Ads 468x60px

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΔΙΕΚ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                   Θεσσαλονίκη  25/1/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΔΙΕΚ ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ 


Στηρίζουμε την προσπάθεια των σπουδαστών των ΔΙΕΚ, των αυριανών συναδέλφων μας που συζητάνε, οργανώνουν τον αγώνα τους απέναντι στις πολιτικές που τους στερούν το δικαίωμα να σπουδάσουν αξιοπρεπώς, μέσα και από τις εκλογές τους που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα.

Αυτή ακριβώς η προσπάθειά τους να διεκδικούν από καλύτερη θέση, φαίνεται ότι ενόχλησε την διεύθυνση του ΔΙΕΚ Νεάπολης. Ενώ η διαδικασία των εκλογών εξελισσόταν κανονικά, η διεύθυνση κάλεσε την αστυνομία, λες και οι σπουδαστές είναι εγκληματίες! Αντί να ασχοληθεί με τις απλήρωτες πρακτικές, τον ανύπαρκτο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, τα ανύπαρκτα συγγράμματα μαθημάτων, επιλέγει να σταθεί απέναντι στους σπουδαστές και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους!

Και μέσα  από αυτήν την κίνηση δείχνουν ακριβώς τι φοβούνται, παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης που θέλει να περάσει την πλαστή εικόνα ότι οι χώροι εκπαίδευσης λειτουργούν κανονικά χωρίς προβλήματα, όταν δεν έχει χορηγηθεί ούτε μισό rapidtest στους σπουδαστές της Κατάρτισης, τα προβλήματα σε όλα τα ΙΕΚ διογκώνονται, η οργή και αγανάκτηση μεγαλώνει. 

Φαίνεται ότι αντανακλαστικά υπάρχουν και είναι και οξυμένα στον κρατικό μηχανισμό όταν είναι να αντιμετωπίσει σπουδαστές, φοιτητές ή εργαζόμενους που οργανώνονται και αγωνίζονται, και όχι όταν πρόκειται για φασιστικές ομάδες που επιτίθενται  και απειλούν ακόμα και για μαχαιρώματα όπως πρόσφατα  στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια της διεύθυνσης του ΔΙΕΚ Νεάπολης. Δεν επιτρέπουμε την τρομοκράτηση μέσα στις σχολές. Είμαστε δίπλα στους σπουδαστές που αγωνίζονται για σπουδές και δουλειά με αξιοπρέπεια. 

Παρά την προσπάθεια να τους τρομοκρατήσουν, οι σπουδαστές συνέχισαν τις αρχαιρεσίες, έδειξαν ότι δεν περνάνε οι απειλές των διοικήσεων. Η καλύτερη απάντηση και σε τέτοιες ενέργειες είναι το δυνάμωμα του Συλλόγου των σπουδαστών, της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR