Ads 468x60px

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ! Νίκησαν ΞΑΝΑ τα σωματεία μας και οι συλλογικές μας διαδικασίες!

 Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                                     Θεσσαλονίκη 15 /11/2022 

Πρ. Κορομηλά 51 τηλ. 6978300483                                  

e-mail: gelmeth3@gmail.com

http://3elmethess.blogspot.gr/ 

fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ 

ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΩΔΙΑ!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΘΟΥΣ!

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!



Η  συντριπτική αποχή των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές εκλογές- παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια για δεύτερη φορά μετά και το 2020, με  μεγάλα ποσοστά αποχής -τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά- αποτελούν νίκη του κλάδου και ισχυρό μήνυμα καταδίκης της αντιεκπαιδευτικής και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης
. Αποτελούν  ηχηρό μήνυμα ενάντια στην αυταρχική  πολιτική της Κυβέρνησης, στην επιβολή νόθων και διάτρητων διαδικασιών, στην προσπάθεια ελέγχου και χειραγώγησης των σωματείων, στην προσπάθεια γενίκευσης του νόμου - έκτρωμα Χατζηδάκη σε όλες τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος και τη μετατροπή των σωματείων μας σε εικονικά τηλεσωματεία. Η μεγάλη αποχή των εκπαιδευτικών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί αυτή τη φορά βρήκε απέναντί της ένα ενιαίο συντονισμένο μπλοκ δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΟΛΜΕ - ΔΟΕ που επέλεξαν να «κάνουν πλάτη» στην κυβέρνηση και το Υπουργείο στις εκλογές παρωδία!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών στις δύο Διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, το ποσοστό αποχής των εκπαιδευτικών  είναι 70%. Στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης σε σύνολο 3.573 ψήφισαν 1002, ποσοστό αποχής 72%, ενώ για ΚΥΣΔΕ ψήφισαν 948 και το ποσοστό αποχής είναι μεγαλύτερο, 73,5%. Το 2020 σε αντίστοιχες ηλεκτρονικές εκλογές είχαν ψηφίσει 355 στους 3.464, ποσοστό αποχής 89.75%, ενώ το 2018 όταν οι εκλογές έγιναν με φυσική παρουσία είχαν ψηφίσει 2.713 στους 3.618 και το ποσοστό αποχής ήταν 25%.  Στη ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης σε σύνολο 3.214 ψήφισαν 1014, ποσοστό αποχής 68%. Το 2020 σε αντίστοιχες ηλεκτρονικές εκλογές το ποσοστό αποχής ήταν  85,50%, ενώ το 2018 όταν οι εκλογές έγιναν με φυσική παρουσία, ενώ το 2018 όταν οι εκλογές έγιναν με φυσική παρουσία το ποσοστό αποχής ήταν 16,15%.

Χαιρετίζουμε πανελλαδικά όλους τους συναδέλφους-ισσες  που συντάχθηκαν με την πλειοψηφία των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και αγνόησαν τις κάθε είδους πιέσεις, κομματικές και άλλες παρεμβάσεις και πέτυχαν την μεγάλη νίκη της βάσης του κλάδου που μας γεμίζει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για τους αγώνες που έρχονται. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους-ισσες μας εκπαιδευτικούς στις ΔΔΕ  Θεσσαλονίκης που συντάχθηκαν με τις αποφάσεις των 4 ΕΛΜΕ-Θ που ανήκουν στη δύναμη των ΠΥΣΔΕ. 

Οι «εκλογές» έγιναν κεκλεισμένων των θυρών για τα σωματεία, με πλήρη αδιαφάνεια. Από τις εν κρυπτώ διαδικασίες των ηλεκτρονικών εκλογών στις ΔΔΕ Θεσσαλονίκης είχαμε τον αποκλεισμό των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από κάθε ενημέρωση τόσο από τους ΔΔΕ, όσο και από τις εφορευτικές επιτροπές που αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο και πληροφορία σχετικά με τις εκλογές.  Η ίδια η εφορευτική επιτροπή τυπικά και ουσιαστικά δεν είχε καμία αρμοδιότητα για τις εκλογικές διαδικασίες και όλη η διαδικασία, κατά τα λεγόμενά τους, γινόταν κεντρικά. Αποτελεί σκάνδαλο ότι τα αποτελέσματα ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα και η εφορευτική επιτροπή που είναι υποτίθεται αρμόδια για τις εκλογές, ενώ γνωρίζει τα αποτελέσματα, δεν τολμάει να τα κοινοποιήσει και αναμένει την επικύρωσή τους από το ΥΠΑΙΘ! 

Η  διοίκηση, το υπουργείο και οι παρατάξεις που το στηρίζουν προχώρησαν σε πρωτοφανείς αυθαιρεσίες και αντιδημοκρατικές διαδικασίες. 

Είναι ενδεικτικό ότι σε πάρα πολλά ΠΥΣΔΕ οι ηλεκτρονικές εκλογές πήραν παράταση, ενώ e-mail «υπενθύμισης» των εκλογών έφταναν στους συναδέλφους μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις εκλογές δίνεται παράταση όταν ο κόσμος περιμένει έξω από τα εκλογικά κέντρα να ψηφίσει, τώρα όμως δόθηκε παράταση μήπως και πιεστεί κάποιος επιπλέον να ψηφίσει! Υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες για πιέσεις και εκβιασμούς με σκοπό να αυξηθεί η συμμετοχή ,διακινήθηκαν fake news όπως ότι είναι υποχρεωτική η ψήφος, οι νεοδιόριστοί θα έχουν προβλήματα στην μονιμοποίηση κ.α Και φυσικά οι μεθοδεύσεις δεν σταμάτησαν εδώ: διενεργήθηκαν «εκλογές» στις οποίες απαγορεύτηκε η είσοδός στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στους εκπρόσωπους των σωματείων για να παρευρίσκονται στη διαδικασία, ενώ στα σωματεία δεν έχει δοθεί ούτε πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους ούτε τώρα στους καταλόγους ψηφισάντων για να μπορούν να τους ελέγξουν!

Η επιλογή της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ( ΔΑΚΕ- ΠΕΚ- ΣΥΝΕΚ),  του μπλοκ του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να ταυτιστεί με τα σχέδια Κεραμέως- κυβέρνησης δεν έχει την έγκριση του κλάδου, ο οποίος ξεκάθαρα την απέρριψε απέχοντας μαζικά από τις ψευτοεκλογές τους, στέλνοντας μήνυμα να αντιπαλέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό, την παρέμβαση στα εσωτερικά των Σωματείων και να απαιτήσουμε γνήσιες, δημοκρατικές δια ζώσης διαδικασίες για την επιλογή αιρετών. 

Το ρήγμα βαθαίνει μεταξύ της βάσης και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η οποία το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν μακριά από τις αγωνίες και τους αγώνες των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα των σχολείων, ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, για αξιοπρεπή διαβίωση. Έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο ανοχής από τους εκπαιδευτικούς, με αποκορύφωμα την πραξικοπηματική ματαίωση της Γ.Σ. των προέδρων(22-10).  Ο κλάδος δεν μπορεί να πορεύεται με μια ηγεσία υποταγμένη στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αντίθετα επιβάλλεται να την αντιπαλέψει πιο αποφασιστικά με τα σωματεία και τις  δημοκρατικές τους διαδικασίες (ΓΣ των ΕΛΜΕ, ΓΣ των προέδρων, συντονισμό των ΕΛΜΕ).    

                                   

Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών-παρωδία και τους νόθους!

Ο κλάδος μίλησε με τα τεράστια ποσοστά την αποχής από τις εκλογές της νοθείας. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τους νόθους αιρετούς και αν έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθούν τώρα.! Απαιτούμε να καταργηθούν οι εγκύκλιοι των ηλεκτρονικών εκλογών (άρθρο 22 ν. 4728/20 και της εφαρμοστικής Υ.Α. Φ.350/52/139940),  και οι εκλογές να γίνουν δια ζώσης και με έλεγχο των σωματείων μας.

Άμεσα οι  Α΄, Γ΄, Δ΄  Ε΄ΕΛΜΕ-Θ να προχωρήσουν σε συνάντηση  για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης των ΕΛΜΕ για τους ψευτοαιρετούς. 

Νίκησαν ΞΑΝΑ τα σωματεία μας και οι συλλογικές μας διαδικασίες!

Είμαστε περήφανοι για τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ, που μαζικά, οργανωμένα και σε συντονισμό έδειξαν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε για να σταματήσουμε την ολόπλευρη επίθεση που δέχονται το δημόσιο σχολείο και ο εκπαιδευτικός κόσμος. Καμία συναίνεση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι 38 ΕΛΜΕ και οι 49 ΣΕΠΕ που πρωτοστάτησαν σε αυτήν την κρίσιμη μάχη, να αναλάβουν νέες πρωτοβουλίες συντονισμού των σωματείων μας μετά την μεγαλειώδη απεργία και τα μαζικά συλλαλητήρια στις 9 Νοέμβρη. 

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ  με αποφάσεις του και σε συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ, θα συνεχίσει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις του για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και αποφασίζονται στα Υ.Σ. (κενά, τοποθετήσεις, τμήματα, ειδική αγωγή, μονιμοποίηση νεοδιόριστων, κ.ά.). Με τα σωματεία μας και τη μαζική συμμετοχή όλων μας συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά  να απαιτούμε να γίνουν αποδεκτά από τις Διευθύνσεις τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Γ΄ΕΛΜΕ-Θ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΓΙΑΝΝΑ ΛΑΘΗΡΑ                        ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - rss

Πρόσφατα άρθρα του ΑLFAVITA.GR