Ads 468x60px

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Σχετικά με τη συνάντηση των ΕΛΜΕ με συλλόγους γονέων και γονείς σχολείων Δήμου Π. Μελά

 Γ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης                                       Θεσσαλονίκη, 22/2/2022

Προξένου Κορομηλά 51


Σχετικά με τη συνάντηση των ΕΛΜΕ με συλλόγους γονέων και γονείς σχολείων Δήμου Π. Μελά

Παράσταση στη δημοτική αρχή των ΕΛΜΕ, της Ένωσης και συλλόγων γονέων 

την Παρασκευή 25/2 στις 3.00 μ.μ.


Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων της Γ΄ και  Ε΄  ΕΛΜΕ -Θ με μέλη των συλλόγων γονέων του δήμου Π. Μελά. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων του 1ου, 2ου και 4ου  Γυμνασίου Σταυρούπολης, του 1ου, 2ου , 3ου  και 4ου  ΓΕΛ Σταυρούπολης, του 2ου και 4ου Γυμνασίου Πολίχνης, του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης, του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας και 1ου ΓΕΛ Ευκαρπίας.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση αφορούν στην υποχρηματοδότηση και το κτηριακό πρόβλημα των σχολείων, την κατάσταση στα σχολεία λόγω πανδημίας, τις πολλαπλές εξεταστικές διαδικασίες που προβλέπονται από φέτος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τη γενικότερη κατεύθυνση των αλλαγών που προωθούνται από την κυβέρνηση, καθώς και το εξαιρετικής σημασίας ζήτημα της εμφάνισης φασιστικών ομάδων.

Κοινή διαπίστωση γονέων και των ΕΛΜΕ είναι ότι η υποχρηματοδότηση των σχολείων είναι μια διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα κονδύλια για τα σχολεία κατά 40% με άμεσες επιπτώσεις να μη συντηρούνται σωστά τα σχολεία, σε πολλά να γίνεται μάθημα σε υπόγεια και σε κοντέινερ, να μην υπάρχει εξαερισμός ή επαρκής θέρμανση, χώροι εργαστηρίων, γυμναστηρίων και γενικά επαρκείς υποδομές.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω και πρόσθετα την άρνηση ικανοποίησης των αιτημάτων ΕΛΜΕ και συλλόγων γονέων για μείωση των μαθητών στα τμήματα, μόνιμες προσλήψεις καθαριστών/τριών και εκπαιδευτικών, παροχή δωρεάν τεστ και ιχνηλάτηση από δημόσιους φορείς έχει οδηγήσει τα σχολεία να υπολειτουργούν και να απειλείται η υγεία εκπαιδευτικών, παιδιών και των οικογενειών τους. 

Οι γονείς εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την προώθηση μέτρων που οδηγεί τη νέα γενιά σε ημιμάθεια,  προορισμένη να μετατραπεί σε φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς γενικές γνώσεις και εγκαταλείποντας το όνειρο των σπουδών. Η εξέλιξη αυτή τονίστηκε ότι θα ενταθεί ως αποτέλεσμα σκληρών εξεταστικών πλεγμάτων. 

Στο πλαίσιο αυτό, απασχόλησαν έντονα τη συζήτηση οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις για την κατάργηση των σκληρών εξεταστικών πλεγμάτων (Τράπεζα θεμάτων στην Α΄ και Β΄ τάξη ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, διεθνής και εθνικός διαγωνισμός P.I.S.A για Α΄ Λυκείου και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γ΄ Γυμνασίου αντίστοιχα, Ε.Β.Ε. για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων) και μείωση της ύλης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Αποφασίστηκε: Να γίνει κοινή παράσταση στη δημοτική αρχή. Να βγει κοινή ανακοίνωση των ΕΛΜΕ με την Ένωση Γονέων και τους συλλόγους γονέων. Να διοργανωθεί καμπάνια ενημέρωσης των γονέων (μοίρασμα ανακοίνωσης, κοινή εκδήλωση, κοινή αφίσα).

Η παράσταση στη δημοτική αρχή των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, της Ένωσης και των συλλόγων γονέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/2 στις 3.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘‘Χ. Τσακίρης’’.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR