Ads 468x60px

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ, 12ΜΕΣ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

     

Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                              Θεσσαλονίκη  31/1/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ, 12ΜΕΣ., ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ!

ΡΕΥΜΑ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ!

 

Ένα κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά έρχεται να ολοκληρώσει τη λεηλασία του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος μαζί με την ανεργία, τους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, την φτωχοποίηση των μικροεπαγγελματιών.

Οι προ δεκαετίας δραματικές περικοπές των μισθών μας και η κατάργηση των δώρων/επιδομάτων οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στα όρια της φτώχειας, με ορισμένες κατηγορίες ,όπως οι αναπληρωτ(ρι)ες και οι νεοδιόριστοι/ες, να αδυνατούν να ζήσουν χωρίς την οικονομική ενίσχυση της ευρύτερης οικογένειας. Η κατάσταση αυτή τους τελευταίους μήνες γίνεται όλο και πιο δραματική, καθώς όχι μόνο δεν βλέπουμε την απόλυτα αναγκαία αποκατάσταση των μισθών μας (αυξήσεις και απόδοση δώρων/επιδομάτων) αλλά οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, η με ιλιγγιώδεις ρυθμούς άνοδος των τιμών στα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τις υπηρεσίες ήδη έχουν στραγγίσει το πορτοφόλι μας, ενώ χιλιάδες είναι τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν θέρμανση και ηλεκτρισμό.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης περί διεθνούς συγκυρίας και αύξησης των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου και του φόρου άνθρακα δεν ευσταθούν, καθώς η Ελλάδα είναι η χώρα με την ακριβότερη τιμή οικιακού ρεύματος στην Ευρώπη ανεξάρτητα από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου και αερίου. Οι αυξήσεις δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο αλλά πολιτική επιλογή κυβερνήσεων και Ε.Ε. Ο τρόπος που παράγεται και διανέμεται η ενέργεια είναι πεδίο για κερδοσκοπία ιδιωτικών εταιριών σε βάρος των καταναλωτών, ένα εμπόρευμα που διαμορφώνεται με τους νόμους της αγοράς. Ενώ η τιμή στο ρεύμα για τα νοικοκυριά αυξάνεται, για τις βιομηχανίες μειώνεται, παρότι ήδη είναι χαμηλότερη από την οικιακή.

Με εξοργιστική υποκρισία οι αρμόδιοι υπουργοί λένε ότι αυτό σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος ! ,ενώ χρόνια τώρα χρηματοδοτούμε μέσω των οικιακών λογαριασμών τους «επενδυτές» των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) για να έχουν εξασφαλισμένα κέρδη σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, καταστρέφοντας τα βουνά και τα δάση με την εγκατάσταση των γιγάντιων ανεμογεννητριών .Παράλληλα οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων με μεθοδικότητα διέλυσαν την ΔΕΗ και την ξεπούλησαν, πριμοδοτώντας ταυτόχρονα ιδιωτικές εταιρίες και μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με εισαγόμενο φυσικό αέριο, που τώρα είναι πανάκριβο. Οι τεράστιες αυξήσεις στα τρόφιμα, τα είδη καθαριότητας, ένδυσης, υπόδησης κ.ά. επιβάλλονται με πρόσχημα τις αυξήσεις στην ενέργεια ,αλλά έρχονται κι αυτές να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία και κερδοσκοπία του κυκλώματος παραγωγής και διανομής των προϊόντων.

Η αισχροκέρδεια δεν είναι παρέκκλιση των νόμων της αγοράς. Είναι η ίδια η «ελεύθερη αγορά» που κάνει σκλάβο τον λαό. Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ό,τι απομένει από τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις, το κλέβουν με την ακρίβεια με τις αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής αλλά και την εστίαση, την ένδυση, τα μεταφορικά έξοδα, τα διόδια καθώς και το κόστος στέγασης.

Μόνη αντίσταση σ’ αυτή την πολιτική είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι νέοι που δεν θα μείνουμε παρατηρητές. Μέσα από κινηματικές συλλογικότητες στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς με τους αγώνες μας να υπερασπίσουμε το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Ενάντια στις αδικαιολόγητες και εξοντωτικές για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξήσεις και την εντεινόμενη ακρίβεια, για την ανατροπή της νέας επίθεσης κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου στο λαϊκό εισόδημα.

Το Δ.Σ. της Γ ΕΛΜΕ-Θ συμμετέχει και καλεί όλους τους συναδέλφους- ισσες να πάρουν μέρος στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ ρεύματος-θέρμανσης και την ΑΚΡΙΒΕΙΑ, που οργανώνουν Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και τις κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, το Σάββατο 5 του Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη (12μεσ., Άγαλμα Βενιζέλου) και άλλες πόλεις.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 


·         Όχι στις αυξήσεις των τιμών ρεύματος και θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών

·         Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού - Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους 

·         Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά. - Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές

·         Φραγμός σε πλειστηριασμούς κι αυξήσεις ενοικίων -Προγράμματα στέγασης για όλους 

·         Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους - Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη

·         Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ

 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR