Ads 468x60px

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

18-20/3 :ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                             Θεσσαλονίκη 10/3/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

 fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


18-20/3 :ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

Η 21Η Μαρτίου είναι παγκόσμια μέρα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Στην σημερινή συγκυρία η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό συνδέεται με τον αγώνα για να σταματήσει ο πόλεμος που κλιμακώνεται επικίνδυνα και απειλεί χώρες και λαούς.

 ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ



Ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, μέλη φασιστικών ομάδων επανέρχονται με οργανωμένο τρόπο  προσπαθώντας να διεισδύσουν και να κάνουν επίδειξη δύναμης μέσα στα σχολεία.  Σε σχολεία της  Δυτικής Θεσσαλονίκης, τα φασιστοειδή έχουν αποθρασυνθεί και ανοιχτά προπαγανδίζουν φασιστικές ιδέες, χτυπούν, προπηλακίζουν  και τρομοκρατούν προσφυγόπουλα, απειλούν και επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς συμμαθητών τους, εκφοβίζουν εκπαιδευτικούς, επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και επιχειρούν να ανακόψουν τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος .


 Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση μέσα στα σχολεία μας. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές, τους γονείς, όλη την κοινωνία  να επιδείξουν μηδενική ανοχή  απέναντι στη ρητορική του μίσους,  της βίας του φασισμού και των εκπροσώπων του. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να πεταχτεί οριστικά ο φασιστικός εσμός από τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί κι οι σύλλογοι διδασκόντων θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο ώστε να είναι χώρος ασφάλειας, ελευθερίας, καλλιέργειας των ανθρωπιστικών ιδεών και αξιών.


Για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη δράση φασιστικών ομάδων που δρουν στα σχολεία με τη  σταθερή στήριξη και εξωσχολικών , να υψώσουμε  τείχος απέναντί τους τον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Είναι φανερό ότι η παιδαγωγική στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι φασίστες μέσα στα σχολεία. Με τον οργανωμένο συλλογικό μας αγώνα απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις. Οι  μεγάλες αντιφασιστικές  συγκεντρώσεις στη Σταυρούπολη και στον Εύοσμο   εκφράζουν τη λαϊκή βούληση για μαζική απάντηση  στις φασιστικές συμμορίες και τη δράση τους.

 

Σήμερα, η ανάγκη για αποφασιστική και διαρκή απάντηση στις φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές και από την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία, αποδεικνύεται ακόμη πιο επιτακτική. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένας φασίστας να εμποδίζει την πρόσβαση οποιουδήποτε μαθητή στο σχολείο. Η τακτική της ανοχής και  της συγκάλυψης  διογκώνει το πρόβλημα και είναι  πολύ επικίνδυνη. Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας οφείλουν  να εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στα σχολεία  χωρίς διακρίσεις και να διαθέσουν τα μέσα και το προσωπικό που χρειάζονται.


Το ΔΣ της Γ ΕΛΜΕ-Θ   οργανώνει μαζί με την Ε ΕΛΜΕ-Θ αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό – αντιπολεμικό τριήμερο από 18-20/3 που θα περιλαμβάνει συζητήσεις και δράσεις στα σχολεία

 ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο, πορεία στις 19/3, συναυλία.

-Καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της  Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν στη συνδιοργάνωσή  του.

-Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητές, εργαζόμενους, να συμμετέχουν και να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις.


 

Παράλληλα καλούμε όλους να αγωνιστούμε για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να απαιτήσουμε να μην υπάρχει καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία. 

 Η διεξαγωγή ενός ακόμα πολέμου που ξεσπά στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει τον δρόμο για μια πολεμική αντιπαράθεση απρόβλεπτων διαστάσεων με θύματα για μια ακόμα φορά τους λαούς όχι μόνο των εμπλεκόμενων χωρών, αλλά γενικότερα. Νέα κύματα προσφύγων και θάνατοι αμάχων είναι το σύγχρονο δράμα των λαών. Πρόκειται για μια ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση του ανταγωνισμού των ΗΠΑ-ΕΕ με την Ρωσία και την Κίνα, ώστε να δημιουργηθούν νέα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά δεδομένα που θα τους εξασφαλίζουν δύναμη και εξουσία, κέρδη για τα μονοπώλια τους και την βιομηχανία όπλων, με θύματα πάντα τους λαούς .

Η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους και επιθετικούς αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Η πενταετής συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις μετατρέπει την Ελλάδα σε επιθετικό προγεφύρωμά τους. Οι υποδομές στην Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα χρησιμοποιούνται για την προώθηση εξοπλισμού και στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη,  εκθέτοντας σε μεγάλους κινδύνους το λαό.

Το σταμάτημα του πολεμικού ολέθρου, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ήδη εντείνονται τα καθημερινά προβλήματα, εκτοξεύεται η ακρίβεια, δίνεται λαβή για νέες επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες. Αν κλιμακωθεί η κατάσταση, θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό, ματώνοντας για εξοπλιστικές δαπάνες. Απαιτούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτόν τον πόλεμο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε 

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να φύγουν αμέσως από την περιοχή. Οι λαοί θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ από την Ελλάδα Καμία εμπλοκή της Ελλάδας καμιά συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος σε ιμπεριαλιστική  αποστολή.

  • Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις, καμία εξυπηρέτηση στους φονιάδες των λαών, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα. 

  • Έξω από το ΝΑΤΟ. 

  • Να μην επικυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις

  • Όχι σε νέες πολεμικές συμφωνίες. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

  • Πάλη των εργαζομένων και των λαών για την ειρήνη κόντρα στην βαρβαρότητα και τους πολέμους.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR