Ads 468x60px

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                        Θεσσαλονίκη 21/12/2021 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ.

ΜΕ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ .



Μπαίνουμε στη νέα φάση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση
. Ο πρώτος κύκλος έκλεισε με το Υπουργείο να έχει καταφέρει μια πύρρειο νίκη. Όλα τα φληναφήματα περί ενδυνάμωσης του εκπαιδευτικού και του έργου του έγιναν θρύψαλα κάτω από τις ερπύστριες του αυταρχισμού, των αυθαιρεσιών και των παρατυπιών του Υπουργείου. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η αξιολόγηση και όλο το νομοθετικό πλαίσιο με κορυφαίο το ν.4823 έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού, την υποταγή και τον πλήρη έλεγχο των εκπαιδευτικών στις εντολές της εξουσίας , στη μετάθεση της ευθύνης για όποια παθογένεια του σχολείου στους εκπαιδευτικούς και ευθεία στοχοποίησή τους, στη συνενοχή των εκπαιδευτικών. Επίσης, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας θα παρέχει τα “τεκμήρια” για την ατομική αξιολόγηση. Με δεδομένη την προδηλωμένη απόφασή τους για μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών και τη μεθοδευμένη στοχοποίηση αυτών, είναι έκδηλος ο κίνδυνος να αυτοχειριαστούμε ως εκπαιδευτικοί.

Όλο αυτό το διάστημα το Υπουργείο και οι Δ/νσεις συστηματικά παρατυπούν και αυθαιρετούν , προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και  να κάμψουν το ηθικό των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται. με παράνομες και αντισυνταγματικές απειλές περί κυρώσεων και ποινών.


ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ!

 Οι εκπαιδευτικοί δεν συναινέσαμε! Το ΥΠΑΙΘ δεν πέτυχε τους στόχους του, η αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση-ιδιωτικοποίηση της σχολικής μονάδας δεν προχωρά απρόσκοπτα όπως θα ήθελε, παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που έχει επιβάλλει με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια, τις προφορικές και γραπτές απειλές των στελεχών του, τον φόβο και τη φημολογία ποινών.

 Από τις αρχικές ημερομηνίες -30/9 (ανάρτηση περσινής έκθεσης αποτίμησης) και την 10/10 (συλλογικό προγραμματισμό νέας χρονιάς)- με συνεχείς παρατάσεις  οι Διευθυντές (αμελλητί) με ανάθεση προχώρησαν σε συγκρότηση ομάδων και ανάρτηση τίτλων και στόχων δράσης ως τις 29 Νοεμβρίου. 

Αυτό είναι μια πραγματικότητα στη συντριπτική πλειονότητα των σχολείων. Ο επόμενος σταθμός είναι η 12 Ιανουαρίου 2022, όταν ο/η συντονιστής/τρια κάθε ομάδας πρέπει να αναρτήσει τα σχέδια δράσης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ, αλλά και τις παρατηρήσεις Συμβούλων παιδαγωγικής ευθύνης   αποκαλύπτεται ότι οι στόχοι, τα εργαλεία και τα μέσα σχεδιασμού των σχεδίων δράσης πρέπει να είναι “ποσοτικά” και “μετρήσιμα”. Για π.χ. αν κάποιος συντονιστής καταγράψει ως στόχο τη μείωση της σχολικής διαρροής, πρέπει να θέσει αριθμητικό στόχο, η ομάδα να συντάξει ερωτηματολόγια, να προβεί σε συνεντεύξεις κ.α. επιδιώκοντας να αναζητήσει αιτίες και να διερευνήσει τρόπους επίλυσης, να διοργανώσει συσκέψεις με κοινωνικούς φορείς και όλη τη σχολική κοινότητα, να προτείνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέσα και εργαλεία,  ώστε να αποτιμήσει αριθμητικά τον αρχικό στόχο. 


  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ.

  • ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ- ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!     


Η ΕΛΜΕ μας με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (24/11/2021) ,όπως και προηγούμενης απόφασης Γενικής Συνέλευσης (20/10/2021), προχώρησε στην κήρυξη  νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ, που είναι σε ισχύ  από Πέμπτη 9-12-2021.


Σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα .Με όπλο μας την απεργία αποχή, συνεχίζουμε  τη συλλογική μας αντίσταση .


Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων:

  1. Να συμμετέχουν  αποφασιστικά στην απεργία αποχή . Να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 15 σωματεία.

  2. Απέχουμε από τα σχέδια δράσης στις συνεδριάσεις που θα γίνουν μέχρι 12/1 (είναι η προθεσμία για να καταθέσουν οι Συντονιστές των ομάδων το Α΄ μέρος της Φόρμας Αποτύπωσης του Σχεδίου Δράσης - «Σχεδιασμός της Δράσης»). 

  3. Διευρύνουμε τη συμμετοχή στην απεργία αποχή. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες των οποίων τα σχολεία έχουν μπει στην αξιολόγηση να ξεκινήσουν τώρα απεργία αποχή και να μην συνεχίσουν τη διαμόρφωση σχεδίων δράσης.

  4.  Η απεργία αποχή είναι διαρκής και μπορεί να δηλωθεί σε όποια φάση της διαδικασίας.

  5. Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα απεργία αποχή, στοιχιζόμενη με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων


Συνάδελφοι/ισσες,

Να μην επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής και υποχείρια των διευθυντών manager που προωθούν.  Να μην αποδεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής της κυβέρνησης. Να μη συναινέσουμε να διαλύσουν το δημόσιο δωρεάν  σχολείο, οικοδομώντας το εμπορευματοποιημένο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR