Ads 468x60px

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                                           Θεσσαλονίκη  11/1/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ.

  • ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ- ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ!     


Η ΕΛΜΕ μας με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (24/11/2021) ,όπως και προηγούμενης απόφασης Γενικής Συνέλευσης (20/10/2021), προχώρησε στην κήρυξη  νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ, που  προκηρύχθηκε με την από την από 29η Νοεμβρίου 2021 εξώδικη γνωστοποίησή της και είναι σε ισχύ  από Πέμπτη 9-12-2021.


Σε συντονισμό με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας η μόνη απάντηση είναι η συνέχιση του αγώνα .Με όπλο μας την απεργία αποχή, συνεχίζουμε  τη συλλογική μας αντίσταση .


Την ώρα που μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους και παίζουν με τη ζωή μας το ΥΠΑΙΘ επιμένει και δεν «παγώνει» τις διαδικασίες για την αξιολόγηση! Η Υπουργός Παιδείας, ενώ δεν έκανε τίποτα για να προασπίσει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, το μόνο που θυμήθηκε να ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς είναι η ανάρτηση των σχεδίων δράσης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Ντροπή!!! Έτσι οι εκπαιδευτικοί καλούνται στις 12/1 να προχωρήσουν σα να μη συμβαίνει τίποτα την κατάθεση της Β΄ φάσης  Συλλογικού Προγραμματισμού! 

19 πρωτοβάθμια σωματεία (ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ) έχουμε νόμιμα προκηρύξει απεργία-αποχή με τις ενέργειές μας ήδη δημοσιευμένες προς όλους, η οποία καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη μας για να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια σχετιζόμενη με την αξιολόγηση


Ο αγώνας που δίνουν οι εκπαιδευτικοί όλο το τελευταίο διάστημα, την έχει απονομιμοποιήσει και κατάφερε τα σχέδια της κυβέρνησης να μην προχωρούν απρόσκοπτα και παρ’ όλο τον πρωτόγνωρο ολοκληρωτισμό που έχει επιβάλει με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια, τις προφορικές και γραπτές απειλές/εγκυκλίους, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων:

  1. Να συμμετέχουν  αποφασιστικά στην απεργία αποχή . Να υπογράψουν τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει το σωματείο μας μαζί με άλλα 18 σωματεία.

  2. Απέχουμε από τα σχέδια δράσης στις συνεδριάσεις που θα γίνουν μέχρι 12/1 (είναι η προθεσμία για να καταθέσουν οι Συντονιστές των ομάδων το Α΄ μέρος της Φόρμας Αποτύπωσης του Σχεδίου Δράσης - «Σχεδιασμός της Δράσης»). 

  3. Διευρύνουμε τη συμμετοχή στην απεργία αποχή. Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες των οποίων τα σχολεία έχουν μπει στην αξιολόγηση να ξεκινήσουν τώρα απεργία αποχή και να μην συνεχίσουν τη διαμόρφωση σχεδίων δράσης.

  4.  Η απεργία αποχή είναι διαρκής και μπορεί να δηλωθεί σε όποια φάση της διαδικασίας.

  5. Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει νέα απεργία αποχή, στοιχιζόμενη με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των συναδέλφων

Ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 12ης Ιανουαρίου, υπογραμμίζουμε τα εξής:


  • Τα σχέδια δράσης για να αναρτηθούν θα έπρεπε να προηγηθούν ειδικές συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων (Σ.Δ). Μόνο αυτός μπορεί να τα εγκρίνει τα σχέδια δράσης που θα αναρτηθούν, όπως περιγράφεται στην Υ.Α.. 108906/ΓΔ4, άρθρο 2, παρ. Β. Διευθυντές δεν συγκαλούν συνεδριάσεις για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την απεργία αποχή με συλλογικό και μαζικό τρόπο από τους συναδέλφους.

  • Αν ο Σ.Δ. κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα δηλώσει συμμετοχή στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ, ο συντονιστής/τρια κάθε ομάδας δε νομιμοποιείται να αναρτήσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ κανένα σχέδιο δράσης.

  • Στην περίπτωση που ο Σ.Δ. δε συμμετέχει κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα στην Α-Α, ο κάθε συνάδελφος και φυσικά και οι συντονιστές/τριες δικαιούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία αποχή. 

Σε αυτή την περίπτωση, οι συνάδελφοι είναι απόλυτα καλυμμένοι να μη συμμετέχουν ούτε στη συνεδρίαση του Σ.Δ., ούτε στις συνεδριάσεις των ομάδων, ούτε να αναρτήσουν σχέδιο δράσης .

Συνάδελφοι/ισσες,

Να μην επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε φοβισμένους υπαλλήλους, απλούς διεκπεραιωτές της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής και υποχείρια των διευθυντών manager που προωθούν.  Να μην αποδεχτούμε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής της κυβέρνησης. Να μη συναινέσουμε να διαλύσουν το δημόσιο δωρεάν  σχολείο, οικοδομώντας το εμπορευματοποιημένο φθηνό, ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.


Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας μας!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR