Ads 468x60px

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - Έξω η αστυνομία από όλες τις σχολές!

    Γ΄ΕΛΜΕ- Θ                                                                                                       Θεσσαλονίκη 18/9/2022

Πρ. Κορομηλά 51

 τηλ. 6978300483/6977444398

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/

fb : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - Έξω η αστυνομία από όλες τις σχολές!

Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

 


Με εντολή της κυβέρνησης, που υλοποιεί την πολιτική της διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, ξεδιπλώνεται ένα κρεσέντο βίας και καταστολής απέναντι στο φοιτητικό κίνημα που παλεύει ενάντια στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, για την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων και της ΟΠΠΙ από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου. 

ΜΑΤ επιτίθενται, δέρνουν και συλλαμβάνουν στο σωρό, με αποκορύφωμα τη δολοφονικού τύπου επίθεση της Παρασκευής 16/9, σε συναυλία αλληλεγγύης στο ΑΠΘ ρίχνοντας χημικά μέσα σε 5000 κόσμο!


ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Ενώ ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση συνεχίζει να απαντάει με βία και καταστολή απέναντι σε όποιον διεκδικεί .Με το κρεσέντο καταστολής που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα ενάντια στο φοιτητικό κίνημα, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με ξύλο, χημικά και συλλήψεις, με  την προσπάθεια της κυβέρνησης να “εγκαταστήσει” την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, μαζί με την “κανονική” Αστυνομία και τα ΜΑΤ, μέσα στα ΑΕΙ, επιχειρούν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο, να καταστείλουν κάθε πολιτική-πολιτιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στα πανεπιστήμια, να ανακόψουν τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση, το φοιτητικό κίνημα και  τους αγώνες του ενάντια στην  αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που επιτίθεται με σφοδρότητα και διαλύει ακόμα περαιτέρω την δημόσια & δωρεάν εκπαίδευση.

Η  ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού

 πάει χέρι - χέρι με την βάναυση επίθεση στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. 

 

Σε συνέχεια των 2 νόμων - εκτρωμάτων που ψήφισε η κυβέρνηση προχωρώντας την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση ,εφαρμόζοντας την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, ετοιμάζουν το πανεπιστήμιο των managers, που θα λειτουργεί με όρους κόστους - οφέλους, που θα είναι ανοιχτό στην επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά κλειστό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, με τα ιδιωτικά κολέγια να πριμοδοτούνται συνεχώς σε βάρος των δημόσιων πανεπιστημίων .Αυτό το πανεπιστήμιο για να επιβληθεί χρειάζεται και τους αστυνομικούς του προστάτες! για να  κατασταλούν το φοιτητικό κίνημα και κάθε δραστηριότητα αντίδρασης και αντίστασης. 


Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς με τον κοινό αγώνα μας  θα αποτρέψουμε την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το άσυλο, όπως το κάναμε ξανά και ξανά στο παρελθόν! Θα ανατρέψουμε τα σχέδια τους για τη διάλυση της  δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.


Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα ,παλεύουμε  από  κοινού φοιτητές, εκπαιδευτικοί,  μαθητές, και εργαζόμενοι,  ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στην ίδια πλευρά της ιστορίας και του αγώνα με τη νεολαία και τους φοιτητές και να ορθώσουν τείχος προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΣΑΣ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ  ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΠΠΙ!
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ 

                    ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ       ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR