Ads 468x60px

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                 Θεσσαλονίκη  6/2/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!377227.jpg

Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αναδείχθηκε μέσα από τους αγώνες που έχει  δώσει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια είναι η λειτουργία του σωματείου ως συλλογικότητα που πρέπει να συσπειρώνει, να δραστηριοποιεί τους συναδέλφους με στόχο τη συνοχή και την αγωνιστική ενότητά τους στο δρόμο των αποφασιστικών αγώνων που καλούνται να δώσουν. Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. οφείλει να προάγει συνδικαλιστικές αρχές και μέτρα που θα ενισχύουν τη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες της ΕΛΜΕ, θα συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση των αποφάσεων του κλάδου και της ΕΛΜΕ.  Για τη συσπείρωση στο σωματείο  και την ενότητα  στη βάση των αποφάσεων του κλάδου, των ΓΣ και του ΔΣ οφείλουν να δράσουν όλα τα μέλη του.  Μια τέτοια στάση των μελών του ΔΣ θα συμβάλλει στην καλύτερη συσπείρωση των μελών της ΕΛΜΕ. 


Κρίνουμε αναγκαία την στήριξη των σωματείων μας με τη συμβολή όλων των συναδέλφων, ώστε οι εκπαιδευτικοί από κοινού με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε ουσιαστικούς αγώνες. Να απαντήσουμε στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και στη νεοφιλελεύθερη επέλαση εφαρμογής αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων  (προϋπολογισμός, υποχρηματοδότηση, νόμος Χατζηδάκη, μείωση δαπανών για υγεία, Τράπεζα Θεμάτων, Ε.Β.Ε. κ.ά.). Τα αντιλαϊκά – αντιεκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να ανακοπούν.  Σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη να οργανωθεί ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα σύγκρουσης και ανατροπής της αντιεκπαιδευτικής, αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. 


Την αναζωογόνηση και την υλοποίηση μαζικά των αποφάσεων της ΕΛΜΕ πιστεύουμε ότι, μεταξύ άλλων, μπορεί να υπηρετήσουν οι εξής αποφάσεις μας:  

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

-Καθιέρωση μόνιμης συνεδρίασης του Δ.Σ. κάθε δεύτερη εβδομάδα, ημέρα Τρίτη, έκτακτα όταν ζητηθεί. 

 Τα θέματα ημερήσιας διάταξης  του Δ.Σ. να κοινοποιούνται  έγκαιρα  στα σχολεία

- Ενημερωτικό συνοπτικά των αποφάσεων του ΔΣ μετά από κάθε συνεδρίαση. Καλύτερη αξιοποίηση του blog της ΕΛΜΕ. 

- Συγκρότηση ανοιχτής επιτροπής αγώνα για στήριξη αποφάσεων, κινητοποιήσεων, δράσεων ΕΛΜΕ. Απεργιακές Επιτροπές που θα συγκροτούνται από τις Γ.Σ. της ΕΛΜΕ . Παρεμβάσεις στις  Διοικήσεις για Υπηρεσιακές Μεταβολές (άμεσα για οργανικές θέσεις)

 -Συγκρότηση επιτροπών ή ομάδων εργασίας, όπως Επιτροπή αναπληρωτών / Πολιτιστική Επιτροπή (Κινηματογράφος, Θέατρο, να προγραμματίσουμε από κοινού με τα σχολεία αφιερώματα και να παρουσιάσουμε δημιουργικές και καλλιτεχνικές πλευρές συναδέλφων)\ επιτροπή για το έμφυλο . 

Θα προγραμματιστούν ειδικές συναντήσεις - συσκέψεις με καλέσματα, ενημερωτικά προς τους συναδέλφους και έκδοση αφίσας. 

- Ο θεσμός των συνδικαλιστικών αντιπροσώπων

Άμεση προτεραιότητα ο ορισμός σε κάθε σχολείο συνδικαλιστικών αντιπροσώπων -συνδέσμων, η οποία να  ολοκληρωθεί μέσα στο Φλεβάρη. Μετά  τον ορισμό τους θα γίνει κοινή συνάντηση του Δ.Σ. με τους  αντιπροσώπους για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση.  Οι σύνδεσμοι θα ενημερώνονται για όλα τα θέματα της ΕΛΜΕ και θα μπορούν να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μεταφέροντας προτάσεις και αποφάσεις των σχολείων τους. Δημιουργία λίστας με τα e-mail των συνδέσμων και όσων άλλων συναδέλφων επιθυμούν. 


- Σύλλογοι διδασκόντων σε ουσιαστικό και αγωνιστικό ρόλο

Ο σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείου πρέπει να γίνει κύτταρο συζήτησης, ενότητας και δράσης με διαρκή ανατροφοδότηση με το ΔΣ και τις ΓΣ.

 Είναι σημαντικό να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ρόλου του Συλλόγου Διδασκόντων μπροστά στην ανοιχτή επίθεση που προετοιμάζει η κυβέρνηση στα πλαίσια των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που ψήφισε (ενίσχυση του ρόλου του Διευθυντή, μέντορες, συντονιστές, κ.ά.).  

Το Δ.Σ. να πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ρόλου των συλλόγων, όπου το επόμενο διάστημα θα κριθούν σοβαρότατες μάχες και εξελίξεις (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση,  εξετάσεις PISA, υποχρεωτικές υπερωρίες, παραβιάσεις ωραρίου εργασίας, μετακινήσεις, κ.λ.π.). Σε αυτά τα πλαίσια είναι απαραίτητη η συζήτηση, ενότητα και δράση του συλλόγου, με διαρκή ανατροφοδότηση με τις Γ. Σ., τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε σχολείο, την αξιοποίηση των αντιπροσώπων, την οριζόντια επικοινωνία των σχολείων .

- Το ΔΣ θα ενισχύσει την ενημέρωση των συναδέλφων με πιο συχνές επισκέψεις των μελών του στα σχολεία.  Ζητούμε την συμβολή και την βοήθεια των διευθυντών σ αυτή την προσπάθεια. 

-Συστηματική προβολή των αιτημάτων μας στα ΜΜΕ. Στα πλαίσια της καλύτερης ενημέρωσης να αξιοποιηθούν το email gelmeth3@gmail.com το blog http://3elmethess.blogspot.gr/ και η σελίδα μας στο   fb Γ΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  που μπορούν να συμβάλουν και στην οριζόντια επικοινωνία σχολείων και των συναδέλφων  για τα συνδικαλιστικά, εκπαιδευτικά κ.α. θέματα 

Μαζική εγγραφή των συναδέλφων στην ΕΛΜΕ

Όρος και προϋπόθεση για την υλοποίηση όλων των αποφάσεων της ΕΛΜΕ αποτελεί η μαζική εγγραφή και συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες του σωματείου. Το Δ.Σ. θα οργανώσει  πλατιά ενημέρωση όλων των συναδέλφων  για την αναγκαιότητα της μαζικής εγγραφής τους στο σωματείο μας, την Γ΄ ΕΛΜΕ και της παρουσίας όλων μας στις Γ.Σ. ,που είναι δυστυχώς άμαζες, παρά την οξύτητα των προβλημάτων. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να βοηθήσουν :

  • Ο έγκαιρος προγραμματισμός των Γ.Σ.

  • Έκδοση ανακοίνωσης και αφίσας για ενημέρωση των συναδέλφων.

  • Συζήτηση στους συλλόγους των θεμάτων της ΓΣ . Προσπάθεια να εκπροσωπείται κάθε σχολείο.

  • Εισήγηση του Δ.Σ. σε κάθε θέμα.

 Το Δ.Σ. να οργανώσει  καμπάνια μαζικής εγγραφής να κρατήσει ένα μήνα (Φεβρουάριος) και στα πλαίσιά της να οργανώσουμε εκδήλωση – συζήτηση (Μάρτιο) με θέμα: «Ιστορική αναδρομή στους αγώνες του κλάδου και των εκπαιδευτικών, η σημασία  τους και η συνεισφορά τους στη  σημερινή αναγκαία απάντηση του κινήματος στην επέλαση αντιδραστικών μέτρων στην παιδεία, την εργασία και την κοινωνία». Να αξιοποιήσουμε ως ομιλητές και συναδέλφους  που συμμετείχαν σε αυτούς.Η εκδήλωση - συζήτηση προτείνεται να συνδιοργανωθεί και με τις άλλες ΕΛΜΕ. 


 Μέτωπο παιδείας

Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση περιλαμβάνουν  όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τις συνδέουν και τις αλληλοεπηρεάζουν, ενώ οι συνέπειές τους αφορούν τους φοιτητές, τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς. Η από κοινού αντιμετώπιση των μέτρων πρέπει να είναι αποτέλεσμα κοινών συνεργασιών. Να γίνεται η παιδεία υπόθεση του λαού κι οι αγώνες να εξασφαλίζουν την κινηματική στήριξη των εργατικών σωματείων. Το Δ.Σ. να συμβάλλει στην κοινή δράση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, των Συλλόγων Π.Ε., καθώς και Συλλόγων Γονέων, μαθητών και των Φοιτητικών Συλλόγων με  την οργάνωση συχνών   συσκέψεων - συζητήσεων, τις κοινές συνεδριάσεις, κοινές  επιτροπές  αγώνα και με επαναλειτουργία του διελμικού.  Μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των ΕΛΜΕ να οργανωθεί κοινή σύσκεψη των ΕΛΜΕ για τη λειτουργία του διελμικού. 

α αναπτύξουμε την  σύνδεση με την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα με τους συλλόγους γονέων και τους μαθητές, είτε σχεδιάζοντας παρεμβάσεις στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, είτε  οργανώνοντας από κοινού πλούσιες δραστηριότητες. Να οργανωθούν τις επόμενες μέρες συσκέψεις με συλλόγους γονέων και γονείς κατά δήμο. Να αξιοποιηθεί το γράμμα προς τους γονείς.

Παράλληλα η ΕΛΜΕ θα επιδιώξει το συντονισμό και την κοινή δράση με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. της πόλης μας και άλλους εκπ. Φορείς καθώς και τα άλλα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.


- Αντιφασιστικές δραστηριότητες: Συμμετοχή σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, πολύμορφες δράσεις με αντιφασιστικό περιεχόμενο στα σχολεία ,εκδήλωση – συζήτηση ανάλογου περιεχομένου με αφορμή τα φασιστικά γεγονότα στα ΕΠΑΛ της Δυτικής Θες\νίκης μέσα στο Μάρτη.


- Ενίσχυση της  πολιτιστικής-μορφωτικής  ομάδας της ΕΛΜΕ.

 Κυρίαρχη θέση στις αγωνίες των εκπαιδευτικών είναι το αξιακό περιεχόμενο που πλαισιώνει τον παιδαγωγικό μας ρόλο, καθώς και τη στάση μας στο σχολείο, τη ζωή και την κοινωνία. Οι διάφορες  μορφωτικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, λοιπόν, εκλαμβάνονται ως ένα  αναγκαίο κεφάλαιο για το εκπαιδευτικό κίνημα και θα πρέπει να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά. Πολιτιστική δράση, ημερίδες για το περιεχόμενο των βιβλίων και των Α.Π., εκπαιδευτικές προτάσεις, όμιλοι, έρευνες, κινηματογραφική λέσχη της ΕΛΜΕ , θεατρικές παραστάσεις, εκδρομές, εκθέσεις, συνεστιάσεις, παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου συναδέλφων κ.λπ. Καλούμε όσους/ες συναδέλφους ενδιαφέρονται να την πλαισιώσουν.


 Φεστιβάλ παιδείας ΕΛΜΕ-Θ 

 Στο τέλος της χρονιάς να οργανωθεί από τις ΕΛΜΕ φεστιβάλ παιδείας με κεντρικό θέμα που θα αποφασιστεί από κοινού με τις ΕΛΜΕ. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις, προβολές βίντεο, εκθέσεις, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Χώρο για μαθητές, συλλόγους γονέων, πρωτοβάθμια σωματεία. Θα απευθυνθούμε για τη στήριξη και συμμετοχή στους μαθητές και γονείς, καθώς και σε σωματεία και εκπαιδευτικούς φορείς. Το σύνολο της πρόταση για το Φεστιβάλ Παιδείας, θέματα, ομιλητές, εκδηλώσεις να συναποφασιστούν με τις άλλες ΕΛΜΕ. Το Δ.Σ. σε συνεδρίασή του θα συζητήσει την πρόταση που θα απευθύνει στις άλλες ΕΛΜΕ. 


 Αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ 

 Η Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ  συνεχίζουμε τις αιμοδοσίες των σωματείων μας. Περισσότεροι από 250 συνάδελφοι είναι αιμοδότες και συμμετέχουν κατά διαστήματα στις αιμοδοσίες των ΕΛΜΕ. Λειτουργεί ιστοσελίδα των ΕΛΜΕ για την αιμοδοσία και τη διαχειρίζεται η υπεύθυνη συνάδελφος της αιμοδοσίας. Οι επόμενες αιμοδοσίες είναι προγραμματισμένες για τις 9/3 και 22/3. Να εκδοθεί αφίσα και ανακοίνωση των ΕΛΜΕ. Σε συνεδρίαση της ΕΛΜΕ που θα συμμετέχει κι η υπεύθυνη αιμοδοσίας θα συζητήσουμε τη δυνατότητα διεύρυνσης των αιμοδοτών.


 Για τους πρόσφυγες 

Οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι με την οργάνωση βοήθειας προς τους πρόσφυγες, την απαίτηση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και την οργάνωση αντιιμπεριαλιστικών-αντιπολεμικών εκδηλώσεων. Η ΕΛΜΕ συνεχίζει τις επισκέψεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες  που διαμένουν στα καμπ στο Βαγιοχώρι και στα Λαγκαδίκια. Με παραστάσεις της διεκδικεί να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες  των προσφύγων. Το επόμενο διάστημα και σε συνεννόηση με τις ΕΛΜΕ και τις ΣΕΠΕ να οργανωθεί επίσκεψη αλληλεγγύης στα καμπ.  / Να συγκροτηθεί επιτροπή στήριξης των προσφύγων / Η ΕΛΜΕ να απαιτήσει να λυθούν όλα τα προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.                                  


  - Θα συνεχίσουμε και φέτος την διαδικασία χορήγησης κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ στους  

     συναδέλφους (υπεύθυνος από το ΔΣ ο συνάδελφος Δημήτρης Καπέτης)


 

Επικοινωνία με τα μέλη  του Δ.Σ. της Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΠΡ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Λαθήρα Γιάννα

lathgi@yahoo.gr

6978300483   

ΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης  Μαδεντζόγλου 

dimmad1959@gmail.com

6999522548

Γ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παλάντζας Νίκος     

palantzasnik@gmail.com

6977444398

ΤΑ ΤΑΜΙΑΣ

Καπέτης  Δημήτρης  

dimitriskapetis@gmail.com

6975851857

ΟΡ ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

Ευδοξία Θεοδωρίδου

eudoxia4343@gmail.com

6981325650

ΜΕ ΜΕΛΗ

Γιάννης Θεοδοσιάδης  

ioanntheodo@gmail.com

6937521951

ΜΕ ΜΕΛΗ

Κική Δάσιου 

kikidasiou@yahoo.com

6937316492




Περιμένουμε προτάσεις από τους συλλόγους διδασκόντων  και τους συναδέλφους για την καλύτερη λειτουργία του σωματείου μας.




ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR