρησε στην
κήρυξη  νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ, που ξεκινάει από Πέμπτη 9-12-2021.


 Κατατέθηκε εξώδικο για την προκήρυξη νέας  Απεργίας Αποχής από το  σωματείο. Επιδόθηκε στις ΔΔΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και στο Υπουργείο Παιδείας γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας επίσημα την κήρυξή της από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με τις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.


  • Η απεργία αποχή της ΕΛΜΕ αποτελεί νέα απεργία αποχή, με διαφοροποιήσεις στο περιεχόμενο,

 τα αιτήματα και τις διαδικασίες για την κήρυξή της από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΟΛΜΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΟΛΜΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε για να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο κυρώσεων στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.

  • Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ (σας αποστέλλεται συνημμένα), για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου. 

  • Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή της ΕΛΜΕ καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση από την αξιολόγηση.

  • Οι συνάδελφοι/ισσες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή  της ΕΛΜΕ και να ΜΗΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί.

   

    Συντασσόμαστε- συντονιζόμαστε  με τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ που έχουν ήδη προκηρύξει την απεργία – αποχή!     

    Αξιοποιούμε την εμπειρία και την πρακτική που εφάρμοσαν ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ (εξώδικα, γνωμοδοτήσεις κλπ)

 Η πρωτοβουλία ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση και να κάνουν πράξη την κήρυξη απεργίας – αποχής στα σχολεία των περιοχών ευθύνης τους σκοπό έχει  όχι να εγκλωβιστούν στο τοπικό επίπεδο, αλλά να δώσουν φτερά, αυτοπεποίθηση, να διαμορφώσουν πλατύ αγωνιστικό ρεύμα απεργίας – αποχής από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ, αλλάζοντας την άμεση και τοπική πραγματικότητα και, παράλληλα, λειτουργώντας παραδειγματικά, ώστε να παρακινήσουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ,για  να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην   κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και την ιδιωτικοποίηση - διάλυση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων μας. 


Καλούμε τις/τους συναδέλφισσες/φους να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ


Η Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ(24-11-2021)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR